reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@martoosia04 i inne dziewczyny, zawsze marzyłyście mieć córkę czy dopiero po urodzeniu synów pragnienie się włączyło ?
Zawsze mi się wydawało że będę mieć jedno dziecko i to będzie córeczka, pierwszy urodził się syn i nie miałam z tym problemu, przy drugim już zaczęłam czytać o planowaniu płci, ale zdalam się na odstęp i 6 miesięcy nie zachodziłam, w 7 cyklu w samą owulację zaszłam no i drugi syn. Minęło kilka lat , znalazłam to forum i planowałam córeczkę, pierwszy cykl , 20 czy 12 godz po owu zaszłam, poroniłam. Czwarta ciąża żadnego planowania- córka.

Mi się zawsze wydawało, że będę miała pierwszego syna, ale zawsze gdzieś tam w głowie było, że chciałbym parke. Pewnie, gdyby moja córka była synem, to teraz sposobu szukałabym na córkę ;)

Córka mi powiedziała:
„mamo, jak pójdziesz do pipologa (czyt. Ginekolog) to przynieś mi blaciszka ”
Więc, teraz mam podwójne parcie na płeć.

Ja od zawsze marzyłam o parce Jako dziecko bałam się ze nigdy niw urodzę syna. Zdawało mi się ze rodzą się same dziewczynki. A teraz mam na odwrót. Jako nastolatka marzyłam o córkach. Byłam w lekkim szoku jak za pierwszym razem okazało się ze będzie syn. Szybko się dostosowałam ale powiem szczerze ze jak urodziłam córkę to poczułam się spełniona. Kocham syna i życie bym za niego oddała. Ale przy córce poczulam coś niesamowitego. Takie dopełnienie. Dobrze tez się czuje w roli mamy dziewczynki. Tetaz jak myśle o kolejnym to o dziewczynce. Chciałabym znów odnaleźć się w takim macierzyństwie.
@martoosia04 wiem ze to tylko potwierdzenie ale pamietam o Tobie ;)

reklama
@Naomi_24 no właśnie, ja jestem spełniona jako mama, ale myślę, że jak urodze syna, to będzie prawdziwe dopełnienie. Chciałabym poczuć tą radość o której piszesz. Dlatego nie chce pochopnie podejmować decyzji co do planowania, nawet jeśli miaiabym czekać kolejne 2 lata, to będę.

Do góry