reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja dopóki nie zobaczyłam tego foto, to mowilam ostro, że bedzie Teodor, a nie Tosia.

Zobacz załącznik 980747

Dwa razy potwierdzona dziewczynka przez dwóch innych lekarzy wiec nie dopuszczam mysli by sie cos mogło zmienić [emoji23][emoji23][emoji23]
3 lekarzy uważa że będzie córka i też nie dopuszczam innej opcji :p

swoją droga to może coś w genach jest zapisane i koniec, ja mam starszego brata, mąż młodszą siostrę, jego siostra ma chłopca i dziewczynkę.... ale dalej jest różnie brat mamy ma dwie córki, brat ojca dwie córki, drugi brat dwie córki i dopiero syna... po stronie moich rodziców jest mniej parek ale po stronie męża rodziny jest już ich przeważająca część.... hm

reklama
U mnie różnie. M. ma starszego brata, siostrę młodszą i młodszego brata jeszcze.
Zaś ja jestem nr 1, zaś mój brat.
Moja ciotka ma parkę (chłopiec i dziewczynka pare lat poźniej)

nie wiem jak u M. w dalszej rodzinie, bo tylko z jego rodzeństwa on ma dzieci.

U mnie różnie. M. ma starszego brata, siostrę młodszą i młodszego brata jeszcze.
Zaś ja jestem nr 1, zaś mój brat.
Moja ciotka ma parkę (chłopiec i dziewczynka pare lat poźniej)

nie wiem jak u M. w dalszej rodzinie, bo tylko z jego rodzeństwa on ma dzieci.
A u mnie brat ma 4 synow drugi brat nie ma dzieci(dziwolong) a maz ma 2 siostry i brata i wszędzie jest parka. A tesciowa zawsze mowila ze mamy geny na corki wydaje mi się że nie ma czegoś takiego ze to poprostu fart bo raczej nikt nie wie na 1000% kiedy ma owu i kiedy dokładnie dochodzi do zapłodnienia.

A ja Wam mówię, że to jednak wpływ hormonów nad którymi nie da się zapanować. Stąd też bywają poronienia, bo organizm nie radzi sobie np z żeńskim zarodkiem czy męskim i w naturalny sposób musi go wyeliminować. Bywały przypadki, że kobieta np żadnej męskiej ciąży nie donosiła, a córki rodziła normalne.

Jeśli chodzi o predyspozycje genetyczne to, podobno genów matki nie bierze się uwagę, za to liczą się geny ojca. U mojego męża 90% rodziny to mężczyźni, moja córka była cudem, więc w teorie genów też nie wierzę, bo na to wychodzi, że powinnam mieć syna.

Moja kuzynka urodziła dwóch synów rok po roku, gdzie u nas w rodzinie jest przewaga kobiet i u jej męża również, więc skąd Ci chłopcy ? Myślę, że organizm kobiety tu decyduje o płci. Styl życia i wiele różnych czynników. W końcu, to w naszym organizmie przez zapłodnieniem żyją kilka godzin, a nawet dni plemniki, nie wiadomo jakie wtedy procesy zachodzą.

Witam.
Dziś byłam na badaniach prenatalnych. Lekarz stwierdzil, nie na 100%, chłopaka. Wiem, ze Wy się tu znacie na tych nubach ;-) ;) czy mozecie odczytac ze zdjec kto mieszka u mnie w brzuszku. Aktualnie 12tc (dokladnie 11+6). Bede bardzo wdzieczna i z góry dzuekuje :-) :)

Załączniki

• 20190603_115216.jpg
    20190603_115216.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 118
  • 20190603_115221.jpg
    20190603_115221.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 114
Witam.
Dziś byłam na badaniach prenatalnych. Lekarz stwierdzil, nie na 100%, chłopaka. Wiem, ze Wy się tu znacie na tych nubach ;-) ;) czy mozecie odczytac ze zdjec kto mieszka u mnie w brzuszku. Aktualnie 12tc (dokladnie 11+6). Bede bardzo wdzieczna i z góry dzuekuje :-) :)

Patrząc na pierwsze zdjęcie powiedziałabym, że dziewczynka, ale lekarzem nie jestem więc nie chce podważać jego zdania.

reklama
Do góry