reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Wlasnie zrobiłam zamowienie na LR, SP i OLE. Jak na złość wszystko tuż przed owu się kończy :( oczywiście nie zauważyłam wcześniej i teraz stres czy do owu dojdzie co trzeba.

Mis0890 Udzielę Ci ważnej informacji : ) zaoszczędzisz sporo czasu[emoji6]
Najważniejsze ilość stosunków, a timing jest obalony czyli cały Shettles. Bardzo dużo jest córek z owu przecież nawet ten raport baby compa to potwierdza, a maja oni dostęp do temperatur i pomiarów kobiet wiec bardzo miarodajne to moim zdaniem jest.
Dlatego nie przejmuj się kompletnie czy to przed czy po owu są staranka.
U was tabsy mogły mieć wpływ.
Dobrze ale jaka mieliście czestotliwosc stosunkowo przed docelowymi starankami? Niestety wchodząc tu [emoji846] musisz być z nami szczery i otwarty [emoji14] hehe i ostrzegam póki jesteś jeszcze normalny możesz uciec, bo zachwile może cię to bardzo pochłonac. Zaczniesz analizować wszytko i wszystkich i uwierz... Można zglupiec. Potem odwyk i znowu jesteś normalny [emoji854] tylko już inaczej [emoji6]
Cieszę się że pomimo prognozy pcos zaszliscie w ciążę! Bo czasem to nie takie proste...
AA i ja bym nie kupowałam lc szkoda kasy.

Tutaj masz za to mamy z dwoma lub więcej chłopcami ;)
Dlatego wiem, że dobrze zrobiłem trafiając wśród Specjalistki :-) czy ktokolwiek używał komputera typu lady comp czy raczej tańsze wersje typu femometer? Może jestem upierdliwy ale zależy mi jak na niczym innym żeby prawdopodobieństwo na synka było jak najwyższe :-)

Mis0890 Udzielę Ci ważnej informacji : ) zaoszczędzisz sporo czasu[emoji6]
Najważniejsze ilość stosunków, a timing jest obalony czyli cały Shettles. Bardzo dużo jest córek z owu przecież nawet ten raport baby compa to potwierdza, a maja oni dostęp do temperatur i pomiarów kobiet wiec bardzo miarodajne to moim zdaniem jest.
Dlatego nie przejmuj się kompletnie czy to przed czy po owu są staranka.
U was tabsy mogły mieć wpływ.
Dobrze ale jaka mieliście czestotliwosc stosunkowo przed docelowymi starankami? Niestety wchodząc tu [emoji846] musisz być z nami szczery i otwarty [emoji14] hehe i ostrzegam póki jesteś jeszcze normalny możesz uciec, bo zachwile może cię to bardzo pochłonac. Zaczniesz analizować wszytko i wszystkich i uwierz... Można zglupiec. Potem odwyk i znowu jesteś normalny [emoji854] tylko już inaczej [emoji6]
Cieszę się że pomimo prognozy pcos zaszliscie w ciążę! Bo czasem to nie takie proste...
AA i ja bym nie kupowałam lc szkoda kasy.

Dopiero teraz odczytałem Twoją wiadomość :-) najważniejsza ilość stosunków? Czyli na czym najbardziej mam się skupić jeśli nie na czasie stosunku? U nas stosunków było bardzo dużo. Jestem szczery, może już nie do końca normalny bo odkąd dowiedziałem się, że moje starania o syna jeszcze przede mną myślę o tym codziennie... :-) czekam na córcie i cieszę się z niej, ale już czuję ogromny niedosyt, to może głupie dla Was bo ciężko Wam to zrozumieć...każdy może mieć przecież marzenia :-)

Dlatego wiem, że dobrze zrobiłem trafiając wśród Specjalistki :-) czy ktokolwiek używał komputera typu lady comp czy raczej tańsze wersje typu femometer? Może jestem upierdliwy ale zależy mi jak na niczym innym żeby prawdopodobieństwo na synka było jak najwyższe :-)
Ja nie używałam żadnych sprzętów ;)

Dopiero teraz odczytałem Twoją wiadomość :-) najważniejsza ilość stosunków? Czyli na czym najbardziej mam się skupić jeśli nie na czasie stosunku? U nas stosunków było bardzo dużo. Jestem szczery, może już nie do końca normalny bo odkąd dowiedziałem się, że moje starania o syna jeszcze przede mną myślę o tym codziennie... :-) czekam na córcie i cieszę się z niej, ale już czuję ogromny niedosyt, to może głupie dla Was bo ciężko Wam to zrozumieć...każdy może mieć przecież marzenia :-)
Witaj @mis0890. Uwierz mi że twoje marzenia nie są głupie i bardzo łatwo jest nam to zrozumieć. Każdą z nas jest tu właśnie dlatego że marzy o konkretnej płci dziecka. Nawet nie wiesz ile poświęcamy czasu na analizy,plany,obserwacje własnego ciała. Drakońskie diety,wysiłek fizyczny. Kasa na suple kosztem wątroby. Wszystko po to by osiągnąć wymarzony cel. Niestety z różnym skutkiem. Kolejne niepowodzenia szarpią nerwy,każda kolejna @ łamie serce...
Ale następnego dnia zaczynamy od Nowa i walczymy.
Więc nie mów że nie rozumiemy;)

Ty czekasz na syna, a my (większość z nas) czeka z taką samą niecierpliwością na córeczkę. Nie oceniamy - też mamy świra na punkcie planowania płci ;)

reklama
Ja Ci jeszcze powiem i dziewczyny to potwierdzą ze chłopcy rodzą się z wielkiej namiętności. Ma być czule,namiętnie i z ogromną satysfakcją dla obojga :p

Do góry