reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jutro mam 38+0 tc, zaczynam działać, żeby małą trochę pośpieszyć ;) Dzięki za rady :*

Mihasia na sam porod i na skurcze to wiesiołek i oczywiscie herbata z lisci malin Ci polecam. Jeszcze nasiadówki na krocze robiłam ale w de to robiłam i się nazywało heublumen te ziarenka. Nie wiem dokładnie jak to po polsku się nazywa. Ostatnio czytałam ze homeopatia już na sam poród. Jakbyś chciała to mogę ci dać screen z książki co potrzebujesz [emoji6]

Mihasia na sam porod i na skurcze to wiesiołek i oczywiscie herbata z lisci malin Ci polecam. Jeszcze nasiadówki na krocze robiłam ale w de to robiłam i się nazywało heublumen te ziarenka. Nie wiem dokładnie jak to po polsku się nazywa. Ostatnio czytałam ze homeopatia już na sam poród. Jakbyś chciała to mogę ci dać screen z książki co potrzebujesz [emoji6]
Ooo bardzo poprosze o te screeny. Herbatkę z lisci malin pije 3 razy dziennie od 36 tc, wiesiołek też zapodaje sobie dopochwowo, oby tylko to wszystko przyniosło. Oby poszło szybko :)!

Mnie trochę przeraża widmo nieprzespanych nocek, ale mam nadzieję, ze przy drugim dziecku jest jakoś łatwiej ;)

Trzymaj się cieplutko :*

Jak widzę to 12+5 wiec chłopczyk. Gratuluje

dziękuję no ciekawe czy się sprawdzi że chłopczyk :p
Ja raczej myśole też że nosze pod serduszkiem chłopczyka bo same chłopaki w rodzinie się rodzą :p
Także myślę że będzie i u mnie chociaż mąż twierdzi że zobaczysz będzie dziewczynka hahaha
Ale ja jednak wiem że to chłopak pewnie :p jak to mój mąż mowi herbata z cytryną wskazuje na dziewczynke :p hahahaha

Mihasia proszę:
IMG_6533.JPG
IMG_6534.JPG

Sama tego nie stosowałam bo nie wiedziałam w sumie. Także nie wiem czy pomocne ale myśle ze warto spróbować. Nie zaszkodzi a może pomoc
Ja bardzo szybko urodziłam. Ale nie wiem czy taka moja natura czy faktycznie coś to pomogło. Wiesiołek możesz normalnie tez łykać. Ciepła kapiel u mnie tez pomogła. Saunę nawet mi Polozna polecała ale się nie umiałam zebrać
Ruda No wg mnie to na 95% chłopak. Byłam bym w szoku jakby z tego dziewczyna była. A lekarz coś mówił? Bardzo ładne zdj nuba wiec ciężko raczej o pomyłkę [emoji6]

Mihasia proszę:
Zobacz załącznik 938065Zobacz załącznik 938066
Sama tego nie stosowałam bo nie wiedziałam w sumie. Także nie wiem czy pomocne ale myśle ze warto spróbować. Nie zaszkodzi a może pomoc
Ja bardzo szybko urodziłam. Ale nie wiem czy taka moja natura czy faktycznie coś to pomogło. Wiesiołek możesz normalnie tez łykać. Ciepła kapiel u mnie tez pomogła. Saunę nawet mi Polozna polecała ale się nie umiałam zebrać
Ruda No wg mnie to na 95% chłopak. Byłam bym w szoku jakby z tego dziewczyna była. A lekarz coś mówił? Bardzo ładne zdj nuba wiec ciężko raczej o pomyłkę [emoji6]

Nie lekarz nic nie mówił bo ja myśle ze za wczesnie:) a w czwartek mam 1 prenatalne moze cos powie ale chyba dopiero ok 20 tygodnia powie :) tak ja myśle ale zobaczymy w czwartek :) tylko pokazał że serduszko tutaj bije i tyle :)

reklama
Do góry