reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Rozlal się ale coś niby widać..

Załączniki

• IMG_20181010_190014.jpg
    IMG_20181010_190014.jpg
    186,4 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Ojjj,nie nastawiaj się za bardzo na pomyłkę,mimo że nie jest potwierdzona na 100% bo rozczarowanie później bardzo boli.
Staram się nie nadstawiać na scenariusz syna w drugiej ciąży a co dopiero w tej obecnej. Chodziło mi o to, że miło mi będzie widzieć czasamo córeczkę w synkowych barwach a nie tylko w narzuconym przez wszystkich różu ;-) no i może te niebieskie fajności się jeszcze przydadzą. Znam doskonale smak rozczarowania, dlatego się nie nakręcam.

mis0890 mądry z ciebie człowiek, ładnie piszesz ale przykro mi że nie czekasz na swoją córkę tak jak powinno się na Nią czekać . I nie zrozum mnie źle, tak to widzę. Zaraz napiszesz że przecież na Nią czekasz ale to nie to samo uczucie wyczekiwania gdyby to był On? No nie? Dziecko niestety to czuje...ze nie jest takie jakie miało być. I oby nigdy nie poczuło. A tym bardziej że jest to twoje pierwsze dziecko, i płeć nie powinna mieć dla ciebie znaczenia, tym bardziej że planujecie ich więcej ‍
____
Napisze to jeszcze raz, timeing jest obalony, nie ma znaczenia czy dziewczynka/chłopczyk są zrobieni w owu czy przed, owu nie ma wpływu na płeć.
To ilość stosunków się liczy i jakoś nasienia.
Wg mnie czy na chłopca czy na dziewczynkę powinno się wzmacniać sperme, bo to że obniżacie płodność u mężczyzny to nie oznacza że wybijacie więcej X, tylko zmniejszacie ilość nasienia ogólnie i nawet w zmniejszonej ilości nasienia macie po 50% x i y (u typowego zdrowego mężczyzny) inne czynniki np zewnętrzne wpływają szkodliwe na x i y na x nie wiem co wplywa ale np wysoka temp zabija Y.
kotuu dlatego jak dla mnie 3 dniowa wymiana nasienia jest za krótka i nie ma sensu, wszystko zależy jak były traktowane plemniki 3 miesiące temu? Bo to one zaraz dobiorą się do jaja : )
I 5dni abstynencji to też mało. A 3 dniowy sex może podbić testo.
Masz tak czy siak 50 proc[emoji6]

No i Grabcia123 ale info! Gratulacje!!!

mis0890 mądry z ciebie człowiek, ładnie piszesz ale przykro mi że nie czekasz na swoją córkę tak jak powinno się na Nią czekać . I nie zrozum mnie źle, tak to widzę. Zaraz napiszesz że przecież na Nią czekasz ale to nie to samo uczucie wyczekiwania gdyby to był On? No nie? Dziecko niestety to czuje...ze nie jest takie jakie miało być. I oby nigdy nie poczuło. A tym bardziej że jest to twoje pierwsze dziecko, i płeć nie powinna mieć dla ciebie znaczenia, tym bardziej że planujecie ich więcej ‍
____
Napisze to jeszcze raz, timeing jest obalony, nie ma znaczenia czy dziewczynka/chłopczyk są zrobieni w owu czy przed, owu nie ma wpływu na płeć.
Wg mnie czy na chłopca czy na dziewczynkę powinno się wzmacniać sperme, bo to że obniżacie płodność u mężczyzny to nie oznacza że wybijacie więcej X, tylko zmniejszacie ilość nasienia ogólnie i nawet w zmniejszonej ilości nasienia macie po 50% x i y (u typowego zdrowego mężczyzny) inne czynniki np zewnętrzne wpływają szkodliwe na x i y na x nie wiem co wplywa ale np wysoka temp zabija Y.
kotuu dlatego jak dla mnie 3 dniowa wymiana nasienia jest za krótka i nie ma sensu, wszystko zależy jak były traktowane plemniki 3 miesiące temu? Bo to one zaraz dobiorą się do jaja : )

Tak, masz rację. To uczucie to nie to samo, dla mnie to też przykre, ale nie mam na to żadnego wpływu. Nie zmienia to jednak faktu, że przede wszystkim cieszę się, że przyjdzie na świat moje pierwsze dziecko, które w życiu nie odczuje mojej pustki, którą się tu z Wami dzielę. Rozumiem Twoje i pewnie nie jednej tutejszej Staraczki pewne oburzenie. Wierz mi, że ja to wszystko wiem, wiem jak to powinno wyglądać a jak czasami nie wygląda. Wierz mi, że robię wszystko, aby wypadać w tym momencie jak najlepiej.

____

Dziękuję za odpowiedź. Czyli jak w kolejnym cyklu podejść do tematu ?

reklama
Do góry