reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Domi pisałaś, ze poroniłaś córeczkę. Jesli nie chcesz to nie pisz, ale czy wiesz co było powodem. W którym tyg?

Poroniłam w 11tc, ale płód przestał rozwijać się w 6tc :-( było to poronienie zatrzymane, ale w UK nie robią wcześniej usg i dowiedziałam się dopiero jak zaczęłam plamić...

reklama
Poroniłam w 11tc, ale płód przestał rozwijać się w 6tc :-( było to poronienie zatrzymane, ale w UK nie robią wcześniej usg i dowiedziałam się dopiero jak zaczęłam plamić...
Oooo jak ja to znam... Tam do 12tyg nie wykonuje się żadnych badań, kiedy tam pracowałam - dodam że pośród kadry medycznej i nie ty !- usłyszałam że tj selekcja naturalna i żebym specjalnie nei rozpaczlala jeśli poronienia do tego czasu bo to przecież nie jest dziecko tylko zlepek komórek . Na moja odpowiedź dlaczego tak mówią , bo dla mnie skoro bije serce to już jest 'ktos' , tworzy się dziecko usłyszałam śmiech... Przysięgam myślałam, że pozabijam współpracowników ehhh
Ale czego spodziewać się po kraju, w którym człowiek z mgr odnośnika naszej ASP pyta czy jak stanie na jednym końcu UK będzie widział brzeg Polski, albo czy u nas księżyc świeci podobnie jak u nas itp... :/ Dramat :/ ostatnio musiałam tam lecieć też w sprawach służbowych ale już delegowana z Pl to mam wrażenie że ludzie którzy pracują na taśmach są duuuuzo bardziej inteligentnej niż Ci po studiach... Nie chcę chrazic nikogo !

Witaj Domi33
Ja też przeszłam w maju poronienie zatrzymane a dowiedziałam się o tym dopiero w 16 tc gdy na usg nie było już widocznej akcji serca a synek przestał się rozwijać w 13 tc.
A według tego Jonasa mój 2 synek powinien być córcia jak nic bo owu miałam dokładnie 30 października
IMG_20180727_164454.png

Załączniki

• IMG_20180727_164454.png
    IMG_20180727_164454.png
    58,5 KB · Wyświetleń: 405
Martoosia - z tego co bierzesz wywal wapn,potas i wiesiolka bo to na chlopca,

Na Roz : dla zony - kwas foliowy caly czas, zurawina (do owulacji) 40.000-50.000mg , Lukrecja 2x450mg do owulacji,
Mąz: OLE do twojej owulacji,zurawina tez do twojej owulacji ze 30tys.mg, LR 3x450mg tez do twojej owulacji, moze tez byc szyszka ale mniejsza dawka jak bierze LR(a z suplami dla meza chodzi o obnizenie ph nasienia )

Martoosia - kwas foliowy 400mg w zupełności wystarczy (normalna dawka regularna), mega folinic jest lepszy anizeli kwas foliowy bo jest w czystrzej postaci i lepiej sie wchlania, nie powinnas brac dodatlowych witamin generalnie przy staraniach o corke, tylko takie minimum ze tak powiem,

A rephresh, najpierw musisz spr. Ph swoje i zaaplikowac kilka h przed stosunkiem (tak do 3-4 h) , a po stosunku sprawdzasz ph ,i jak potrzeba obnizyc to co kilka h na palec troche a aplikacja jak rephresh nie zbija to replens jest silniejszy lub aci jel, i tak co 2 -3 h spr. A nie co poł, co pól to mozna pilnowac zaraz po stosunku jak widac ze sie szybko podnosi ph , spr. A jak sie spr. I trzyma sie na poziomie 4 to spoko, przy kazdej okazji bedac np. W toalecie mozna sobie spr. Ph ,i trzymac ph nisko 4-4.5 az do dwoch dni po owulacji (2dpo)

Martoosia - z tego co bierzesz wywal wapn,potas i wiesiolka bo to na chlopca,

Na Roz : dla zony - kwas foliowy caly czas, zurawina (do owulacji) 40.000-50.000mg , Lukrecja 2x450mg do owulacji,
Mąz: OLE do twojej owulacji,zurawina tez do twojej owulacji ze 30tys.mg, LR 3x450mg tez do twojej owulacji, moze tez byc szyszka ale mniejsza dawka jak bierze LR(a z suplami dla meza chodzi o obnizenie ph nasienia )

Dzięki za info [emoji173]️
A ile kwasu foliowego? Czytałam ze na dziewczynkę to 800mg

LR - to lukrecja?
Szyszkę bierze 1tbl.dziennie

Kurcze, nie pamietam czy to w tym temacie, ale była tu od jakies dziewczyny taka rozpiska z wit. na córkę... i tam wlasnie był wapń (cytrynian) - koniecznie ten.

Ja mam taką lukrecję i tu jedna kaps. ma 250mg czyli 4 na dobę brać? [emoji33]
Zobacz załącznik 882151

Ostatnia edycja:
reklama
znalazłam:
Podobno dieta jest najważniejszym czynnikiem wpływającym na zaplanowanie płci dziecka i wpływa na wszystkie powyższe czynniki. Przy planowaniu dziewczynki musi być bogata w wapń i magnez. Zapotrzebowanie dzienne na minerały przy planowaniu dziewczynki:
Na++ (Sód) 700-1000 mg
K+ (Potas) 2 500-3 500 mg
Ca (Wapń) 1 200-1 800 mg
Mg (Magnez) 200-300 mg
Dietę należy rozpocząć na minimum 6 tygodni przed staraniami. Przykładowe produkty spożywcze można znaleźć tutaj: Planowanie plci. Należy jeść jak najwięcej gorących posiłków – obniżają pH.
Zalecane suplementy przy planowaniu dziewczynki, które powinna łykać kobieta:
- wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapń obniża pH
- magnez 300 mg dziennie (ten w postaci cytrynianu czy asparaginianu jest lepiej przyswajalny jak tlenek magnezu)
- witamina C 500-1000 mg dziennie, obniża pH
- tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH
- witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyna poronienia
- wszelkie zakwaszające preparaty typu Sylk (lubrykant stosowany tuż przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszające, kwaśne irygacje itp.
- kwas foliowy 800 mcg dziennie
Mężczyzna powinien łykać Ca, Mg (w takich samych dawkach jak powyżej), witaminę C, żurawinę.

Do góry