reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Justyna raczej nikt nie powie Ci kiedy najlepiej dzialac bo nikt nie chce brac za to odpowiedzialności... Moze byc tak, ze pietwszy pecherzyk noe pekl i sie wchlonie i bedzie na dniach moze za 3-4 dni kolejne podejscie do owulacji wiec testuj dalej i obserwuj sluz i szyjkę
Szczypiorkowa ja tez w 18 tyg ciazu ostatecznie dowiedzialam sie, ze 3 tez corka na prenatalnych w 12 tc tez nub byl plaski ale lekarz mi wowczas powiedzial, ze jeszcze za wczesnie, jednak ja jak zobaczylam ludzika pierwszy raz na USG wlasnie na prenatalnych to poczulam, ze to dziewczynkami jest i nawet jak przyszlam do domu to mowilam do meza, ze czuje, ze to jednak babeczka bedzie, takie pierwsze uczucie jak ja zobaczylam, chcialam calym sercem się mylić, ale jednak sie nie myliłam i nub u nas się nie uniósł... Ale wiele osob cieszy sie w 12 tyg z dziewczynki a na kolejnym usg okazuje sie, ze jednak chlopiec... Moze i u Ciebie tak bedzie &&

Maran-atha ja chcę tylko porady i przecież nie chce Was ścigać po Polsce, że źle mi doradzilyscie [emoji6] dla mnie te testy to czarna magia i intuicja podpowiada mi, żeby dzisiaj zadziałać [emoji6]

Maran-atha ja chcę tylko porady i przecież nie chce Was ścigać po Polsce, że źle mi doradzilyscie [emoji6] dla mnie te testy to czarna magia i intuicja podpowiada mi, żeby dzisiaj zadziałać [emoji6]
Ja mogę Ci tylko napisać, ze z synkiem kochalismy sie codziennie od 10 dc do konca owulacji czyli 14 dc, uzywalam zelu concieve plus oraz robilam świece po stosunku [emoji14] Dla mnie zrobienie chłopca jest duzo prostsze niż dziewczynki, ale każda co ma określoną płeć dla niej do bułka z masłem.

Ja mogę Ci tylko napisać, ze z synkiem kochalismy sie codziennie od 10 dc do konca owulacji czyli 14 dc, uzywalam zelu concieve plus oraz robilam świece po stosunku [emoji14] Dla mnie zrobienie chłopca jest duzo prostsze niż dziewczynki, ale każda co ma określoną płeć dla niej do bułka z masłem.
Dokładnie[emoji16]dla mnie również chłopiec to cyk pyk i gotowe[emoji6]
A testy owulacyjne u każdej wych inaczej u mnie te same testy z tej samej firmy raz pokazały owulacje a raz wogole ciągle kreska była jasna a owu zawsze była potwierdzana wtedy monitoringiem, malo tego w szczęśliwym cyklu testy owu cały czas pokazywały ledwo ledwo ta kreskę a już mamy 18tc zatem to nie jest wyznacznik najlepiej jeszcze dodatkowo mierzyć temp i obserwacje śluzu.

reklama
@gorligorligor ja z Małopolski okolice pomiedzy Zakopanem a Nowym Targiem;)

@mihasiaaa dla mnie dziopke zrobić to totalny relaks - ot króliczki do momentu owu i tyle, koniec. A chłopak ? Matko z córką ... Nie da się :D

@maran-atha a ja sama nie wiem, jakos aż tak nie wierzyłam wtedy lekarzowi że to na 100% dziewczynka. On był tak dziwnie rozkojarzony i ogólnie nieskładny że ja miałam wtedy mieszane uczucia , plus wiadomo lekki szok :D ja się nastawiam na 3cia dziewczynke i raczej nie wierzę w to że jutro ewentualnie usłudze cusłudze cos innego :)

Do góry