reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@leeleeth ojej ja ją Cię doskonale rozumiem:( i ja dziś mam gorszy dzuen... Kocham córkę całym sercem, jeszcze jak zaczynam jaczuc to już wogole. Ale dziś dowiedziałam się że żona kolegi wpadla dobue z mężem, bo zje obliczyła owu i bam! Chłopak :/ życzę im jak najlepiej! Naprawdę ale kurde taki głos rozpaczy w tyle głowy, jak to jest że inni ot tak mają synów a ja nie :(

Witajcie dziewczyny :)
Widzę ze dużo tutaj nowych staraczek ;) ja Was cały czas podczytuje ale nie udzielam się bo dopiero co w styczniu urodziłam synka ale za 2-3 lata chciałabym zaplanować corke... to mój drugi synek i bardzo przeżyłam wieść o tym ze będzie chłopczyk w ciąży ale jak się urodził cały smutek i zal minął bo jest aniołkiem :) bardzo grzeczny. Chociaż mi nadal nie przeszło w głębi serca i marzy mi się ta córa... nadal oglądam się za dziewczynkami i zazdroszczę kobietom które maja w wózku dziewczynki a nie raz zdarzy mi się popłakać bo tak bardzo bym chciała ją mieć ze aż się boje co to będzie jak zaczniemy się o nią starać bo mężowi tez się ona bardzo marzy. No nic życzę Wam spełnienia marzeń co do wymarzonych płci bo wiem jak to boli jak wszyscy w koło maja a nam się nie może udać.

@leeleeth trzymaj się. Bardzo bym chciała pomimo ze sie nie znamy żeby twoje marzenie o córeczce się spełniło.
@PrzyszłaMama87 Wiem o czyn mówisz. Jak ja urodziłam syna (moje pierwsze dziecko) tez żyłam myślą ze będzie jeszcze córka. Nie wiem skąd w ogóle się bierze to pragnienie. Czemu inne kobiety tak nie maja ?

@leeleeth ojej ja ją Cię doskonale rozumiem:( i ja dziś mam gorszy dzuen... Kocham córkę całym sercem, jeszcze jak zaczynam jaczuc to już wogole. Ale dziś dowiedziałam się że żona kolegi wpadla dobue z mężem, bo zje obliczyła owu i bam! Chłopak :/ życzę im jak najlepiej! Naprawdę ale kurde taki głos rozpaczy w tyle głowy, jak to jest że inni ot tak mają synów a ja nie :(
Ja też mam synów, i co z tego... Ty masz córki a ja nie.. Nie ma co patrzeć na kogoś. Niedługo polowkowe super przeżycie trzeba cieszyć się ciąża kochana, uszy do góry. [emoji8]

Ja też mam synów, i co z tego... Ty masz córki a ja nie.. Nie ma co patrzeć na kogoś. Niedługo polowkowe super przeżycie trzeba cieszyć się ciąża kochana, uszy do góry. [emoji8]

Cieszę się okrutnie ciąża!:) i nie mogę się doczekać połówkowych!:)
Ale jednak jak słyszysz nonstop jakie to nieszczęście nas spotyka że 3 baby, albo że ktoś sobie wpadnie i na coś o czym tym marzysz to jednak gdzieś ściska w sercu, że pustka pozostanie :/
Idę budzić dziewczyny do szkoły ale mi samej taaaak się nie chce wstawić tym bardziej że noc ciezks bo młodszej uda zęby ehhh

Dziewczyny macie może informacje czy ciecierzyca jest dziewczynkowa albo chłopczykowa? Ostatnio mam smaka na hummus :)

A jesli chodzi o statystyki to ja myślę, ze jednak tutaj facet ma główną decyzje. Mam koleżanki kilka koleżanek, które są rozwódkami, i wygląda to tak: z 1 mężem są dziewczynki Pozniej on z nową partnerką ma też córkę a moja koleżanka drugiego ma synka z innym facetem. Innej mąż z pierwszą żona ma dwie córki i teraz też dwie córki. Jeśli ktoś w jednym małżeństwie ma parke, to myślę, ze wynika to ze zmiany w sposobie zycia albo zdrowia u faceta.

Wiecie tak sobie myśle, ze to nawet nie chodzi o to ze może być (w moim przypadku) chłopczyk tylko o to, że może tej dziewczynki NIGDY nie być....
Taka ostateczność mnie strasznie rozwaliła, i mam straszny ból w sercu.
Przecież to nie jest tak, że dziecko wymarzonej płci wymazuje wszystko inne, mamy swoje dzieci, kochamy je i troszczymy sie o nie, pojawienie sie tego szczególnego dziecka, „dopełnienia” poprostu pozwoliłoby iść dalej bez pustki w sercu, i u mnie tak to wyglada.

Przepraszam, że tak żale wylewam, jakoś mnie tak wzięło na rozpacz [emoji17]

@mihasiaaa strączkowe maja sporo filoestrogenow co chyba jest dziewczynkowe? [emoji55]

reklama
Dzieki leeleeth, powiem Ci, ze ja mam tez2 stres, ze jak juz zajde to pozamiatane, ze nie zrobilam wystarczajaco i bedzie chłopczyk. Maż chce tylko dwójkę dzieci, wiec to moja ostatnia szansa na córkę. Z drugiej strony chcialabym już być w ciąży. Musisz być silna i moze faktycznie zrobić to eggs, albo podejrzeć ile x jest w nasieniu u męża.

Do góry