reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczypiorkowa dajesz nadzieje. Zaczęłam się bać bycia z trojka czy damy radę jak będzie wyglądało nasze życie. Zaczęłam panikować jakbym miała mieć conajmniej 7 dzieci.

Szukam imienia i mi się nie podobają żadne męskie, dzidzia będzie bezimienna.

reklama
Szczypiorkowa dajesz nadzieje. Zaczęłam się bać bycia z trojka czy damy radę jak będzie wyglądało nasze życie. Zaczęłam panikować jakbym miała mieć conajmniej 7 dzieci.

Ja chyba mam już wybrane, dla.dziewczynki miałabym problem. Jakie masz na tapecie?

Eh a ja od rana mam różne jazdy hormonalne. Nie dość ze sama muszę przetrawić rzeczywistość to na każdym kroku słyszę „ szkoda „ „ o matko „ „ nie udało się „ przykro mi jest.

Oooo jak ja Cię DOSKONALE rozumiem... To i tak są 'uprzejmi' u nas to był totalny hardcore jeśli chodzi o takie komentarze. Wiesz ile razy się popłakałam ? Tym bardziej że człowiek sam nie może 'pogodzic się z tym faktem'. Mnie najbardziej ''bolal' nie tyle fakt samej płci co tego że już więcej planowania nie będzie i koniec. Nie będzie więcej szans itp.
Pocieszenie pewnie żadne, ale gdybyśmy to my mieliśmy 3 chłopców to pół naszej miejscowości chyba na rękach by nas nosiło a tak , zacytuję klasyk który usłyszałam ''o takie życie, dobra nie bedzie', 'boze takie nieszczenies', 'chlop to ci#a jak chłopaka nie zrobi ', 'dupa nie rodzina' itd itd itd ...

Oczywiście teraz odpowiednio reagujemy, mamy olewke i potrafimy tak odpowiedzieć żeby komentujący się zwyczaje zamknął. Oczywiście swoje jednak przeszliśmy :(

Mihasia żadnego :(
Ładne jest np Wiktor ale nie dam bo
Mąż mówi ze ma złe skojarzenia z kimś tam w pracy. Tak samo jak on mi proponuje jakieś a mi się złe kojarzy. A ty co wybrałaś?

Najlepsze ze ja tu „ wyje „ a mąż mi mówi ze na czwarte by się skusił. I ja śmiech przez łzy ze trojka nie taka zła jak sobie pomyśle
O czwórce heheh

Moja szwagierka mówi że przy 3jce jest łatwiej jak przy 2jce :D się okaże... U nas jeszcze jest mała różnica wiekowa. Więc będzie wogole ciekawie... Oczywiście że się boje i myślę jak to będzie, czy podołam, czy będę dobrą mamą, jak ja ogarnę najstarsza żeby jej nie odtrącić itd ale za chwilę się otrząsam stwierdzam że nie ja pierwsza i nie ostatnia, że przecież wszytsko minie i potem będzie lepiej, że na początku każda z nas ma problem z dopasowaniem się do nowej sytuacji .ale i tak uważam, że najteunajtr jest przy 1 dziecku - wszytsko, nowe i nieznane a potem już z górki :)

Szczypiorkowa straszne to jest! Boże jakie teksty... nie dość ze człowiek sam sobie nie radzi do końca, musi się oswoić a ludzie dowalają do pieca. Jakby oczekiwali ze człowiek się z tego wytłumaczy.

Skoro piszą mi „ przykro mi” to co by napisali jakby okazało się ze chore ?? Ohhh ludzie ludzie. Nigdy nie przejmowałam się opinia ludzi, ale jednak czuje takie ukłucie i presję.

Sorki ze wam truje ale muszę wyrzucić z siebie te emocje, ja już widzę tego mojego małego chłopca kochanego i nie mogę się go doczekać. Tylko boli ze córki nigdy nie będzie, ale muszę to przetrawić zrozumieć. Docenić to co mam <3

Mąż mówi ze ma złe skojarzenia z kimś tam w pracy. Tak samo jak on mi proponuje jakieś a mi się złe kojarzy. A ty co wybrałaś?

Najlepsze ze ja tu „ wyje „ a mąż mi mówi ze na czwarte by się skusił. I ja śmiech przez łzy ze trojka nie taka zła jak sobie pomyśle
O czwórce heheh
My chyba wybraliśmy Ignacy, chciałam jakieś imie co było populane w czasam II Wojny Światowej. Uwielbiam ten okres w literaturze i filmie i uwazam, ze wtedy mężczyźni byli mężczyznami ;) Weszlam na stronę powstańców Warszawskich i szukałam. Podoba nam się jeszcze Feliks :)

O czwórce heheh

Mój też !!! Stwierdził że nawet jakby dziopkami miała być to on by chciał - szalony !:D ja już swiadomśw się nie pisze. Nie dałabym rady ogranac fizycznie :) ale uważam że takie rodziny są cudowne !:)

reklama
Mój też !!! Stwierdził że nawet jakby dziopkami miała być to on by chciał - szalony !:D ja już swiadomśw się nie pisze. Nie dałabym rady ogranac fizycznie :) ale uważam że takie rodziny są cudowne !:)
Ja męża namawiam na trzecie :) Uważam, ze duza rodzina to skarb, piszę to ja jedynaczka- żona jedynaka :)

Do góry