reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@młoda1994 miałam już monitoring, pęcherzyk rośnie ale nie uwalnia się. Na razie się nie staram o dziecko, ale planuje ( mam nadzieje w niedalekiej przyszłości). Drożności jajowodów na dzień dzisiejszy nie muszę robić, bo miałam jakiś czas temu laparoskopie i wszystko mi "przetkali". Najważniejsze dla mnie jest teraz uspokoić hormony, które mają jakieś ADHD od momentu porodu. Walczę z tym od 3 lat.

Aha to gdybyś starała się o dziecko to będzie potrzebne jakiś lęk na pękanie pęcherzyka i uwolnienie jajeczka do zapłodnienia lub jakieś zastrzyki.

@młoda1994 tak, lekarz podejrzewa PCOS dlatego kazał zrobić mi badania, w ogóle to mam takie cykle, że po mimo tego, że testy owulacyjne mam pozytywne, to komórka jajowa nie zawsze uwalnia się, więc podejrzewam, że przy planowaniu drugiego dziecka monitoring będzie wskazany.

@Julkova prawda jest taka, że człowiek jako człowiek sam nie wymyśla sobie, chcę córkę lub syna, za to odpowiada też nasza psychika, na którą nie zawsze mamy wpływ. Można to porównać do zakochania się. Ja osobiście zazdroszczę osobom dla których płeć nie ma znaczenia, choćby nawet mój mąż.
Ktoś kto nie ma pragnienia określonej płci nie zrozumie tego wszystkiego o czym piszemy, wiadomo że najwazniejsze żeby zdrowe było ale...
Jak poroniłam trzecia ciążę też chciałam poprostu zdrowe dziecko, ale pragnienie córki pozostało, tylko uznałam że marzenie pozostanie niespełnione.

Czekamy @martoosia04 na potwierdzenie różu ;) no i jak już będziesz miała te 100% pewności dziś to napisz jak się czujesz z tym że się udało, jakie emocje w środku i w ogóle ;) :)

Ja w ogóle nie dowierzam. Jakby to o nie moje dziecko chodziło. Tyle różowej radości... największe marzenie życia ma się niedługo spełnić [emoji178]

reklama
Do góry