reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczypiorkowa gratuluję zdrowej Izy. Faktycznie nie da się zaplanować płci. Co ma być to będzie :)

Ja wczoraj nie powstrzymalam sie i byłam na wizycie. Sama do końca nie wiem czy jeszcze to serduszko było czy nie było, bo maluszek ma 2 mm :D ginka powiedziała, że widać serce, ale jeszcze nie da się posłuchać to w końcu nie wiem czy biło czy nie biło. Dostałam zestaw badań do zrobienia i wizyta 02.07 na NFZ, a 04.07 u tej kobitki co wczoraj :)
Nie można słuchać serduszka tak wcześnie ja dopiero usłyszałam po 15 Tc i to bardzo krótko, także cieszyć się tylko serduszko jest dzidziuś rośnie[emoji7]

Ostatnia edycja:
reklama
Ps.we wtorek na wizycie rozmawialam w poczekalni z jedną z starszą babką, oczywiście oczy zrobiła taakie wielkie na wieść, że u mnie 4 syn (no to zazwyczaj wywołuje pewien rodzaj wrażenia) i dodała, no że ta jedna dziewczynka to by nam się przydała. Po czym stwierdziła, że tyle chłopa w domu i jeszcze mąż piąty, machnęła ręką w stylu "ło matko".

Jest czego gratulować! Tylu piłkarzy [emoji173]️

Szczypiorkowa gratuluje zdrowej córki [emoji177] wiem jak sie czujesz bo bylam w podobnej sytuacji ;) plci nie da sie zaplanowac i tez o tym pisalam juz dawno, ale kazda musi sie o tym przekonac na sobie bo inaczej nie uwierzy :) tym, ktorym sie uda trafic z plcia sa przekonane ze zaplanowaly te ktore nie trafia mimo zrobienia wszystkiego co mogły sa pewne, ze nie mamy wplywu na płeć ;) mnie nawet ten nieszczesny ksiezyc sprzyjal i meski znak zodiaku w dniu poczecia a i tak corka hehehe a jak juz mi sie udalo zajsc to bylam taka happy, ze zrobilam wszystko, ze tak sie fajnie poukladalo, ze udalo mi sie te wszystkie czynniki wypełnić, ze bylam pewna, ze z tego syn byc musi a tu jednak nie ;) Iza tez da Wam szczęście, nie zastapi chlopca bo zawsze tam gdzies z tylu glowy bedzie wracac ta mysl o synu, ze nam nie dane bylo tego doswiadczyc, ale takie jest zycie... My tesknimy za meskkm potomkiem a mnostwo kobitek za córka i tak to juz musi byc...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, zdrowia i powodzenia wszystkim :)

Ps.we wtorek na wizycie rozmawialam w poczekalni z jedną z starszą babką, oczywiście oczy zrobiła taakie wielkie na wieść, że u mnie 4 syn (no to zazwyczaj wywołuje pewien rodzaj wrażenia) i dodała, no że ta jedna dziewczynka to by nam się przydała. Po czym stwierdziła, że tyle chłopa w domu i jeszcze mąż piąty, machnęła ręką w stylu "ło matko".

Nooo u nas reagują podobnie tylko na wieść o 4rtej babie (w sensie że ja i 3 córki) i ten jeden jedyny biedny chłop... Tylko że mój mąż wtedy mowi że dopiero odżyje :D będzie krolem domu i ewentualni kawalerowoe będą musieli się 'wkupic w jego łaski' hahaha :D
U nas też nigdy nie było podziału praca dla kobiety i faceta, co trzeba to się robi. Ja przed ciążą pomagałam wrzucać węgiel rodzicom a mąż jak trzeba bierze za sxiereście i jedzie ze mna okna :)

Szczypiorkowa gratuluje zdrowej córki [emoji177] wiem jak sie czujesz bo bylam w podobnej sytuacji ;) plci nie da sie zaplanowac i tez o tym pisalam juz dawno, ale kazda musi sie o tym przekonac na sobie bo inaczej nie uwierzy :) tym, ktorym sie uda trafic z plcia sa przekonane ze zaplanowaly te ktore nie trafia mimo zrobienia wszystkiego co mogły sa pewne, ze nie mamy wplywu na płeć ;) mnie nawet ten nieszczesny ksiezyc sprzyjal i meski znak zodiaku w dniu poczecia a i tak corka hehehe a jak juz mi sie udalo zajsc to bylam taka happy, ze zrobilam wszystko, ze tak sie fajnie poukladalo, ze udalo mi sie te wszystkie czynniki wypełnić, ze bylam pewna, ze z tego syn byc musi a tu jednak nie ;) Iza tez da Wam szczęście, nie zastapi chlopca bo zawsze tam gdzies z tylu glowy bedzie wracac ta mysl o synu, ze nam nie dane bylo tego doswiadczyc, ale takie jest zycie... My tesknimy za meskkm potomkiem a mnostwo kobitek za córka i tak to juz musi byc...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, zdrowia i powodzenia wszystkim :)

Dokaldnie tak!!! Bardzo mądrze napisane i lepiej bym tego nie ujęła :) u was ile dziewczynek ?:)

Ostatnia edycja:
Martoosia- ja mam cykle 32 dni i testuje od cd10 - 2 testy dziennie rano i wieczorem , a od 15 dc - 3x dziennie, ja tez mierze temperaturę, i badam szyjke

Marzycielka- czasami nie mamy glowy na pewne rzeczy, ciezka sprawa to co sie dziwic,

Szczypiorkowa-gratulacje ale Ci zazdroszcze

Martoosia- ja mam cykle 32 dni i testuje od cd10 - 2 testy dziennie rano i wieczorem , a od 15 dc - 3x dziennie, ja tez mierze temperaturę, i badam szyjke

Marzycielka- czasami nie mamy glowy na pewne rzeczy, ciezka sprawa to co sie dziwic,

Szczypiorkowa-gratulacje ale Ci zazdroszcze
A ja wam , tej szansy przed którą jesteście że może akurat ;) :D

U mnie też cykle po średnio 32 dni. Choć ostatnio rozpiętość miałam 30-35. Ale poprzedni miał 32 i tyle zakładam, że mam średnią.
@ już słabiutka. Po drugim porodzie ten mój @ to trwa max 2-3 dni i potem tylko plamienie. Cudne to! [emoji6]

Macie jakieś fajne artykuły o śluzie płodnym? Rozumiem, że ten pojawia się na chwilę przed owu? To ten taki rozciągliwy i kremowy?

reklama
Byłam dziś w pracy przedłużyć L4, oczywiście z racji że już ciąża dość widoczna padło pytanie o płeć. Mówię że zdrowa córa - mina ludzi bezcenna. Conajmniej jakbym im rodzinę wybiła a ja sama była przeznaczona na ogień wieczny i piekielny . Wrrrr... Jedna z pań aż skomentowała ''o takie jest życie, czasem takie rzeczy nas spotykają i to nie jest nasza wina. '. No ku#a ręce opadaja. Oczywisxie wytłumaczyłam że dla nas to zsnd atrafedia i dziecko zdrowe ale mam wrażenie że jakos jakby mi nie wierzyli ?!
Tak więc cudowny weekend ... Plis obie moje córki dziś obudziły się z 38.5 oraz 38 oraz gorączki - wrrreee

Do góry