reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Domi pisałaś, ze poroniłaś córeczkę. Jesli nie chcesz to nie pisz, ale czy wiesz co było powodem. W którym tyg?

Poroniłam w 11tc, ale płód przestał rozwijać się w 6tc :-( było to poronienie zatrzymane, ale w UK nie robią wcześniej usg i dowiedziałam się dopiero jak zaczęłam plamić...

reklama
Poroniłam w 11tc, ale płód przestał rozwijać się w 6tc :-( było to poronienie zatrzymane, ale w UK nie robią wcześniej usg i dowiedziałam się dopiero jak zaczęłam plamić...
Oooo jak ja to znam... Tam do 12tyg nie wykonuje się żadnych badań, kiedy tam pracowałam - dodam że pośród kadry medycznej i nie ty !- usłyszałam że tj selekcja naturalna i żebym specjalnie nei rozpaczlala jeśli poronienia do tego czasu bo to przecież nie jest dziecko tylko zlepek komórek . Na moja odpowiedź dlaczego tak mówią , bo dla mnie skoro bije serce to już jest 'ktos' , tworzy się dziecko usłyszałam śmiech... Przysięgam myślałam, że pozabijam współpracowników ehhh
Ale czego spodziewać się po kraju, w którym człowiek z mgr odnośnika naszej ASP pyta czy jak stanie na jednym końcu UK będzie widział brzeg Polski, albo czy u nas księżyc świeci podobnie jak u nas itp... :/ Dramat :/ ostatnio musiałam tam lecieć też w sprawach służbowych ale już delegowana z Pl to mam wrażenie że ludzie którzy pracują na taśmach są duuuuzo bardziej inteligentnej niż Ci po studiach... Nie chcę chrazic nikogo !

Witaj Domi33
Ja też przeszłam w maju poronienie zatrzymane a dowiedziałam się o tym dopiero w 16 tc gdy na usg nie było już widocznej akcji serca a synek przestał się rozwijać w 13 tc.
A według tego Jonasa mój 2 synek powinien być córcia jak nic bo owu miałam dokładnie 30 października
IMG_20180727_164454.png

Załączniki

• IMG_20180727_164454.png
    IMG_20180727_164454.png
    58,5 KB · Wyświetleń: 402
Martoosia - z tego co bierzesz wywal wapn,potas i wiesiolka bo to na chlopca,

Na Roz : dla zony - kwas foliowy caly czas, zurawina (do owulacji) 40.000-50.000mg , Lukrecja 2x450mg do owulacji,
Mąz: OLE do twojej owulacji,zurawina tez do twojej owulacji ze 30tys.mg, LR 3x450mg tez do twojej owulacji, moze tez byc szyszka ale mniejsza dawka jak bierze LR(a z suplami dla meza chodzi o obnizenie ph nasienia )

Martoosia - kwas foliowy 400mg w zupełności wystarczy (normalna dawka regularna), mega folinic jest lepszy anizeli kwas foliowy bo jest w czystrzej postaci i lepiej sie wchlania, nie powinnas brac dodatlowych witamin generalnie przy staraniach o corke, tylko takie minimum ze tak powiem,

A rephresh, najpierw musisz spr. Ph swoje i zaaplikowac kilka h przed stosunkiem (tak do 3-4 h) , a po stosunku sprawdzasz ph ,i jak potrzeba obnizyc to co kilka h na palec troche a aplikacja jak rephresh nie zbija to replens jest silniejszy lub aci jel, i tak co 2 -3 h spr. A nie co poł, co pól to mozna pilnowac zaraz po stosunku jak widac ze sie szybko podnosi ph , spr. A jak sie spr. I trzyma sie na poziomie 4 to spoko, przy kazdej okazji bedac np. W toalecie mozna sobie spr. Ph ,i trzymac ph nisko 4-4.5 az do dwoch dni po owulacji (2dpo)

Martoosia - z tego co bierzesz wywal wapn,potas i wiesiolka bo to na chlopca,

Na Roz : dla zony - kwas foliowy caly czas, zurawina (do owulacji) 40.000-50.000mg , Lukrecja 2x450mg do owulacji,
Mąz: OLE do twojej owulacji,zurawina tez do twojej owulacji ze 30tys.mg, LR 3x450mg tez do twojej owulacji, moze tez byc szyszka ale mniejsza dawka jak bierze LR(a z suplami dla meza chodzi o obnizenie ph nasienia )

Dzięki za info [emoji173]️
A ile kwasu foliowego? Czytałam ze na dziewczynkę to 800mg

LR - to lukrecja?
Szyszkę bierze 1tbl.dziennie

Kurcze, nie pamietam czy to w tym temacie, ale była tu od jakies dziewczyny taka rozpiska z wit. na córkę... i tam wlasnie był wapń (cytrynian) - koniecznie ten.

Ja mam taką lukrecję i tu jedna kaps. ma 250mg czyli 4 na dobę brać? [emoji33]
Zobacz załącznik 882151

Ostatnia edycja:
reklama
znalazłam:
Podobno dieta jest najważniejszym czynnikiem wpływającym na zaplanowanie płci dziecka i wpływa na wszystkie powyższe czynniki. Przy planowaniu dziewczynki musi być bogata w wapń i magnez. Zapotrzebowanie dzienne na minerały przy planowaniu dziewczynki:
Na++ (Sód) 700-1000 mg
K+ (Potas) 2 500-3 500 mg
Ca (Wapń) 1 200-1 800 mg
Mg (Magnez) 200-300 mg
Dietę należy rozpocząć na minimum 6 tygodni przed staraniami. Przykładowe produkty spożywcze można znaleźć tutaj: Planowanie plci. Należy jeść jak najwięcej gorących posiłków – obniżają pH.
Zalecane suplementy przy planowaniu dziewczynki, które powinna łykać kobieta:
- wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapń obniża pH
- magnez 300 mg dziennie (ten w postaci cytrynianu czy asparaginianu jest lepiej przyswajalny jak tlenek magnezu)
- witamina C 500-1000 mg dziennie, obniża pH
- tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH
- witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyna poronienia
- wszelkie zakwaszające preparaty typu Sylk (lubrykant stosowany tuż przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszające, kwaśne irygacje itp.
- kwas foliowy 800 mcg dziennie
Mężczyzna powinien łykać Ca, Mg (w takich samych dawkach jak powyżej), witaminę C, żurawinę.

Do góry