reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny dopytam bo trudno mi przeczytac 13050 stron. Jakie są statystyki na forum? Ilu się udało a ilu nie zaplanować płeć?

Dziewczyny dopytam bo trudno mi przeczytac 13050 stron. Jakie są statystyki na forum? Ilu się udało a ilu nie zaplanować płeć?

Statystyk raczej nie ma, ale na moje oko jest 50;50 niestety. Czytając sam początek forum wydaje mi się, że więcej było udanych „planowań płci” opierających się głownie na czasie stosunku, niż tych sprzed ostatnich lat, gdzie weszły kombinacje, typu zakwaszania i suplementy.

Na ulotce nawet pisze że obniżenie za do 4-4,5 ☺️
Była już jedna dziewczyna Milla bodajże której też lactovaginal podwyższal ph. Mi wtedy obnizał z 4.7 na 4.5. A teraz jak zbadalam na drugi dzień to mi też podwyższal minimalnie :-) po seksie z orgazmem na drugi dzień ph bez zmian a po lactovaginal wieksze :p

@martoosia04 a pamiętasz może jaki wtedy miałaś śluz ? ja przy staraniach prawie w ogóle nie miałam, (i zaskoczyło z córką) a teraz nastały takie czasy, że mam go tyle, że muszę mieć zawsze wkładkę, dosłownie leci ze mnie woda. Ten śluz robi się bardziej uciążliwy od miesiączki.
A pijesz dużo wody? Ja zauważyłam że jak pije 2.5 litra wody to śluzu pełno a jak wody pije mało to i śluzu malo :p wkoncu śluz bierze się z nawodnienia organizmu

Na pewno mnie nie zalewało. Był raczej taki jak zawsze. Nie zwracałam jednak za bardzo na to uwagi. W ogóle nie spodziewałam się że w tym cyklu w którym się udało, że się udało, bo temp były niskie i skakały bardzo [emoji849]
Ja często mialam piękne książkowe wykresy. A w tych cyklach ciazowych to te wykresy w cały świat :p pocieszam się że obecny cykl tez jakieś góry i doliny przed owulacja i twraz po owu jakoś wolno temperatura rosła ale rosła codzień po troszku (czasem mialam takie wykresy że w dniu owualcji mam ewidentny spadek 36.2 a na drugi dzień 36.8 I taki piękny duzy skok nie 0.2 a 0.6 stopnia)

A pijesz dużo wody? Ja zauważyłam że jak pije 2.5 litra wody to śluzu pełno a jak wody pije mało to i śluzu malo :p wkoncu śluz bierze się z nawodnienia organizmu

Pije ok 3/4 litry wody dziennie [emoji23] plus biorę olej z wiesiołka. Stety lub nie, jak wypije mniej wody to czuję się jak na kacu. Ale w momencie dni płodnych leci dosłownie ze mnie jak z kranu [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Była już jedna dziewczyna Milla bodajże której też lactovaginal podwyższal ph. Mi wtedy obnizał z 4.7 na 4.5. A teraz jak zbadalam na drugi dzień to mi też podwyższal minimalnie :-) po seksie z orgazmem na drugi dzień ph bez zmian a po lactovaginal wieksze :p
Za niedługo będę mierzyć. Jak podwyższy to dziś odpuszczam staranka

Do góry