reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A przed chłopcem też byli chłopcy? Z których dni cyklu?

Mam jeszcze 2 synów :) raczej z owulacji. Pisze raczej bo ciężko stwierdzić skoro kochaliśmy się często w dniach płodnych :D przy drugim staraliśmy się około 5-6 mcy, najpierw przed owu i nie wychodziło, potem odpuściłam i od razu poszło. Teraz za pierwszym razem:o jeszcze do końca nie chcieliśmy..

Dziewczyny,ale zobaczcie jak duzi jest chłopców z owu i okoloowu. Wiadomo,są też dziewczynki, ale jednak większość jest chłopców. Natomiast za każdym razem,gdy czytam,że ♡ było po owu,ktoś pisze że jest dziewczynka. Skoro natura sama obniża po owu tak mocno ph,to może rzeczywiście działa to jak zakwaszanie,z którego na forum jest sporo dziewczynek z okresu owulacyjnego..

Do mnie właśnie przemawia zakwaszanie. Co więcej, myślę że to był powód dla którego nie zaszłam w ciążę w poprzednim cyklu. Starania miałam na dwa dni przed owu a jednak nic nie wyszło.

" Bardzo istotnym czynnikiem jest, jakie środowisko stwarza organizm kobiety dla plemnika. Okazuje się bowiem, że mikrośrodowisko dróg rodnych kobiety może ułatwiać zapłodnienie jednemu z rodzajów plemników określających płeć. Odbywa się to poprzez cykliczne (hormonalne) zmiany właściwości środowiska dróg rodnych, szyjki macicy i pochwy. Płeć potomstwa wyznacza określone pH i lepkość śluzu szyjkowego. Czynniki te zmieniają się cyklicznie pod wpływem hormonów jajnikowych. Środowisko zasadowe ma sprzyjać plemnikom odpowiedzialnym za rozwój płci męskiej. W środowisku kwaśnym natomiast plemniki z chromosomem Y łatwiej giną niż większe od nich plemniki z chromosomem X. "

Wi
" Bardzo istotnym czynnikiem jest, jakie środowisko stwarza organizm kobiety dla plemnika. Okazuje się bowiem, że mikrośrodowisko dróg rodnych kobiety może ułatwiać zapłodnienie jednemu z rodzajów plemników określających płeć. Odbywa się to poprzez cykliczne (hormonalne) zmiany właściwości środowiska dróg rodnych, szyjki macicy i pochwy. Płeć potomstwa wyznacza określone pH i lepkość śluzu szyjkowego. Czynniki te zmieniają się cyklicznie pod wpływem hormonów jajnikowych. Środowisko zasadowe ma sprzyjać plemnikom odpowiedzialnym za rozwój płci męskiej. W środowisku kwaśnym natomiast plemniki z chromosomem Y łatwiej giną niż większe od nich plemniki z chromosomem X. "
I tu mój błąd.Myślałam,że sok żurawina 100%,cytrynian magnezu,codziennie kefir i płyn lactacyd ph3,5 wystarczą do zakwaszenia, a widocznie mogłam zrobić jeszcze więcej.A teraz ciężko mi się pogodzić z niespełnionym marzeniem.

Wi
I tu mój błąd.Myślałam,że sok żurawina 100%,cytrynian magnezu,codziennie kefir i płyn lactacyd ph3,5 wystarczą do zakwaszenia, a widocznie mogłam zrobić jeszcze więcej.A teraz ciężko mi się pogodzić z niespełnionym marzeniem.

Jak na moje i tak dużo robiłaś by zakwasić organizm. Nie możesz sobie zarzucić, że robiłaś niewystarczająco :*

Wi
Ja zrobiłam tak samo przy córce. Nie wyrzucaj sobie, ze zrobiłaś za mało. Ja już potem tez trochę odpuściłam.
Ja jestem ciekawa czy jest mi pisane być mama po raz trzeci.

reklama
Alex,mo
Wi
Alex,a może Twój organizm po prostu odrzuca zenskie plemniki i choćby niewiadomo co robial,to i tak miałabyś syna. Gdyby te metody były pewne,to lekarze chętnie udzielaliby takich porad!

Do góry