martoosia04
Fanka BB :)
U nas licząc od porodu do zapłodnienia to były właśnie 2 lata, więc teoria mogłaby mieć potwierdzenie. Teraz 5 lat od porodu do zapłodnienia i duża szansa na róż.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli jeśli byłam w ciąży z synem jeszcze pół roku temu to mam szanse na syna? [emoji7]Ja kiedyś czytałam, że jeśli jest mała różnica wieku między dziećmi, to płeć lubi być ta sama. W sensie, jeśli kobieta do ok dwóch lat po porodzie zachodzi w drugą w ciąże. Nie wiem ile w tym było prawdy, ponoć były badania na ten temat, nie zagłębiałam się w to, bo moja córka skończyła już 3 lata, więc teoretycznie nie powinno mnie to dotyczyć. Fakt nie u wszystkich tak jest, ale pary które znam z dziećmi z małą różnicą wieku, zazwyczaj mają 2 córki lub 2 synów.
Według tej teorii jak najbardziej.Czyli jeśli byłam w ciąży z synem jeszcze pół roku temu to mam szanse na syna? [emoji7]
U mnie dwa lata różnicy, w ciaze zaszłam jak corka miala 1.5 roku a ma byc chlopiec także u mnie sie nie sprawdzi
Ja mam pierwszego syna dzień przed, drugiego z dnia owulacji i córkę 3 dni przed. Wydaje mi się że założenie robić inaczej niż się robiło jest słuszne. U każdego to inaczej wygląda, nie ma 100%?metody, u nas zadziałała odmiana.Ja mam córkę na 2/3 dni przed owulacją, więc teraz planuje, to zrobić w sam szczyt owulacji. Albo pójdę na monitoring albo będę bawiła się testami. Drugi raz nie chce powtórzyć tego samego schematu, bo wiem, że w moim przypadku skończy się to różem. Robię sobie rozpiskę jeśli chodzi o diete, może akurat pomoże. Czy starania będą za miesiąc, dwa czy pół roku, wolę mieć przygotowany organizm.