reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczypiorkowa gratuluję zdrowej Izy. Faktycznie nie da się zaplanować płci. Co ma być to będzie :)

Ja wczoraj nie powstrzymalam sie i byłam na wizycie. Sama do końca nie wiem czy jeszcze to serduszko było czy nie było, bo maluszek ma 2 mm :D ginka powiedziała, że widać serce, ale jeszcze nie da się posłuchać to w końcu nie wiem czy biło czy nie biło. Dostałam zestaw badań do zrobienia i wizyta 02.07 na NFZ, a 04.07 u tej kobitki co wczoraj :)
Nie można słuchać serduszka tak wcześnie ja dopiero usłyszałam po 15 Tc i to bardzo krótko, także cieszyć się tylko serduszko jest dzidziuś rośnie[emoji7]

Ostatnia edycja:
reklama
Ps.we wtorek na wizycie rozmawialam w poczekalni z jedną z starszą babką, oczywiście oczy zrobiła taakie wielkie na wieść, że u mnie 4 syn (no to zazwyczaj wywołuje pewien rodzaj wrażenia) i dodała, no że ta jedna dziewczynka to by nam się przydała. Po czym stwierdziła, że tyle chłopa w domu i jeszcze mąż piąty, machnęła ręką w stylu "ło matko".

Jest czego gratulować! Tylu piłkarzy [emoji173]️

Szczypiorkowa gratuluje zdrowej córki [emoji177] wiem jak sie czujesz bo bylam w podobnej sytuacji ;) plci nie da sie zaplanowac i tez o tym pisalam juz dawno, ale kazda musi sie o tym przekonac na sobie bo inaczej nie uwierzy :) tym, ktorym sie uda trafic z plcia sa przekonane ze zaplanowaly te ktore nie trafia mimo zrobienia wszystkiego co mogły sa pewne, ze nie mamy wplywu na płeć ;) mnie nawet ten nieszczesny ksiezyc sprzyjal i meski znak zodiaku w dniu poczecia a i tak corka hehehe a jak juz mi sie udalo zajsc to bylam taka happy, ze zrobilam wszystko, ze tak sie fajnie poukladalo, ze udalo mi sie te wszystkie czynniki wypełnić, ze bylam pewna, ze z tego syn byc musi a tu jednak nie ;) Iza tez da Wam szczęście, nie zastapi chlopca bo zawsze tam gdzies z tylu glowy bedzie wracac ta mysl o synu, ze nam nie dane bylo tego doswiadczyc, ale takie jest zycie... My tesknimy za meskkm potomkiem a mnostwo kobitek za córka i tak to juz musi byc...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, zdrowia i powodzenia wszystkim :)

Ps.we wtorek na wizycie rozmawialam w poczekalni z jedną z starszą babką, oczywiście oczy zrobiła taakie wielkie na wieść, że u mnie 4 syn (no to zazwyczaj wywołuje pewien rodzaj wrażenia) i dodała, no że ta jedna dziewczynka to by nam się przydała. Po czym stwierdziła, że tyle chłopa w domu i jeszcze mąż piąty, machnęła ręką w stylu "ło matko".

Nooo u nas reagują podobnie tylko na wieść o 4rtej babie (w sensie że ja i 3 córki) i ten jeden jedyny biedny chłop... Tylko że mój mąż wtedy mowi że dopiero odżyje :D będzie krolem domu i ewentualni kawalerowoe będą musieli się 'wkupic w jego łaski' hahaha :D
U nas też nigdy nie było podziału praca dla kobiety i faceta, co trzeba to się robi. Ja przed ciążą pomagałam wrzucać węgiel rodzicom a mąż jak trzeba bierze za sxiereście i jedzie ze mna okna :)

Szczypiorkowa gratuluje zdrowej córki [emoji177] wiem jak sie czujesz bo bylam w podobnej sytuacji ;) plci nie da sie zaplanowac i tez o tym pisalam juz dawno, ale kazda musi sie o tym przekonac na sobie bo inaczej nie uwierzy :) tym, ktorym sie uda trafic z plcia sa przekonane ze zaplanowaly te ktore nie trafia mimo zrobienia wszystkiego co mogły sa pewne, ze nie mamy wplywu na płeć ;) mnie nawet ten nieszczesny ksiezyc sprzyjal i meski znak zodiaku w dniu poczecia a i tak corka hehehe a jak juz mi sie udalo zajsc to bylam taka happy, ze zrobilam wszystko, ze tak sie fajnie poukladalo, ze udalo mi sie te wszystkie czynniki wypełnić, ze bylam pewna, ze z tego syn byc musi a tu jednak nie ;) Iza tez da Wam szczęście, nie zastapi chlopca bo zawsze tam gdzies z tylu glowy bedzie wracac ta mysl o synu, ze nam nie dane bylo tego doswiadczyc, ale takie jest zycie... My tesknimy za meskkm potomkiem a mnostwo kobitek za córka i tak to juz musi byc...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, zdrowia i powodzenia wszystkim :)

Dokaldnie tak!!! Bardzo mądrze napisane i lepiej bym tego nie ujęła :) u was ile dziewczynek ?:)

Ostatnia edycja:
Martoosia- ja mam cykle 32 dni i testuje od cd10 - 2 testy dziennie rano i wieczorem , a od 15 dc - 3x dziennie, ja tez mierze temperaturę, i badam szyjke

Marzycielka- czasami nie mamy glowy na pewne rzeczy, ciezka sprawa to co sie dziwic,

Szczypiorkowa-gratulacje ale Ci zazdroszcze

Martoosia- ja mam cykle 32 dni i testuje od cd10 - 2 testy dziennie rano i wieczorem , a od 15 dc - 3x dziennie, ja tez mierze temperaturę, i badam szyjke

Marzycielka- czasami nie mamy glowy na pewne rzeczy, ciezka sprawa to co sie dziwic,

Szczypiorkowa-gratulacje ale Ci zazdroszcze
A ja wam , tej szansy przed którą jesteście że może akurat ;) :D

U mnie też cykle po średnio 32 dni. Choć ostatnio rozpiętość miałam 30-35. Ale poprzedni miał 32 i tyle zakładam, że mam średnią.
@ już słabiutka. Po drugim porodzie ten mój @ to trwa max 2-3 dni i potem tylko plamienie. Cudne to! [emoji6]

Macie jakieś fajne artykuły o śluzie płodnym? Rozumiem, że ten pojawia się na chwilę przed owu? To ten taki rozciągliwy i kremowy?

reklama
Byłam dziś w pracy przedłużyć L4, oczywiście z racji że już ciąża dość widoczna padło pytanie o płeć. Mówię że zdrowa córa - mina ludzi bezcenna. Conajmniej jakbym im rodzinę wybiła a ja sama była przeznaczona na ogień wieczny i piekielny . Wrrrr... Jedna z pań aż skomentowała ''o takie jest życie, czasem takie rzeczy nas spotykają i to nie jest nasza wina. '. No ku#a ręce opadaja. Oczywisxie wytłumaczyłam że dla nas to zsnd atrafedia i dziecko zdrowe ale mam wrażenie że jakos jakby mi nie wierzyli ?!
Tak więc cudowny weekend ... Plis obie moje córki dziś obudziły się z 38.5 oraz 38 oraz gorączki - wrrreee

Do góry