reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczypiorkowa dajesz nadzieje. Zaczęłam się bać bycia z trojka czy damy radę jak będzie wyglądało nasze życie. Zaczęłam panikować jakbym miała mieć conajmniej 7 dzieci.

Szukam imienia i mi się nie podobają żadne męskie, dzidzia będzie bezimienna.

reklama
Szczypiorkowa dajesz nadzieje. Zaczęłam się bać bycia z trojka czy damy radę jak będzie wyglądało nasze życie. Zaczęłam panikować jakbym miała mieć conajmniej 7 dzieci.

Ja chyba mam już wybrane, dla.dziewczynki miałabym problem. Jakie masz na tapecie?

Eh a ja od rana mam różne jazdy hormonalne. Nie dość ze sama muszę przetrawić rzeczywistość to na każdym kroku słyszę „ szkoda „ „ o matko „ „ nie udało się „ przykro mi jest.

Oooo jak ja Cię DOSKONALE rozumiem... To i tak są 'uprzejmi' u nas to był totalny hardcore jeśli chodzi o takie komentarze. Wiesz ile razy się popłakałam ? Tym bardziej że człowiek sam nie może 'pogodzic się z tym faktem'. Mnie najbardziej ''bolal' nie tyle fakt samej płci co tego że już więcej planowania nie będzie i koniec. Nie będzie więcej szans itp.
Pocieszenie pewnie żadne, ale gdybyśmy to my mieliśmy 3 chłopców to pół naszej miejscowości chyba na rękach by nas nosiło a tak , zacytuję klasyk który usłyszałam ''o takie życie, dobra nie bedzie', 'boze takie nieszczenies', 'chlop to ci#a jak chłopaka nie zrobi ', 'dupa nie rodzina' itd itd itd ...

Oczywiście teraz odpowiednio reagujemy, mamy olewke i potrafimy tak odpowiedzieć żeby komentujący się zwyczaje zamknął. Oczywiście swoje jednak przeszliśmy :(

Mihasia żadnego :(
Ładne jest np Wiktor ale nie dam bo
Mąż mówi ze ma złe skojarzenia z kimś tam w pracy. Tak samo jak on mi proponuje jakieś a mi się złe kojarzy. A ty co wybrałaś?

Najlepsze ze ja tu „ wyje „ a mąż mi mówi ze na czwarte by się skusił. I ja śmiech przez łzy ze trojka nie taka zła jak sobie pomyśle
O czwórce heheh

Moja szwagierka mówi że przy 3jce jest łatwiej jak przy 2jce :D się okaże... U nas jeszcze jest mała różnica wiekowa. Więc będzie wogole ciekawie... Oczywiście że się boje i myślę jak to będzie, czy podołam, czy będę dobrą mamą, jak ja ogarnę najstarsza żeby jej nie odtrącić itd ale za chwilę się otrząsam stwierdzam że nie ja pierwsza i nie ostatnia, że przecież wszytsko minie i potem będzie lepiej, że na początku każda z nas ma problem z dopasowaniem się do nowej sytuacji .ale i tak uważam, że najteunajtr jest przy 1 dziecku - wszytsko, nowe i nieznane a potem już z górki :)

Szczypiorkowa straszne to jest! Boże jakie teksty... nie dość ze człowiek sam sobie nie radzi do końca, musi się oswoić a ludzie dowalają do pieca. Jakby oczekiwali ze człowiek się z tego wytłumaczy.

Skoro piszą mi „ przykro mi” to co by napisali jakby okazało się ze chore ?? Ohhh ludzie ludzie. Nigdy nie przejmowałam się opinia ludzi, ale jednak czuje takie ukłucie i presję.

Sorki ze wam truje ale muszę wyrzucić z siebie te emocje, ja już widzę tego mojego małego chłopca kochanego i nie mogę się go doczekać. Tylko boli ze córki nigdy nie będzie, ale muszę to przetrawić zrozumieć. Docenić to co mam <3

Mąż mówi ze ma złe skojarzenia z kimś tam w pracy. Tak samo jak on mi proponuje jakieś a mi się złe kojarzy. A ty co wybrałaś?

Najlepsze ze ja tu „ wyje „ a mąż mi mówi ze na czwarte by się skusił. I ja śmiech przez łzy ze trojka nie taka zła jak sobie pomyśle
O czwórce heheh
My chyba wybraliśmy Ignacy, chciałam jakieś imie co było populane w czasam II Wojny Światowej. Uwielbiam ten okres w literaturze i filmie i uwazam, ze wtedy mężczyźni byli mężczyznami ;) Weszlam na stronę powstańców Warszawskich i szukałam. Podoba nam się jeszcze Feliks :)

O czwórce heheh

Mój też !!! Stwierdził że nawet jakby dziopkami miała być to on by chciał - szalony !:D ja już swiadomśw się nie pisze. Nie dałabym rady ogranac fizycznie :) ale uważam że takie rodziny są cudowne !:)

reklama
Mój też !!! Stwierdził że nawet jakby dziopkami miała być to on by chciał - szalony !:D ja już swiadomśw się nie pisze. Nie dałabym rady ogranac fizycznie :) ale uważam że takie rodziny są cudowne !:)
Ja męża namawiam na trzecie :) Uważam, ze duza rodzina to skarb, piszę to ja jedynaczka- żona jedynaka :)

Do góry