reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To są przemyślenia z grupy fb. Z grup amerykańskich na fb. Protokoły starań udanych i nie udanych .
Chodzi o to że męskie powinny być w 8-9 ph a żeńskie jeśli się nie mylę 4-5 ph .

Tak jak pisałam, niskie pH osłabia plemniki, nie tylko xy ale i xx! Powinnyście o tym pamiętać! U niektórych pH 5 wybija wszystko ( np u mnie)

Poza tym piszesz o jonach? Co one maja do pH? Jony to ładunek energetyczny +lub - i, które posiada komórka jajowa i ściąga dzięki temu pleminiki naładowane przeciwnie. Ale to już zupełnie inna teoria

reklama
Tak jak pisałam, niskie pH osłabia plemniki, nie tylko xy ale i xx! Powinnyście o tym pamiętać! U niektórych pH 5 wybija wszystko ( np u mnie)

Poza tym piszesz o jonach? Co one maja do pH? Jony to ładunek energetyczny +lub - i, które posiada komórka jajowa i ściąga dzięki temu pleminiki naładowane przeciwnie. Ale to już zupełnie inna teoria

Załączniki

• Screenshot_2019-01-20-19-28-55.png
    Screenshot_2019-01-20-19-28-55.png
    53,8 KB · Wyświetleń: 122
  • Screenshot_2019-01-20-19-29-05.png
    Screenshot_2019-01-20-19-29-05.png
    65,7 KB · Wyświetleń: 124
  • Screenshot_2019-01-20-19-21-46.png
    Screenshot_2019-01-20-19-21-46.png
    84,5 KB · Wyświetleń: 110
Mis a ten lady camp między temp czy sprawdza też ph ? Bo z tego co czytam
I co widać ze nie ma reguły na syna z owu czy córkę z przed owu. to jedyne co da się wytłumaczyć to ph śluzu. 3 dni przed owu np będzie ph sprzyjające plemnikom y i one przetrwają a żeńskie wygina. A drugą sprawa. Jony to wysokie ph ciągnie za sobą szybciej plemnik y do komórki otoczonej sluzem z wysokim ph.
Plemniki y nie sa szybsze od x tylko poruszają się prosto gdzie x zyg zakiem. I najważniejsze chyba jest to żeby to ph pilnować. Przed w i po owu cały czas. A po <3 najlepiej co 30 minut sprawdzać przez pierwsze 4 godziny. Bo jak na starcie ph będzie niskie to męskie zginą a na placu boju zostaną tylko X
myślę że coś w tym jest. Napewno będę ie tym mocno kierować

Hej Wam wszystkim :) nic mi nie wiadomo o badaniu ph przez lady compa. Oni się opierają na badaniach empirycznych przeprowadzonych przez niemieckiego producenta (jeśli jeszcze tu ich nie wrzucałem to postaram się to zrobić niebawem). Z tego co pamiętam 100 kobiet zaciążyło i zadeklarowało czas boboseksów. Potem już tylko na porodówce spisywali synków i córeczki. 75-80% prawdopodobieństwa/skuteczności tej zasady oraz same pozytywne opinie w środowisku ginekologów jest póki co dla mnie wystarczające. Nasz Lady comp baby czeka na pierwsze pomiary. Oczywiście biorę pod uwagę pozostałe czynniki wspomagające poczęcie chłopca - niedługo będzie rok jak wzbogacam się potasem w kuchni + suplementy, nie przejadam się bo ponoć otyłość negatywnie wpływa na jakość nasienia, ba, schudłem przez ciążę dobre 5kg i teraz muszę uważać żeby nie było niedowagi (ponoć faceci chudną na córki ;)) . Kiedy już będzie czas na staranka to za wczasu wspomożemy się kwasem foliowym a i Ż dołoży coś i odrzuci z codziennej diety. Conceive plus też chodzi mi po głowie któraś z Was kiedyś go polecała do starań na syna więc pewnie go użyjemy. Starania po 4-6 dniowej abstynencji tylko w te dni, które LCB wskaże na szanse synkowe. Jedno jest pewne - inwestycja już zrobiona, z pewnością skorzystamy i zaufamy...w najgorszym wypadku będzie na kogo zwalać...;) w najlepszym i wymarzonym będę Wam mógł z czystym sercem polecać to małe urządzenie, które może pomóc w spełnieniu marzeń. Amen. Pomiary zaczynamy w lutym. Moim zdaniem najważniejszy jest tu moment zapłodnienia, jakość nasienia i częstotliwość starań. Idę tym tropem. Udanego tygodnia dziewczyny :)

Ostatnia edycja:
w takim razie kochana jedziemy na tym samym wozku ::) ja w pracy tylko siedze i czyta forum i w sumie mysle ze w tym miesiacu juz zaczniemy starania :) mysle ze metoda przed owu i testy owulacyjne do mnie przemowily :)
To tak jak u mnie za mną też przemawiają testy i metoda przed owulacja. Ale stres jest i to jaki? Tabletki z mężem bierzemy więc przygotowania trwają. Im więcej czytam tym zawsze większy mętlik mam

Za jakieś 10 dni [emoji6]
IMG_2095.JPG

@koootka zobacz Zobacz załącznik 935722

Każda teoria jaka znajdziecie ma swoje alter ego! Ważne, żeby to robić z głowa by nie zrobić sobie krzywdy!
Ja tu nie chce się wymądrzać ani udawać obeznana idealnie w temacie. Na początku łykałam wszystko i myślałam, ze im więcej połączę tym efekt będzie pewniejszy! A tak nie jest! Każda z nas jest bardzo indywidualna i trzeba każde działanie dopasować do siebie z rozmysłem, wiedząc co jest czym! W jakim celu używacie!
Powodzenia!

Za jakieś 10 dni [emoji6]Zobacz załącznik 935721

@koootka zobacz Zobacz załącznik 935722

Każda teoria jaka znajdziecie ma swoje alter ego! Ważne, żeby to robić z głowa by nie zrobić sobie krzywdy!
Ja tu nie chce się wymądrzać ani udawać obeznana idealnie w temacie. Na początku łykałam wszystko i myślałam, ze im więcej połączę tym efekt będzie pewniejszy! A tak nie jest! Każda z nas jest bardzo indywidualna i trzeba każde działanie dopasować do siebie z rozmysłem, wiedząc co jest czym! W jakim celu używacie!
Powodzenia!

Trzymam kciuki i odliczam z tobą [emoji177]

Dzień dobry:)..forum juz od dawna podczytywalam ale stanąłem chyba na 1600 stronie;)...może zacznę od tego że się napisze coś o sobie.. no to zaczynamy ...mam 32 lata i dwoje synów, fakt jest taki że marzymy o córce:) i tu zaczyna sie problem. .od dwóch lat się nie zabezpieczamy i nic...cykle raz się skracają raz wydłużają, każdy cykl jest inny....badania są ok...3 lata temu przeszłam przez raka,miałam dwukrotna konizacje szyjki oraz mam tylozgiecie, ..hmmm...celowalismy w dni płodne i nic...później odpuscilismy i nie liczyłam nic w kalendarzu-spontany i nic...sex co 2 dni -nic...sex codziennie-nic...sex raz w tyg oczywiście nic....ach....zmierzam teraz do sedna...proszę podajcie mi metody na córeczkę ponieważ metody które ja podczytywalam chyba się zmieniły:) jaki plyn do intymnej używać? Z jakim ph? Jakie suplementy? Obecnie mam folik,olej z wiesiolka,B complex,magnez z Wit b6,vitotal dla kobiet....hmmm moja dieta jest raczej białkowa, lubię nabiał;) staram się zdrowo odżywiać...czy metoda aby byl stosunek na 2-3dni przed owulacja jest dalej aktualny??prosze o rady

reklama
zapraszam na ukryta grupe o planowaniu plci czyli amerykanskie gender swaying, mamy na grupie gotowe protokoly amerykanskie jak za pomoc diety suplementow zeli na ph, plastrow na plec obnizyc ph spermy i sluzu plodnego zeby wysla corka lub zawyzyc na syna. kontakt na fb bo to grupa ukryta jest. i nie wierzcie w shetlesa. zrobilam tak syna 3dni przed owulacja a ph cipy i sluzu 7.0, nieprawda ze wybija sie nasienie w 4-4.5 ph ale odwrotnie to sprzyja poczeciu corki. mam tez grupe o interpretacji skanow w 6tc jak poznac plec metoda ramzi. plody dziewczece implantuje sie na lewo z chlopciec na prawo, i to sie sprawdza,

Do góry