reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja przy staraniach o córkę tez nie miałam O. Orgazm podnosi pH i powoduje zasysanie nasienia, wiec przy staraniach nie miałam O.

reklama
No tak ale jak jest orgazm kilka dni przed owu to ma jakis wplyw?
My teraz jeszcze się nie staramy, ale wczoraj mialam O, i dziś z ciekawości badalam ph rano i mam mniej niż 4.5.
Czy o to chodzi żeby po prostu męskie plemniki już w pochwie padły? :p I mniej ich dotarło do góry?

Ja chyba też nie miałam O, albo udawałam, bo po kilku dniowym maratonie miałam dość hahaha. Ogólnie ja czy mam O czy nie, to u mnie ph ciągle jest takie samo, czyli 5. Zaczęłam trochę interesować się tym i wyczytałam, że nie sam orgazm podnosi ph, a sperma. Dlatego jeśli chodzi o planowanie dziewczynki to, musi być jak najniższe bo sperma i tak je podniesie w jakimś stopniu. Kiedyś jak żartowałam z ginekologiem, to mówię mu że mam ph 5, a on do mnie mówi, czy chce 8 :) nie wiem co miał namyśli haha, ale wtedy podziękowałam. Muszę go zapytać jeszcze raz przy najbliższej okazji.

Hej :) po wpisach utwierdzam się w przekonaniu, że to jedna wielka ruletka...przed czy w owu - u jednej syn u drugiej córka, a całe planowanie to tylko swego rodzaju "otoczka" i usprawiedliwienie własnego sumienia - tego marzennego ;) U mnie co rusz się zmienia - raz obstawiam taktykę "owu" a raz 11-12 dc wg lcb... a co ma być to i tak będzie. Nasza córa zaraz 7 m-cy skończy...jeju jak ten czas zapitala :D Miłego wszystkim!

Ja zauważyłam ze często zdarza się syn jeżeli para stara się dzien przed owu w owu i jeden dzień po owu. Nie wiem czy to przypadek ale czego z takich staran wychodzi syn.

reklama
Do góry