reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A mnie się mąż wczoraj pyta co chce na dzień mamy, bo w sumie miał pomysł ale trzeba go zmienić .pytam zatem co miał na myśli a on że nie chce mówić, ale już znajdzie inny pomysł. Uparalam się że musi mi powiedzieć i ten do mnie że mnial mk kuoic charmsy pandory z ludzkiem i napisem boy... (Jestem fanką tej firmy i widziałam ten charms od daaaawna ale nie byłam na tyle odważna zaklinac rzeczywistośc...)

I tak niby nic, taka piedólka ale jednak tak lekko w serce ukuło :) anpotem stwierdziłam że taka piękna kolekcja dinesy for Princess jest więc i tak coś wybiorę :D (tylko on starci bonjestvduzo droższa hahaha :D )

Finalnie jedziemy do zoo oraz salonu jubilera:D

Gorligor Ty ostatnio pisałaś o koleżance w ciąży z córką. To ja mam podobnie, bo od jakiegoś czasu mam nową znajomą, która ma dwóch synów starszych i córkę w wieku mniej więcej mojego starszego. No i ona właśnie ciągle o niej opowiada, robią wszystko to o czym ja marzę, wiadomo ;) i tak od słowa do słowa wygadałam się, że marzę o córce no i ona do mnie żebym próbowała jeszcze raz, bo jak widać jej się udało to i mi się uda. Nawet powiedziała, że właśnie chłopców zrobiła "dwa razy", a córkę "dużo i często". Wszystko pięknie fajnie, tylko... Ona tych synów ma z pierwszym mężem, a córkę z drugim:p i w dodatku ten jej drugi mąż ma dwie córki z pierwszego małżeństwa, a jej pierwszy mąż niedawno zmajstrował bliźniaki - znowu dwóch chłopców.
Także przepis niezły - zmienić męża hehehe :D szkoda tylko, że słabo wykonalny ;)

Gorligor Ty ostatnio pisałaś o koleżance w ciąży z córką. To ja mam podobnie, bo od jakiegoś czasu mam nową znajomą, która ma dwóch synów starszych i córkę w wieku mniej więcej mojego starszego. No i ona właśnie ciągle o niej opowiada, robią wszystko to o czym ja marzę, wiadomo ;) i tak od słowa do słowa wygadałam się, że marzę o córce no i ona do mnie żebym próbowała jeszcze raz, bo jak widać jej się udało to i mi się uda. Nawet powiedziała, że właśnie chłopców zrobiła "dwa razy", a córkę "dużo i często". Wszystko pięknie fajnie, tylko... Ona tych synów ma z pierwszym mężem, a córkę z drugim:p i w dodatku ten jej drugi mąż ma dwie córki z pierwszego małżeństwa, a jej pierwszy mąż niedawno zmajstrował bliźniaki - znowu dwóch chłopców.
Także przepis niezły - zmienić męża hehehe :D szkoda tylko, że słabo wykonalny ;)
I właśnie w tym pies jest pogrzebany ;) Ja męża nie mam zamiaru zmieniać, wiec nie pozostanie jak być szczęśliwą mamą chlopczyków ;)

Ehhh ja sie modliłam i w sumie modlę i zdrowe dziecko, a najlepiej o zdrowego dziecko którym będzie Igor :D
U nas kurcze troszkę ciężko z starszą, powiedziałam jej że może być tak, że będzie jednak dziewczynka i jak chciałaby żeby miała na imię itd - metoda małych kroczków żeby być gotowym na każdą wiadomosc. I ona takiej wiadomości do siebie nie przyjmuje i koniec. Będzie Igor i tyle w tym temacie. Jak tylko zaczynam naprawdę luźna rozmowę, że siostra taka malutka też byłaby sioer, to słyszę że ja się nie znam i będzie braciszek! I ona się modliła do bozi a bozia skucha dzieci i będzie zdrowy braciszek... Ehhh myślałam, że pójdzie tak łatwiej przygotować ją na możliwość siostry. Swoją drogą ja nie mam pojęcia skąd się jej wziął ten Igor i brat. Nawet nie mówiliśmy jej o tym, że będzie mieć braciszka tylko że w moim brzuszku zamieszkał mały dzidzius, a ona w 3 sekundy już miała cały plan - łącznie z imieniem, które w sumie i nam się baaardzo spodobalo...
Moje dziecko tez sie uparlo i twierdzilo, ze będzie dziewczyna..syn jako jedyny tak uwazal (4lata) wszyscy pozostali, ze kolejny chlopczyk. Na wszystkich usg wyszlo ze dziewczynka..teraz czasami chce chłopczyka, ale lekarze mówią ze nie maja wątpliwości:) Zobaczymy:)

Justyna musisz robic jednej marki testy bo nie porównuje sie ze soba dwoch roznych marek , kup ktores i to duzo i rob po 2-3 dziennie, ja bym na twoim miejscu zadziałała na Baby dust method - po najmocniejszym pozytywnym tescie owu -24 i 48 h , no i ppdpisuje sie pod tym co pisze maran-atha ze moze bylo podejscie do owu a nie poszlo i za niedlugo znowu, najlepiej badac szyjke i temp , u mnie na wykresie wszystko widac jak na dloni - pewnie wpadka bedzie w tym cyklu z chlopcem ;) [emoji23]

Marzycielka-pamietaj zjesc cukierka chwile przed wizyta byle nie za duzo [emoji14] hehe - jesli nie zechce dzidzia wspolpracowac i siw pokazac to zwykle dziewczynki tak sie chowaja wstydziochy ;) - moj syn 1 od razu jajka wywalił [emoji14]

Kruszynka -w 15 tyg to juz duze prawdopodobienstwo ale najlepiej poczekac do 20tyg,

Ja w tym cyklu z obserwacji wynika ze mialam owu cd20 a cd 18 pozytywny test wyszedl a 19 mega pozytywny, wiec moze zalezy jakie testy sie robi - ja robilam porzadnymi wondfo i daly rade pierwszy raz ,

reklama
Ja bylam wczoraj na zebraniu w szkole jedna mama w ciazy i mowi " eh bedzie druga corka" takze jak widac duzo ludzi chce zawsze te parke, no i jak sobie pomysle.ile.ludzi by skakało pod niebo jakby sie okazalo ze corka o jenyy, az jej zazdroszcze [emoji14] ,

Do góry