reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Tez miałam 2 cc.
Pierwszego próbowałam naturalnie ale po 40 godzinach zapadła decyzja o cc. I dobrze. A drugi już planowana cesarka.
I podobnie jak Megi-Meg tez wole mieć dół w całości nieruszony

Mi po 13 godz zrobili cesarke, moge powiedzieć, że przeżyłam 2 porody, ale podczas próby rodzenia naturalnie poczułam się jakby mi ktoś zabrał całą kobiecość. Moja druga ciąża na 100% skończy się cesarką na termin.

To ja bardzo pozytywnie wspominam porody sn, bez nacinan i bez pęknięć. Drugi poród to jeszcze mega szybki bo po podaniu znieczulenia dosłownie z 4 cm zrobiło się 10 cm, a druga faza 15 minut. Naprawdę duza w tym zasługa mojej położnej, a najlepsze potem to 2 h kangurowanie maluszka. No uwielbiam :-)

Młodszy to jeszcze luzik, ale starszak [emoji33] tylko cc!
Chyba wszystko zależy od budowy ciała kobiety i od dziecka. Wcześniej też wydawało mi się urodzić dziecko sn 4 kg to jakoś niemożliwe. Ja nie wiedziałam dokładnie ile syn będzie ważył, córka wogole miała progonozowana waga 3.6 kg.
Przy pierwszym porodzie moja położna zmierzyła mi brzuch i wiedziała że będzie duże dziecko ale nic mi nie mówiła. I udało sie urodzic bez nacięcia ( w tym szpitalu bardzo patrzą na ochronę krocza) i bez pęknięcia i to na dodatek perwsze dziecko więc moja babcia była w szoku :-) pewnie za jej czasow nacinali wszystkie po kolei.
Ale też dzieci moje były długie i mialy mimo wszystko standardowe obwody glowy to ich waga 4100 jakoś się rozłożyła i wcale nie wydawali się jacyś duzi.

Dziewczyny jestem w szoku przeprowadziłam własny eksperyment na paseczkach do pH i zbadałam cytrynian wapnia rozpuszczony we wodzie filtrowanej(która nie zmieni wyniku) i magnez i wyszło że ma 8 pH! Są zasadowe! Tatoalnie podnoszą pH moczu. Do tego zbadałam mocz i pH 7'5! A przed brakiem miałam 6!Szok! Więc dlaczego wszędzie każą to łykać przy diecie dziewczynkowej?

Załączniki

• IMG_20190904_223837.jpg
    IMG_20190904_223837.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 196
reklama
Do góry