belle81
Fanka BB :)
@martoosia04 czekamy na wieści...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratuluję, spokojnych różowych 9 miesięcy życzę Coś czuje, że niedługo posypie różowym brokatem [emoji7]Zobacz załącznik 934756
Godzina obsuwy dzis była w poczekalni.
Fasolka jest nadal piękna i zdrowa. Serduszko nam bije [emoji173]️ termin mamy na 05.09 bo dzidzia jeszcze nie nadrobiła. Wiec jestem wrześniówką ale was nie zostawię bo was lubię bardzo i każdej kibicuje.
Mam kartę ciąży i zestaw pierdyliarda badań do zrobienia [emoji33][emoji33][emoji33] jedynie grupa krwi mi odeszła [emoji23] następna wizyta 07.02.
Dostałam na bóle podbrzusza Duphaston 3x1.
gratulacje !! bardzo sie ciesze ze wszystko ok i serduszko pieknie bije [emoji4] mam nadzieje ze niebawem i ja dolacze do ciezarowek [emoji4]Dzięki dziewczyny [emoji173]️ póki co odpoczywam, bo brzuch bolał dziś po tej wizycie. Leki wzięłam. Teraz czekam na wieczór z M.
Mis a ten lady camp między temp czy sprawdza też ph ? Bo z tego co czytam
I co widać ze nie ma reguły na syna z owu czy córkę z przed owu. to jedyne co da się wytłumaczyć to ph śluzu. 3 dni przed owu np będzie ph sprzyjające plemnikom y i one przetrwają a żeńskie wygina. A drugą sprawa. Jony to wysokie ph ciągnie za sobą szybciej plemnik y do komórki otoczonej sluzem z wysokim ph.
Plemniki y nie sa szybsze od x tylko poruszają się prosto gdzie x zyg zakiem. I najważniejsze chyba jest to żeby to ph pilnować. Przed w i po owu cały czas. A po myślę że coś w tym jest. Napewno będę ie tym mocno kierować
To są przemyślenia z grupy fb. Z grup amerykańskich na fb. Protokoły starań udanych i nie udanych .Z tym pH to bym mocno polemizowała, wysoki pH sprzyja żywotności plemników i ułatwia im poruszanie się, z kolei niskie pH wybija wszystkie plemniki, a nie tylko xy!
Gdyby to było takie proste, w łatwy sposób można by selekcjonować plemniki a tak nie jest! Nawet ivf najpierw zapładniają a dopiero potem badają pod katem płci.
Czy mogę się dowiedzieć skąd masz takie informacje? I skąd te 4 godziny? O co chodzi dokładnie?