reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@Luisa2018
Trzymam kciuki !!! Ojej żeby choć jedną z nas zaczęła dobra passę ;)

A u nas już na 100% - szwageira ma 4rka córkę :D i druga z wpadki, i wychodzi że obie z wpadki idelanie w owu bo lekarz powiedział, że innej opcji w jej przypadku i przypadłości nie ma szans :) ma złożone problemy zdrowotnw i porostu wychodzi że tylko idealnie w owu może być w ciąży hahaha :D no życie, zatem ja ciuszki po Izie odkładam dla potomności a już miałam sprzedawać ehhh :D a szwagierka już teraz widzi same plusy ciąży :)

Dziewczyny mam durne pytanie , ale pośród znajomych wstyd mi zapytać żeby mnie nie wzięli za wariatkę. Czy wy wierzycie w tzw 'niedokonczone sprawy z przeszłości', nawet te z pokolenia na pokolenie które mogą wpływać na terazniejszosc ?! Wiem. Pytanie conajmniej nawiedzonej matki-polki :D

Luźna refleksjw, bo dowiedziałam się o tym od pani psycholog która bada takie zależności i koń na prośbę szwagierki zbadała rodzinę męża i nie ukrywam że teraz mam lekkiego stresa, bo coraz więcej w tyg tych badaniach jej się zaczyna pokrywać z rzeczywistością. A jeśli tak to ja Bogu będę dziękować za same córki... Po raz kolejny - wiem jak to brzmi... :D

Szczypiorek coś na rzeczy myślę, że może być. Jest pewna teoria, nie pamiętam teraz nazwy...chyba na literę "g" i wg niej jak się przeanalizuje rodzinę wstecz, to np.powtarzają się zawody, czy są podobieństwa między małzonkami z pokolenia na pokolenie np.twój mąż nauczyciel, ale i babcia też miala męża nauczyciela itd.albo np.mężczyźni w danej rodzinie mają od pokoleń pewne cechy podobne-wyróżniające ich, mimo że pochodzą z różnych rodzin i epok

Luisa a ja Ci życzę zdrowego bobasa i szybkiej akceptacji rzeczywistości czy to blue czy to pink, a potem szczęśliwego finału i dzidziulka dupulka przy piersi :-*

@martoosia04 u mnie też sie wczoraj cykl rozpoczął :)

Tyle ze ja mam cykle ok 25 dni wiec owu wstępnie przewiduję na 6-7 września. Jestem na tyle zdesperowana zeby zajść w zdrową ciążę że chyba nie będę nic robić tylko celować blisko owu i pić inofem. Marze o córce ale jak będzie drugi syn to też bedę szczęśliwa, pragnę po prostu drgiego dzieciątka.
Właśnie dziewczyny ten inofem to do owulacji czy cały cykl pijecie?

@Luisa2018 trzymam kiuki

Dziewczynki moje, mam już rezerwację na patologii i będę dziś wieczorem lub jutro rano polować na miejsce. Bądźcie ze mną e-duchowo (jakkolwiek to brzmi ;). Niby po lekaxh ciśnienie przestalo skakać, ale z nim nie ma zabawy a zwężenia w przepływach go potwierdzają. Mam dni, że czuję się źle. Jak dobrze pójdzie, to mnie położą i pewnie wywołają poród oksytocyną. Minus taki, że jeśli nie przewiozą mnie na porodówkę, to mogę zapomnieć o znieczuleniu. Nastawiam się po mału na ból i na zadanie-urodzić i to jest najważniejsze (zdrowy dzidziuś). W "moim" szpitalu są specjaliści i dość trudno się tam dostać, więc muszę im zaufać...komuś w końcu trzeba. Będę się odzywać w miarę możliwości :-*

reklama
Do góry