reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bardzo mnie mdlosci mecza. O tyle ze b3z wymiotow ale bardzonuciszliwe to jest przy dwojce jeszcze chorych dzieci... i zmeczona chodze.
A prenatalne 29 pazdziernik mam nadzieje ze nuba podejrze [emoji14]
Zachodzac w ciążę bierzemy na klatę wszelkie dolegliwości tak już jest. I o ile same sobie z tym radzimy to z dziećmi to już trudniej.
Pomyśl sobie ze jeszcze chwilkę i to minie.
Zdrówka dla dzieci i wytrwałości dla Ciebie.
U koniecznie czekamy na info po wizycie ;)

reklama
Staram się nie nadstawiać na scenariusz syna w drugiej ciąży a co dopiero w tej obecnej. Chodziło mi o to, że miło mi będzie widzieć czasamo córeczkę w synkowych barwach a nie tylko w narzuconym przez wszystkich różu ;-) no i może te niebieskie fajności się jeszcze przydadzą. Znam doskonale smak rozczarowania, dlatego się nie nakręcam.
A co Cię już tak gorzko rozczarowało w tym krótkim życiu?
"Ogólnie narzuconym przez wszystkich różu" - nieprawda. Kwestia indywidualna. Ale powiem ci że teraz akcentuje się płeć bardziej przez formę niż kolor.

Dziękuję za odpowiedź. Czyli jak w kolejnym cyklu podejść do tematu ?
Nie powiem Ci jak bo będzie na mnie [emoji14]
Ja rekomenduje metody które podziałay na mnie, czyli króliczki i e3,4d z zabezpieczeniem. Prezerwatywa musi być, aby sperma nie zmieniała środowiska.
Zbyt długa abstynencja szkodzi plemnikom, lepiej rzadziej wymienić, aby były świeże. Tego jest sporo a wy raczej musisz sama.
Niech mąż pije cole, bierze codzienne! Gorące (mega) kąpiele i co dzień pije piwko [emoji6]
A taka ciekawostka podobno zakwaszony kobiecy organizm sprzyja x... Ja nie mam zakwaszonego organizmu i nie sądzę abym przed ciążami byla Zakwaszona bo diety nie zmieniłam wcale a z miesiac temu byłam u kosmetyczki która sprawdzila mój organizm między innymi pod tym względem dlatego wiem. Trzymałam w ręku przez kilka min takie coś to niby 'skanowalo' mój organizm, narządy i sprawdzało czy mam jakieś niedobory witamin. Myślicie że jest to miarodajna metoda? Bo jak inaczej sprawdzić zakwaszanie org?

"Metodą kontroli zakwaszenia organizmu z pewnością nie jest pomiar pH krwi, ponieważ zaburzenie jej odczynu świadczy o nieprawidłowych mechanizmach kontroli równowagi kwasowo-zasadowej. Oceny poziomu zakwaszenia organizmu można dokonać, sprawdzając pH moczu za pomocą papierka lakmusowego kilka razy w ciągu dnia, zaczynając od pierwszego moczu po przebudzeniu. Z wyników należy utworzyć wykres. Jeśli otrzymana krzywa układa się w linię prostą lub lekko wznoszącą, świadczy to o zakwaszeniu organizmu. W przypadku braku problemów z dostarczaniem nadmiernej ilości produktów kwasotwórczych w diecie wykres powinien mieć postać zygzaka. Prawidłowo pH moczu zmienia się w ciągu dnia w zależności od pory spożywania posiłku. Spożywanie posiłków nie będzie oddziaływało na pH innych płynów ustrojowych niż mocz. Gdyby tak się działo, świadczyłoby to o poważnych problemach zdrowotnych.

Badanie opublikowane w British Journal of Nutrition z udziałem ponad 22 tysięcy osób wykazało silną zależność między spożywanymi produktami a pH moczu. U osób na diecie alkalicznej bogatej w warzywa i owoce a ubogiej w mięso stwierdzono bardziej zasadowe pH moczu niezależnie od wieku, indeksu masy ciała (BMI), aktywności fizycznej i nawyku palenia papierosów."

A tak teraz przypomniało mi się jak Miciurka pisała że natknela się kiedyś na forum na ktorym kobitki pisały o nasieniu i wychodziło że z takiego wzmocnionego nasienia przewazaja xx!!
Tylko teraz nie pamiętam 'jak' wzmocnionego czy przez jakieś ole np‍
Dzikie belle81 to ja nie wiem co to była za kosmiczna maszyna [emoji23]

Nie powiem Ci jak bo będzie na mnie [emoji14]
Ja rekomenduje metody które podziałay na mnie, czyli króliczki i e3,4d z zabezpieczeniem. Prezerwatywa musi być, aby sperma nie zmieniała środowiska.
Zbyt długa abstynencja szkodzi plemnikom, lepiej rzadziej wymienić, aby były świeże. Tego jest sporo a wy raczej musisz sama.
Niech mąż pije cole, bierze codzienne! Gorące (mega) kąpiele i co dzień pije piwko [emoji6]
A taka ciekawostka podobno zakwaszony kobiecy organizm sprzyja x... Ja nie mam zakwaszonego organizmu i nie sądzę abym przed ciążami byla Zakwaszona bo diety nie zmieniłam wcale a z miesiac temu byłam u kosmetyczki która sprawdzila mój organizm między innymi pod tym względem dlatego wiem. Trzymałam w ręku przez kilka min takie coś to niby 'skanowalo' mój organizm, narządy i sprawdzało czy mam jakieś niedobory witamin. Myślicie że jest to miarodajna metoda? Bo jak inaczej sprawdzić zakwaszanie org?
E3 e4 króliczki tzn. ? Jestem swieza w temacie ?

A co Cię już tak gorzko rozczarowało w tym krótkim życiu?
"Ogólnie narzuconym przez wszystkich różu" - nieprawda. Kwestia indywidualna. Ale powiem ci że teraz akcentuje się płeć bardziej przez formę niż kolor.
Pewna wizyta u ginekologa mnie gorzko rozczarowała, bo jak głupek nastawiłem się na to, że na 99% będę miał pierwszego syna. Z tymi kolorami to miałem na myśli wyłącznie to, że być może w przyszłości się jeszcze przydadzą i będą jak ulał na małego gościa, poza tym większość prezentów jakie ona dostanie, będzie w różu :-) (szwagierka niecały miesiąc temu chrzciła córeczkę, napatrzylem sie). Tym wpisem nie miałem nic negatywnego na myśli.

Kotuuu sorry myślałam że już tu trochę jesteś, myla juz mi się osoby [emoji849]
e3,4d to every 3 i 4 day, generalnie ta metoda to pierwotnie e3d a ja miałam sexy co 3/4dni dlatego tak piszę. A króliczki to sexy codzienne od okresu do owu.
A no widzisz Belle81 strach tam chodzić [emoji6] @Miciur-ka chodź i coś nam opowiedz : )
Jak tam egs'y? Nadal chcesz i się przygotowujesz?

reklama
@Grabcia123 gratulacje! Pewnie teraz myślisz jak się to stało ;)
Ja już mężowi podaje ole chociaż @ nie ma jeszcze Szykuje się do nowego cyklu aha i miete już pije Nie wiem czy jakoś może zaszkodzić ewentualnej ciąży?

Do góry