reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
I bądź tu mądry i pisz wiersze... ☹️☹️☹️ Człowiek się zakwasza pije kole jem jogurty tonami pije żurawinę a zwykle.tapsy tak odkwaszają! ☹️☹️☹️☹️ Teraz pytanie...co bardziej działa na dziewczynkę czy faktycznie składnik magnez i wapń... Czy te zakwaszanie...

Poczytajcie w necie witamina c jest na chłopca! A cytryniany pisze że działają zasadowo ja jestem w szoku! To dlaczego jesteśmy wprowadzani w błąd żeby je brać w diecie dziewczynkowej...

Ostatnia edycja:
Stwarzać kwaśne środowisko moczu jak i pochwy a nie odkwaszac:angry::angry::angry::angry: dziewczyny chyba popełniamy błąd z tym cytrynianem wapnia i magnezem...

Załączniki

• Screenshot_20190905-092800.png
    Screenshot_20190905-092800.png
    58,3 KB · Wyświetleń: 174
Ja przed ciążą brałam jakiś wapń i magnez, ale teraz nie pamiętam jaki, lekarz mi go przepisał. Wapń i magnez jest chyba ważny w diecie "dziewczynkowej" bo są to produkty niskokaloryczne. Ale jak jest na prawdę to, nie mam pojęcia. Głownie siedzę w temacie "chłopca". Był moment, że wierzyłam we wszytko co ktoś napisał. Potem zaczęłam czytać i mierzyć ph i okazało się, że połowa to była bzdura. Np. wyczytałam, nawet tu na forum, że kobieta chciała dziewczynkę, piła i jadła wszystko co kwaśne, cytrynę dodawała do wszystkiego (bo przecież kwaśna) - urodziła chłopca. Dziewczyny pisały z przekonaniem, że cytryna zakwasza organizm bo jej ph jest niskie (kwaśne). Ale nikt nie napisał, że po zjedzeniu cytryny zachodzi reakcja i ph staje się zasadowe.

Ja przed ciążą brałam jakiś wapń i magnez, ale teraz nie pamiętam jaki, lekarz mi go przepisał. Wapń i magnez jest chyba ważny w diecie "dziewczynkowej" bo są to produkty niskokaloryczne. Ale jak jest na prawdę to, nie mam pojęcia. Głownie siedzę w temacie "chłopca". Był moment, że wierzyłam we wszytko co ktoś napisał. Potem zaczęłam czytać i mierzyć ph i okazało się, że połowa to była bzdura. Np. wyczytałam, nawet tu na forum, że kobieta chciała dziewczynkę, piła i jadła wszystko co kwaśne, cytrynę dodawała do wszystkiego (bo przecież kwaśna) - urodziła chłopca. Dziewczyny pisały z przekonaniem, że cytryna zakwasza organizm bo jej ph jest niskie (kwaśne). Ale nikt nie napisał, że po zjedzeniu cytryny zachodzi reakcja i ph staje się zasadowe.
Tu wyraźnie pokazuje że cytryny i jednocześnie witaminą c ma pH 10!
A tu ciekawy artykuł o diecie zasadowej! Czyli cytrusów na diecie dziewczynkowej powinnyśmy unikać jak ognia!

Załączniki

• Screenshot_20190905-112006.png
    Screenshot_20190905-112006.png
    237,7 KB · Wyświetleń: 155
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry