reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bardzo mnie mdlosci mecza. O tyle ze b3z wymiotow ale bardzonuciszliwe to jest przy dwojce jeszcze chorych dzieci... i zmeczona chodze.
A prenatalne 29 pazdziernik mam nadzieje ze nuba podejrze [emoji14]
Zachodzac w ciążę bierzemy na klatę wszelkie dolegliwości tak już jest. I o ile same sobie z tym radzimy to z dziećmi to już trudniej.
Pomyśl sobie ze jeszcze chwilkę i to minie.
Zdrówka dla dzieci i wytrwałości dla Ciebie.
U koniecznie czekamy na info po wizycie ;)

reklama
Staram się nie nadstawiać na scenariusz syna w drugiej ciąży a co dopiero w tej obecnej. Chodziło mi o to, że miło mi będzie widzieć czasamo córeczkę w synkowych barwach a nie tylko w narzuconym przez wszystkich różu ;-) no i może te niebieskie fajności się jeszcze przydadzą. Znam doskonale smak rozczarowania, dlatego się nie nakręcam.
A co Cię już tak gorzko rozczarowało w tym krótkim życiu?
"Ogólnie narzuconym przez wszystkich różu" - nieprawda. Kwestia indywidualna. Ale powiem ci że teraz akcentuje się płeć bardziej przez formę niż kolor.

Dziękuję za odpowiedź. Czyli jak w kolejnym cyklu podejść do tematu ?
Nie powiem Ci jak bo będzie na mnie [emoji14]
Ja rekomenduje metody które podziałay na mnie, czyli króliczki i e3,4d z zabezpieczeniem. Prezerwatywa musi być, aby sperma nie zmieniała środowiska.
Zbyt długa abstynencja szkodzi plemnikom, lepiej rzadziej wymienić, aby były świeże. Tego jest sporo a wy raczej musisz sama.
Niech mąż pije cole, bierze codzienne! Gorące (mega) kąpiele i co dzień pije piwko [emoji6]
A taka ciekawostka podobno zakwaszony kobiecy organizm sprzyja x... Ja nie mam zakwaszonego organizmu i nie sądzę abym przed ciążami byla Zakwaszona bo diety nie zmieniłam wcale a z miesiac temu byłam u kosmetyczki która sprawdzila mój organizm między innymi pod tym względem dlatego wiem. Trzymałam w ręku przez kilka min takie coś to niby 'skanowalo' mój organizm, narządy i sprawdzało czy mam jakieś niedobory witamin. Myślicie że jest to miarodajna metoda? Bo jak inaczej sprawdzić zakwaszanie org?

"Metodą kontroli zakwaszenia organizmu z pewnością nie jest pomiar pH krwi, ponieważ zaburzenie jej odczynu świadczy o nieprawidłowych mechanizmach kontroli równowagi kwasowo-zasadowej. Oceny poziomu zakwaszenia organizmu można dokonać, sprawdzając pH moczu za pomocą papierka lakmusowego kilka razy w ciągu dnia, zaczynając od pierwszego moczu po przebudzeniu. Z wyników należy utworzyć wykres. Jeśli otrzymana krzywa układa się w linię prostą lub lekko wznoszącą, świadczy to o zakwaszeniu organizmu. W przypadku braku problemów z dostarczaniem nadmiernej ilości produktów kwasotwórczych w diecie wykres powinien mieć postać zygzaka. Prawidłowo pH moczu zmienia się w ciągu dnia w zależności od pory spożywania posiłku. Spożywanie posiłków nie będzie oddziaływało na pH innych płynów ustrojowych niż mocz. Gdyby tak się działo, świadczyłoby to o poważnych problemach zdrowotnych.

Badanie opublikowane w British Journal of Nutrition z udziałem ponad 22 tysięcy osób wykazało silną zależność między spożywanymi produktami a pH moczu. U osób na diecie alkalicznej bogatej w warzywa i owoce a ubogiej w mięso stwierdzono bardziej zasadowe pH moczu niezależnie od wieku, indeksu masy ciała (BMI), aktywności fizycznej i nawyku palenia papierosów."

A tak teraz przypomniało mi się jak Miciurka pisała że natknela się kiedyś na forum na ktorym kobitki pisały o nasieniu i wychodziło że z takiego wzmocnionego nasienia przewazaja xx!!
Tylko teraz nie pamiętam 'jak' wzmocnionego czy przez jakieś ole np‍
Dzikie belle81 to ja nie wiem co to była za kosmiczna maszyna [emoji23]

Nie powiem Ci jak bo będzie na mnie [emoji14]
Ja rekomenduje metody które podziałay na mnie, czyli króliczki i e3,4d z zabezpieczeniem. Prezerwatywa musi być, aby sperma nie zmieniała środowiska.
Zbyt długa abstynencja szkodzi plemnikom, lepiej rzadziej wymienić, aby były świeże. Tego jest sporo a wy raczej musisz sama.
Niech mąż pije cole, bierze codzienne! Gorące (mega) kąpiele i co dzień pije piwko [emoji6]
A taka ciekawostka podobno zakwaszony kobiecy organizm sprzyja x... Ja nie mam zakwaszonego organizmu i nie sądzę abym przed ciążami byla Zakwaszona bo diety nie zmieniłam wcale a z miesiac temu byłam u kosmetyczki która sprawdzila mój organizm między innymi pod tym względem dlatego wiem. Trzymałam w ręku przez kilka min takie coś to niby 'skanowalo' mój organizm, narządy i sprawdzało czy mam jakieś niedobory witamin. Myślicie że jest to miarodajna metoda? Bo jak inaczej sprawdzić zakwaszanie org?
E3 e4 króliczki tzn. ? Jestem swieza w temacie ?

A co Cię już tak gorzko rozczarowało w tym krótkim życiu?
"Ogólnie narzuconym przez wszystkich różu" - nieprawda. Kwestia indywidualna. Ale powiem ci że teraz akcentuje się płeć bardziej przez formę niż kolor.
Pewna wizyta u ginekologa mnie gorzko rozczarowała, bo jak głupek nastawiłem się na to, że na 99% będę miał pierwszego syna. Z tymi kolorami to miałem na myśli wyłącznie to, że być może w przyszłości się jeszcze przydadzą i będą jak ulał na małego gościa, poza tym większość prezentów jakie ona dostanie, będzie w różu :-) (szwagierka niecały miesiąc temu chrzciła córeczkę, napatrzylem sie). Tym wpisem nie miałem nic negatywnego na myśli.

Kotuuu sorry myślałam że już tu trochę jesteś, myla juz mi się osoby [emoji849]
e3,4d to every 3 i 4 day, generalnie ta metoda to pierwotnie e3d a ja miałam sexy co 3/4dni dlatego tak piszę. A króliczki to sexy codzienne od okresu do owu.
A no widzisz Belle81 strach tam chodzić [emoji6] @Miciur-ka chodź i coś nam opowiedz : )
Jak tam egs'y? Nadal chcesz i się przygotowujesz?

reklama
@Grabcia123 gratulacje! Pewnie teraz myślisz jak się to stało ;)
Ja już mężowi podaje ole chociaż @ nie ma jeszcze Szykuje się do nowego cyklu aha i miete już pije Nie wiem czy jakoś może zaszkodzić ewentualnej ciąży?

Do góry