reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Każda chyba z nas marzy, by ciąża zakończyła sie w 38tc [emoji23] jakis taki magiczny ten tydzien widzę.
Ja byle do skończonego 40tc. Nie chce przenosić. Tylko tego mi do szczęścia potrzeba. Nie przenosić, nie miec wywoływanego i nie miec cc. A resztę zniosę. Najwyżej bede jak orka we wannie całymi dniami leżała i sie chłodziła [emoji23]

Każda chyba z nas marzy, by ciąża zakończyła sie w 38tc [emoji23] jakis taki magiczny ten tydzien widzę.
Ja byle do skończonego 40tc. Nie chce przenosić. Tylko tego mi do szczęścia potrzeba. Nie przenosić, nie miec wywoływanego i nie miec cc. A resztę zniosę. Najwyżej bede jak orka we wannie całymi dniami leżała i sie chłodziła [emoji23]
Haha dla mnie im wcześniej w czerwcu tym lepiej bo koncem czerwca zaczynają sie zniwa a tesciowie po za firma maja tylko 100ha gospodarstwo...maz z szwagrem się tym zajmuja ale jak wyjadą kosic to juz całkiem sama zostaje

38 tydzień dziecko bezpieczne , donoszone może wyłazić.
Magiczny tydzień
Fakt najbardziej marze aby nie było po terminie
Raz, że już nie fajnie, strach, wywoływanie....
Dwa mam termin na 31 lipiec a my wszyscy z lipca, fajnie jakby mała też była lipcowa :-p

38 tydzień dziecko bezpieczne , donoszone może wyłazić.
Magiczny tydzień
Fakt najbardziej marze aby nie było po terminie
Raz, że już nie fajnie, strach, wywoływanie....
Dwa mam termin na 31 lipiec a my wszyscy z lipca, fajnie jakby mała też była lipcowa :-p

Ja mam urodziny 29.08 i tak samo termin porodu mi wypada ale No nie obrazę sie za wczesniejszy poród [emoji23] byle nie przenosić i nie musieć wywoływać. [emoji33]

Jak byłam już pod koniec ciąży, to był ok 29 grudzień, to powiedziałam lekarzowi w szpitalu, że jak jeszcze nie urodziłam to, już w tym roku nie rodzę i czekam do stycznia. Lekarz zaczął się śmiać i powiedział, żebym nie dotykała brzucha, bo każde masowanie pod koniec ciąży działa jakoś na macice i wtedy przyspiesza się poród. Fakt, starałam się go nie dotykać, choć ciężko było, w momencie wybicia godziny zero w sylwestra, zaczęłam go strasznie masować i powiedziałam, no.. teraz możesz wychodzić. Urodziłam 20h później hehe.

Starszego syna urodziłam.25 lipca, tydzień przenoszony, było po 35 stopni, siedziałam w basenie na ogrodzie takim 3,5 M średnicy i tylko brzuch wystawał jak wyspa[emoji23]

Od połowy ciąży powtarzałem, że Mała mówi mi przez brzuszek o porodzie jeszcze w 2018...;) no i tak o to zabrakło 3 h do 1 stycznia a termin był na 6 ;) przynajmniej wiem, że ceni prawdomówność

reklama
Ja mam urodziny 29.08 i tak samo termin porodu mi wypada ale No nie obrazę sie za wczesniejszy poród [emoji23] byle nie przenosić i nie musieć wywoływać. [emoji33]
Mam podobnie, termin na 26.11 a 28.11 urodziny moje [emoji16] i dla mnie marzeniem jest mieć cc, i byleby nie w październiku [emoji4][emoji4]

Do góry