reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@martoosia04 i inne dziewczyny, zawsze marzyłyście mieć córkę czy dopiero po urodzeniu synów pragnienie się włączyło ?
Zawsze mi się wydawało że będę mieć jedno dziecko i to będzie córeczka, pierwszy urodził się syn i nie miałam z tym problemu, przy drugim już zaczęłam czytać o planowaniu płci, ale zdalam się na odstęp i 6 miesięcy nie zachodziłam, w 7 cyklu w samą owulację zaszłam no i drugi syn. Minęło kilka lat , znalazłam to forum i planowałam córeczkę, pierwszy cykl , 20 czy 12 godz po owu zaszłam, poroniłam. Czwarta ciąża żadnego planowania- córka.

Mi się zawsze wydawało, że będę miała pierwszego syna, ale zawsze gdzieś tam w głowie było, że chciałbym parke. Pewnie, gdyby moja córka była synem, to teraz sposobu szukałabym na córkę ;)

Córka mi powiedziała:
„mamo, jak pójdziesz do pipologa (czyt. Ginekolog) to przynieś mi blaciszka ”
Więc, teraz mam podwójne parcie na płeć.

Ja od zawsze marzyłam o parce Jako dziecko bałam się ze nigdy niw urodzę syna. Zdawało mi się ze rodzą się same dziewczynki. A teraz mam na odwrót. Jako nastolatka marzyłam o córkach. Byłam w lekkim szoku jak za pierwszym razem okazało się ze będzie syn. Szybko się dostosowałam ale powiem szczerze ze jak urodziłam córkę to poczułam się spełniona. Kocham syna i życie bym za niego oddała. Ale przy córce poczulam coś niesamowitego. Takie dopełnienie. Dobrze tez się czuje w roli mamy dziewczynki. Tetaz jak myśle o kolejnym to o dziewczynce. Chciałabym znów odnaleźć się w takim macierzyństwie.
@martoosia04 wiem ze to tylko potwierdzenie ale pamietam o Tobie ;)

reklama
@Naomi_24 no właśnie, ja jestem spełniona jako mama, ale myślę, że jak urodze syna, to będzie prawdziwe dopełnienie. Chciałabym poczuć tą radość o której piszesz. Dlatego nie chce pochopnie podejmować decyzji co do planowania, nawet jeśli miaiabym czekać kolejne 2 lata, to będę.

Do góry