reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To są przemyślenia z grupy fb. Z grup amerykańskich na fb. Protokoły starań udanych i nie udanych .
Chodzi o to że męskie powinny być w 8-9 ph a żeńskie jeśli się nie mylę 4-5 ph .

Tak jak pisałam, niskie pH osłabia plemniki, nie tylko xy ale i xx! Powinnyście o tym pamiętać! U niektórych pH 5 wybija wszystko ( np u mnie)

Poza tym piszesz o jonach? Co one maja do pH? Jony to ładunek energetyczny +lub - i, które posiada komórka jajowa i ściąga dzięki temu pleminiki naładowane przeciwnie. Ale to już zupełnie inna teoria

reklama
Tak jak pisałam, niskie pH osłabia plemniki, nie tylko xy ale i xx! Powinnyście o tym pamiętać! U niektórych pH 5 wybija wszystko ( np u mnie)

Poza tym piszesz o jonach? Co one maja do pH? Jony to ładunek energetyczny +lub - i, które posiada komórka jajowa i ściąga dzięki temu pleminiki naładowane przeciwnie. Ale to już zupełnie inna teoria

Załączniki

• Screenshot_2019-01-20-19-28-55.png
    Screenshot_2019-01-20-19-28-55.png
    53,8 KB · Wyświetleń: 126
  • Screenshot_2019-01-20-19-29-05.png
    Screenshot_2019-01-20-19-29-05.png
    65,7 KB · Wyświetleń: 126
  • Screenshot_2019-01-20-19-21-46.png
    Screenshot_2019-01-20-19-21-46.png
    84,5 KB · Wyświetleń: 114
Mis a ten lady camp między temp czy sprawdza też ph ? Bo z tego co czytam
I co widać ze nie ma reguły na syna z owu czy córkę z przed owu. to jedyne co da się wytłumaczyć to ph śluzu. 3 dni przed owu np będzie ph sprzyjające plemnikom y i one przetrwają a żeńskie wygina. A drugą sprawa. Jony to wysokie ph ciągnie za sobą szybciej plemnik y do komórki otoczonej sluzem z wysokim ph.
Plemniki y nie sa szybsze od x tylko poruszają się prosto gdzie x zyg zakiem. I najważniejsze chyba jest to żeby to ph pilnować. Przed w i po owu cały czas. A po <3 najlepiej co 30 minut sprawdzać przez pierwsze 4 godziny. Bo jak na starcie ph będzie niskie to męskie zginą a na placu boju zostaną tylko X
myślę że coś w tym jest. Napewno będę ie tym mocno kierować

Hej Wam wszystkim :) nic mi nie wiadomo o badaniu ph przez lady compa. Oni się opierają na badaniach empirycznych przeprowadzonych przez niemieckiego producenta (jeśli jeszcze tu ich nie wrzucałem to postaram się to zrobić niebawem). Z tego co pamiętam 100 kobiet zaciążyło i zadeklarowało czas boboseksów. Potem już tylko na porodówce spisywali synków i córeczki. 75-80% prawdopodobieństwa/skuteczności tej zasady oraz same pozytywne opinie w środowisku ginekologów jest póki co dla mnie wystarczające. Nasz Lady comp baby czeka na pierwsze pomiary. Oczywiście biorę pod uwagę pozostałe czynniki wspomagające poczęcie chłopca - niedługo będzie rok jak wzbogacam się potasem w kuchni + suplementy, nie przejadam się bo ponoć otyłość negatywnie wpływa na jakość nasienia, ba, schudłem przez ciążę dobre 5kg i teraz muszę uważać żeby nie było niedowagi (ponoć faceci chudną na córki ;)) . Kiedy już będzie czas na staranka to za wczasu wspomożemy się kwasem foliowym a i Ż dołoży coś i odrzuci z codziennej diety. Conceive plus też chodzi mi po głowie któraś z Was kiedyś go polecała do starań na syna więc pewnie go użyjemy. Starania po 4-6 dniowej abstynencji tylko w te dni, które LCB wskaże na szanse synkowe. Jedno jest pewne - inwestycja już zrobiona, z pewnością skorzystamy i zaufamy...w najgorszym wypadku będzie na kogo zwalać...;) w najlepszym i wymarzonym będę Wam mógł z czystym sercem polecać to małe urządzenie, które może pomóc w spełnieniu marzeń. Amen. Pomiary zaczynamy w lutym. Moim zdaniem najważniejszy jest tu moment zapłodnienia, jakość nasienia i częstotliwość starań. Idę tym tropem. Udanego tygodnia dziewczyny :)

Ostatnia edycja:
w takim razie kochana jedziemy na tym samym wozku ::) ja w pracy tylko siedze i czyta forum i w sumie mysle ze w tym miesiacu juz zaczniemy starania :) mysle ze metoda przed owu i testy owulacyjne do mnie przemowily :)
To tak jak u mnie za mną też przemawiają testy i metoda przed owulacja. Ale stres jest i to jaki? Tabletki z mężem bierzemy więc przygotowania trwają. Im więcej czytam tym zawsze większy mętlik mam

Za jakieś 10 dni [emoji6]
IMG_2095.JPG

@koootka zobacz Zobacz załącznik 935722

Każda teoria jaka znajdziecie ma swoje alter ego! Ważne, żeby to robić z głowa by nie zrobić sobie krzywdy!
Ja tu nie chce się wymądrzać ani udawać obeznana idealnie w temacie. Na początku łykałam wszystko i myślałam, ze im więcej połączę tym efekt będzie pewniejszy! A tak nie jest! Każda z nas jest bardzo indywidualna i trzeba każde działanie dopasować do siebie z rozmysłem, wiedząc co jest czym! W jakim celu używacie!
Powodzenia!

Za jakieś 10 dni [emoji6]Zobacz załącznik 935721

@koootka zobacz Zobacz załącznik 935722

Każda teoria jaka znajdziecie ma swoje alter ego! Ważne, żeby to robić z głowa by nie zrobić sobie krzywdy!
Ja tu nie chce się wymądrzać ani udawać obeznana idealnie w temacie. Na początku łykałam wszystko i myślałam, ze im więcej połączę tym efekt będzie pewniejszy! A tak nie jest! Każda z nas jest bardzo indywidualna i trzeba każde działanie dopasować do siebie z rozmysłem, wiedząc co jest czym! W jakim celu używacie!
Powodzenia!

Trzymam kciuki i odliczam z tobą [emoji177]

Dzień dobry:)..forum juz od dawna podczytywalam ale stanąłem chyba na 1600 stronie;)...może zacznę od tego że się napisze coś o sobie.. no to zaczynamy ...mam 32 lata i dwoje synów, fakt jest taki że marzymy o córce:) i tu zaczyna sie problem. .od dwóch lat się nie zabezpieczamy i nic...cykle raz się skracają raz wydłużają, każdy cykl jest inny....badania są ok...3 lata temu przeszłam przez raka,miałam dwukrotna konizacje szyjki oraz mam tylozgiecie, ..hmmm...celowalismy w dni płodne i nic...później odpuscilismy i nie liczyłam nic w kalendarzu-spontany i nic...sex co 2 dni -nic...sex codziennie-nic...sex raz w tyg oczywiście nic....ach....zmierzam teraz do sedna...proszę podajcie mi metody na córeczkę ponieważ metody które ja podczytywalam chyba się zmieniły:) jaki plyn do intymnej używać? Z jakim ph? Jakie suplementy? Obecnie mam folik,olej z wiesiolka,B complex,magnez z Wit b6,vitotal dla kobiet....hmmm moja dieta jest raczej białkowa, lubię nabiał;) staram się zdrowo odżywiać...czy metoda aby byl stosunek na 2-3dni przed owulacja jest dalej aktualny??prosze o rady

reklama
zapraszam na ukryta grupe o planowaniu plci czyli amerykanskie gender swaying, mamy na grupie gotowe protokoly amerykanskie jak za pomoc diety suplementow zeli na ph, plastrow na plec obnizyc ph spermy i sluzu plodnego zeby wysla corka lub zawyzyc na syna. kontakt na fb bo to grupa ukryta jest. i nie wierzcie w shetlesa. zrobilam tak syna 3dni przed owulacja a ph cipy i sluzu 7.0, nieprawda ze wybija sie nasienie w 4-4.5 ph ale odwrotnie to sprzyja poczeciu corki. mam tez grupe o interpretacji skanow w 6tc jak poznac plec metoda ramzi. plody dziewczece implantuje sie na lewo z chlopciec na prawo, i to sie sprawdza,

Do góry