reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Domi33 czesc- przykro mi z powodu poronienia, z tym zawsze ciezko sie pogodzic, zawsze sa mysli co by bylo gdyby ale.. jaki mamy na to wpływ?! moim zdaniem nie masz co sie sugerowac metoda jonasa, moj drugi syn z kazdej metody byl dziewczynka, jonasa, kalendarzy chińskich, i innych wszelakich tabelek nt.płci - grubego planowania ze wszystkin czym sie dalo i i tak syn i tak, nawet wyliczenia z programem ksiezycowym podemnie prywatnie wychodziło córa , jest siusiak -ja w to nie wierze generalnie ;) ,

Na wierzę, w to, że każdemu z nas coś jest pisane i my, możemy sobie chciec, a i tak Los zadecyduje za nas.

Ja tam jednak stosunek przed owu zostawiam, dorzucam ole i saw palmetto jak tylko przyjdą.
A jak to się ma z tą lukrecja?

Martoosia- normalna dawke sie bierze i 400 jest juz 100% zapotrzebowania, wiec nie ma potrzeby brac 800 bo to nie jest dziewczynkowe tylko zdrowe na płod a mega duze dawki folicu juz po kilka tys. Biora Kobiety ktore staraja sie miec ciaze mnogą , LR - tak to lukrecja, koniecznie dodaj Olive leaf extract bo to super zmienia % plemnikow na szale dziewczynkowa wiec why not ;) ,

Tak kiedys bylo ze sie bralo magnez i cytrynian wapna ale juz tego nie biora, bo byla mala skutecznosc czyli duzo failed sways, w tym ja tez bralam probojac ustrzelic corke i tez nie wyszlo ;) , ale na wszystkich zagranicznych forach , magnez i wapn nie stosuje sie na starania o corke, a dodatkowy potas bierze sie na starania chłopiece, sod to samo na chłopca , to jest jakby troche stara rozpiska to juz wszystko zdazylo ewoluowac i posunac sie dalej, tylko kilka z tych podpunktow sie teraz uzywa na dziewczynke, bardzo dobry % ma branie lukrecji przez obojga ,

A pokaz sklad tej lukrecji z tylu, ale jak ma 250 to tak musisz wybrac tyle zeby bylo dla Ciebie 900mg

Grabcia-nie martw sie kochana , 3 dni jak maja przezyc to plemniki przezyja, nie stresuj sie staraj sie nie myslec , bedzie dobrze, znam kilka babeczek ktore.maja corki z cut off 7 dni !! 7! Rzeznia ! Bo czlowiek nie pomysli ze tyle moze przezyc taki cwany plemniczek a tu proszę :D hehe, bedzie dobrze, jak sie ma zajsc to sie zajdzie, czasem trzeba poczekac ale dasz rade, nie panikuj, fajnie spedzilas z mezem czas, i to sie liczy

Wybaczcie dziewczyny ze tak slabo jestem, i tak odpisuje kilka postow ale robie tak bo mi zawsze skasuje jak sie wyprodukuje w jednym hehe

Kitqa- powodzenia z kupnem auta, przymierz foteliki dziewczyn przed kupnem to zobaczysz ile faktycznie bedziecie mieli miejsca, ale zmiana bo teraz ja mysle wlasnie o kombi dla naszej rodzinki a czemu rezygnujecie juz z kombi? Mi to wlasnie albo kombi albo przyczepka za sedanem na cały krap hahah ;)

Anija- to juz duze twoje chlopaki wlasnie nie pamietalam ile maja latek , och jak ja bym chciala zeby moi tacy byli, jeszcze teoche poczekam ale mam chlopakow z mniej wiecej podobna roznica wieku tylko mniejszych bo starszy ma 5 hehe, a z siostra moze warto jakos ja zbadac tylko jak namowic?

Szczypiorkowa- a ja ci tam zazdroszcze corki :) , i fajnie macie, w ogole masz taki zestaw jaki ja myslalam.ze tez bede miala [emoji23], zawsze.mialam jakies wyobrazenie ze bede miala 3 corki a tu lipa [emoji23] siurki same [emoji14] , ale licze na to ze z egs dam rade, moze ty sie kiedys zdecydujesz na egs ;) jak dziewczyny troche podrosna :) ,

Domi-mi z tego kalendarza wychodzi moj mlodszy syn jako corka (jak mowilam) , chyba bardziej wierza osoby ktorym sie pokrywa, ale w moich staraniach bralam pod uwage fazy ksiezyca suple, chinskie kalendarze i co - i tak nic nie pomoglo - wiec teraz nawet nie patrze bo strasznie liczylam na to w ciazy #2 ;)

Milego wieczoru dziewczyny!

Grabcia-nie martw sie kochana , 3 dni jak maja przezyc to plemniki przezyja, nie stresuj sie staraj sie nie myslec , bedzie dobrze, znam kilka babeczek ktore.maja corki z cut off 7 dni !! 7! Rzeznia ! Bo czlowiek nie pomysli ze tyle moze przezyc taki cwany plemniczek a tu proszę :D hehe, bedzie dobrze, jak sie ma zajsc to sie zajdzie, czasem trzeba poczekac ale dasz rade, nie panikuj, fajnie spedzilas z mezem czas, i to sie liczy

Wybaczcie dziewczyny ze tak slabo jestem, i tak odpisuje kilka postow ale robie tak bo mi zawsze skasuje jak sie wyprodukuje w jednym hehe

Kitqa- powodzenia z kupnem auta, przymierz foteliki dziewczyn przed kupnem to zobaczysz ile faktycznie bedziecie mieli miejsca, ale zmiana bo teraz ja mysle wlasnie o kombi dla naszej rodzinki a czemu rezygnujecie juz z kombi? Mi to wlasnie albo kombi albo przyczepka za sedanem na cały krap hahah ;)

Anija- to juz duze twoje chlopaki wlasnie nie pamietalam ile maja latek , och jak ja bym chciala zeby moi tacy byli, jeszcze teoche poczekam ale mam chlopakow z mniej wiecej podobna roznica wieku tylko mniejszych bo starszy ma 5 hehe, a z siostra moze warto jakos ja zbadac tylko jak namowic?

Szczypiorkowa- a ja ci tam zazdroszcze corki :) , i fajnie macie, w ogole masz taki zestaw jaki ja myslalam.ze tez bede miala [emoji23], zawsze.mialam jakies wyobrazenie ze bede miala 3 corki a tu lipa [emoji23] siurki same [emoji14] , ale licze na to ze z egs dam rade, moze ty sie kiedys zdecydujesz na egs ;) jak dziewczyny troche podrosna :) ,

Domi-mi z tego kalendarza wychodzi moj mlodszy syn jako corka (jak mowilam) , chyba bardziej wierza osoby ktorym sie pokrywa, ale w moich staraniach bralam pod uwage fazy ksiezyca suple, chinskie kalendarze i co - i tak nic nie pomoglo - wiec teraz nawet nie patrze bo strasznie liczylam na to w ciazy #2 ;)

Milego wieczoru dziewczyny!

Ja zawsze znów myślałam że będę mieć Wasz model rodziny tzn dwóch chłopców a najlepiej trzech :D
Dziś usłyszałam 4x że mamy taaaki babiniec, s mąż usłyszał że jej umie robic 'prawdziwych dzieci' i się tak wkurzył że nie wytrzymał i poscil wiązankę ... A jego wkurzyć jest naprawdę cholernie ciężko. Wytłumaczył ów Panu że przegial, że dziecko jest zdrowe, że kazde dziecko zasługuje na to zeby było szanowane i to ci powiedział było jedną z najgłupszych rzeczy jakie usłyszał itd facet przeprosił ale co z tego jak oboje wiemy że powiedział to na odwal się a w rzeczywistości faktycznie tak myśli. Ignorant .

Oooo jak ja to znam... Tam do 12tyg nie wykonuje się żadnych badań, kiedy tam pracowałam - dodam że pośród kadry medycznej i nie ty !- usłyszałam że tj selekcja naturalna i żebym specjalnie nei rozpaczlala jeśli poronienia do tego czasu bo to przecież nie jest dziecko tylko zlepek komórek . Na moja odpowiedź dlaczego tak mówią , bo dla mnie skoro bije serce to już jest 'ktos' , tworzy się dziecko usłyszałam śmiech... Przysięgam myślałam, że pozabijam współpracowników ehhh
Ale czego spodziewać się po kraju, w którym człowiek z mgr odnośnika naszej ASP pyta czy jak stanie na jednym końcu UK będzie widział brzeg Polski, albo czy u nas księżyc świeci podobnie jak u nas itp... :/ Dramat :/ ostatnio musiałam tam lecieć też w sprawach służbowych ale już delegowana z Pl to mam wrażenie że ludzie którzy pracują na taśmach są duuuuzo bardziej inteligentnej niż Ci po studiach... Nie chcę chrazic nikogo !

Ja też pracuję w szpitalu.... jestem położną ;-) A badanie robiłam na własny koszt, bo mnie wysmiali że po co mi to itp.

Domi33 czesc- przykro mi z powodu poronienia, z tym zawsze ciezko sie pogodzic, zawsze sa mysli co by bylo gdyby ale.. jaki mamy na to wpływ?! moim zdaniem nie masz co sie sugerowac metoda jonasa, moj drugi syn z kazdej metody byl dziewczynka, jonasa, kalendarzy chińskich, i innych wszelakich tabelek nt.płci - grubego planowania ze wszystkin czym sie dalo i i tak syn i tak, nawet wyliczenia z programem ksiezycowym podemnie prywatnie wychodziło córa , jest siusiak -ja w to nie wierze generalnie ;) ,

Miciur-ka tak jak mówię, każdą metodę trzeba traktować z przymrużeniem oka, ale przynajmniej będę mieć świadomość że zrobiłam co mogłam żeby pomóc tym żeńskim plemniczkom ;-)

reklama
Ja też pracuję w szpitalu.... jestem położną ;-) A badanie robiłam na własny koszt, bo mnie wysmiali że po co mi to itp.

No to tym bardziej :D osobiście ciaze do 6msc prowadziłam w Londynie u pl lekarza, oczywiście prywatnie. ;)
Ja sama nie jestem w zespole medycznym ale pracuje/pracowalam w takim otoczeniu i nie tylko ;) zatem angielska służbę zdrowia, nawet pomijając ciążę wspomnianym nie najlepiej poza tym że państwowe szpitale może poprsru są ładnie zrobione ale nic wiele więcej. Zdarzyło mi się że idąc na wizytę do internisty Pan wpisał w google moje objawy i stwierdził że muszę mieć guza przysadki bo boli mnie głowa :D ja w panice oczywiście do Pl lekarza, oczywiście prywatnie no każda minuta ważna (tamten nawet nie zlecił większych badań ...). Okazało się że jestem czysta, wszytskie badania w normalnie,ściany też... Ale 2 dni myślałam że umrę z starchu :/

Do góry