martoosia04
Fanka BB :)
A ja mówiłam, żeby nie brać [emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super artykuł! Cenne wskazówki i napewno te produkty mogą zakwasic organizm, choc by chwilowoTu wyraźnie pokazuje że cytryny i jednocześnie witaminą c ma pH 10!
A tu ciekawy artykuł o diecie zasadowej! Czyli cytrusów na diecie dziewczynkowej powinnyśmy unikać jak ognia!
Dieta zasadowa: które produkty odkwaszają organizm?
Dieta zasadowa promuje produkty, które odkwaszające organizm. To, czy dany produkt zakwasza czy odkwasza organizm, nie zależy od jego smaku, a od tego, jak zach...www.poradnikzdrowie.pl
Pisały pisały..ja pamiętam że była mowa ze wodę z cytryną na dziewczynkę pić nie wolno :-)Np. wyczytałam, nawet tu na forum, że kobieta chciała dziewczynkę, piła i jadła wszystko co kwaśne, cytrynę dodawała do wszystkiego (bo przecież kwaśna) - urodziła chłopca. Dziewczyny pisały z przekonaniem, że cytryna zakwasza organizm bo jej ph jest niskie (kwaśne). Ale nikt nie napisał, że po zjedzeniu cytryny zachodzi reakcja i ph staje się zasadowe.
Pisały pisały..ja pamiętam że była mowa ze wodę z cytryną na dziewczynkę pić nie wolno :-)