reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mysmy w ogole sie starali. Przestalismy. I dopiero sie udalo :) w cyklu ktory wcale nie monitowałam, bez clo, bez dupka itp. Zupelnie odpusciłam. Glowe zajelam czyms innym [emoji14] no i bach :)
Nawet test z tego co teraz wyliczylam to zrobilam dopiero w jakims 35 dniu chociaz cykle mialam po 23 dni

W takim razie gratuluje i trzymam mocno kciuki :)

reklama
Dziewczynki pytanko. W ktorym tyg dowiedziałyście sie czy to dziewczynka czy chłopczyk.
Bo teoria teorią a jak u was w pratyce to bylo?[emoji259]

Ja miałam podejrzenia od ok. 18 tyg, (lekarz nie chciał długo określić płci pomimo ewidentnego braku siusiaka) ale na bank wiedzieliśmy po 20tc. po połówkowych. Ostatnio w 23+5 potwierdzona kolejny raz dziewczynka.

Dziewczynki pytanko. W ktorym tyg dowiedziałyście sie czy to dziewczynka czy chłopczyk.
Bo teoria teorią a jak u was w pratyce to bylo?[emoji259]
U mnie pierwsza ciąża to syn potwierdzony na pottyshot w 13 tc
Potem druga cisza to syn potwierdzony również w 13-14 tc
Trzecia ciąża to córka potwierdzona na pottyshot w 16tc
W trzeciej ciąży miałam badania w 9 i potem w 16 tc więc itak najwcześniej lekarz określił jak tylko mógł. [emoji4]

10+6 pierwsza diagnoza że dziewczynka. Aż mi się wierzyć nie chciało bo jak to tak wcześnie możliwe do określenia. Natomiast mega mega specjalista z dobrym sprzętem, który w swojej 40 letniej karierze pomylił się podobno raz. 13tc że chłopak - wizyta na NFZ, lekarka przecudowna, do rany przyłoż, ale nie jakaś specjalistka trzeba przyznać. Na polowkowych - u obydwu lekarzy dziewczynka. I tak na 7 czy 8 usg dziewczynka w sumie, teraz 36tydzien i sama widziałam meeeeeega wyraźnie wargi większe i mniejsze, wszystko jak na dłoni ;)

Mysmy w ogole sie starali. Przestalismy. I dopiero sie udalo :) w cyklu ktory wcale nie monitowałam, bez clo, bez dupka itp. Zupelnie odpusciłam. Glowe zajelam czyms innym [emoji14] no i bach :)
Nawet test z tego co teraz wyliczylam to zrobilam dopiero w jakims 35 dniu chociaz cykle mialam po 23 dni
Heeeej gratulacje [emoji3590] Byłyśmy razem na staraczkach przed rozpadem grupy [emoji4] Potem uciekłyście na zamknięty.

Na 100% potwierdzali mi we wcześniejszych ciążach w 17tc,teraz zapytałam na prenatalnych w 13tc i 60/40 na chłopaka ale mam się nie przywiązywać [emoji16]

U mnie pierwsza ciąża to syn potwierdzony na pottyshot w 13 tc
Potem druga cisza to syn potwierdzony również w 13-14 tc
Trzecia ciąża to córka potwierdzona na pottyshot w 16tc
W trzeciej ciąży miałam badania w 9 i potem w 16 tc więc itak najwcześniej lekarz określił jak tylko mógł. [emoji4]
Ja też tak chcę :D Takiego potwierdzenia jak się uda z 3 ciąża:)

w pierwszej ciąży o tym, że to syn dowiedziałam się na usg połówkowym a teraz w 13-tym tygodniu lekarz powiedział: "o chyba kobieta" dał 80% a potwierdził na kolejnej wizycie, teraz byłam we wtorek na badaniu i sama już widziałam, że dziewczynka :)

reklama
Dziewczyny które mają potwierdzone córeczki czy robiłyście badanie beta hcg? Jeśli tak to jaki miałyście przyrost? Czy jest ona jakimkolwiek wyznacznikiem płci czy raczej nie?
Podobno mały przyrost jest na syna, a wysoki na córkę [emoji2368] Z córką w ciąży to nie wiedziałam że takie coś w ogóle istnieje heh

Edit: ale @Fado123 już przeczy tej teorii [emoji1787]

Do góry