reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Każda chyba z nas marzy, by ciąża zakończyła sie w 38tc [emoji23] jakis taki magiczny ten tydzien widzę.
Ja byle do skończonego 40tc. Nie chce przenosić. Tylko tego mi do szczęścia potrzeba. Nie przenosić, nie miec wywoływanego i nie miec cc. A resztę zniosę. Najwyżej bede jak orka we wannie całymi dniami leżała i sie chłodziła [emoji23]

Każda chyba z nas marzy, by ciąża zakończyła sie w 38tc [emoji23] jakis taki magiczny ten tydzien widzę.
Ja byle do skończonego 40tc. Nie chce przenosić. Tylko tego mi do szczęścia potrzeba. Nie przenosić, nie miec wywoływanego i nie miec cc. A resztę zniosę. Najwyżej bede jak orka we wannie całymi dniami leżała i sie chłodziła [emoji23]
Haha dla mnie im wcześniej w czerwcu tym lepiej bo koncem czerwca zaczynają sie zniwa a tesciowie po za firma maja tylko 100ha gospodarstwo...maz z szwagrem się tym zajmuja ale jak wyjadą kosic to juz całkiem sama zostaje

38 tydzień dziecko bezpieczne , donoszone może wyłazić.
Magiczny tydzień
Fakt najbardziej marze aby nie było po terminie
Raz, że już nie fajnie, strach, wywoływanie....
Dwa mam termin na 31 lipiec a my wszyscy z lipca, fajnie jakby mała też była lipcowa :-p

38 tydzień dziecko bezpieczne , donoszone może wyłazić.
Magiczny tydzień
Fakt najbardziej marze aby nie było po terminie
Raz, że już nie fajnie, strach, wywoływanie....
Dwa mam termin na 31 lipiec a my wszyscy z lipca, fajnie jakby mała też była lipcowa :-p

Ja mam urodziny 29.08 i tak samo termin porodu mi wypada ale No nie obrazę sie za wczesniejszy poród [emoji23] byle nie przenosić i nie musieć wywoływać. [emoji33]

Jak byłam już pod koniec ciąży, to był ok 29 grudzień, to powiedziałam lekarzowi w szpitalu, że jak jeszcze nie urodziłam to, już w tym roku nie rodzę i czekam do stycznia. Lekarz zaczął się śmiać i powiedział, żebym nie dotykała brzucha, bo każde masowanie pod koniec ciąży działa jakoś na macice i wtedy przyspiesza się poród. Fakt, starałam się go nie dotykać, choć ciężko było, w momencie wybicia godziny zero w sylwestra, zaczęłam go strasznie masować i powiedziałam, no.. teraz możesz wychodzić. Urodziłam 20h później hehe.

Starszego syna urodziłam.25 lipca, tydzień przenoszony, było po 35 stopni, siedziałam w basenie na ogrodzie takim 3,5 M średnicy i tylko brzuch wystawał jak wyspa[emoji23]

Od połowy ciąży powtarzałem, że Mała mówi mi przez brzuszek o porodzie jeszcze w 2018...;) no i tak o to zabrakło 3 h do 1 stycznia a termin był na 6 ;) przynajmniej wiem, że ceni prawdomówność

reklama
Ja mam urodziny 29.08 i tak samo termin porodu mi wypada ale No nie obrazę sie za wczesniejszy poród [emoji23] byle nie przenosić i nie musieć wywoływać. [emoji33]
Mam podobnie, termin na 26.11 a 28.11 urodziny moje [emoji16] i dla mnie marzeniem jest mieć cc, i byleby nie w październiku [emoji4][emoji4]

Do góry