reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny no to wielkie kciuki za owocne staranka ✊✊✊ i za wymarzone plcie :-)

My pomału mówimy wszystkim o 3 malenstwie i mam takie wrażenie że każdy myśli sobie ze po co im kolejne dziecko,przecież mają już 2 to im nie wystarczy... niby nikt mi tego nie powiedział prosto w oczy ale takie mam dziwne wrażenie.
Hahahaha :D skąd ja to znam... Tylko u nas ZAWSZE do całości jest jeszcze - no To MOŻE wreszcie tarfi się chłopak/ no to może nareszcie Karol (mój mąż) zrobił chłopaka/ o matko byle nie znowu dziopa bo ile można / wsyztsko fajnie ale powiedzcie że nie kolejna baba /itd itd itd ... Bla bla bla

szkoda gadać :( ale trudno. Póki co mówię że to nie koncert życzeń i chyba mają na myśli że najważniejsze co by dziecko było jednak zdrowe - tak?!
Dodam, że usyalyszalan min taki tekst z chłopcem od osoby która ma 2jke chorych dzieci (Parke)...

reklama
@Marzycielka86 ja też słyszę że po co mi dziecko jak ma dwoje i ze tez mi się chce znowu w pieluchy pakować pff... Co ludzi to wogole obchodzi że komentują
@szczypiorkowa12345 u mnie też to samo teściowa nie zadowolona bo ona nigdy nie będzie babcia! Bo to chlopaczysko! A ona chciała by mieć wnuczke i być prawdziwa babcia! Przykre to jest. Sąsiad z koleji mnie wkur. Bo pow do mojego męża że zrobił syna to zrypal sprawę (chociaż cymbal - ten sąsiad też ma dwóch synów) wściekłam się a chłopak to już gorsze dziecko bo niby zrypal sprawę! Obraził mnie męża i mojego maluszka kuźwa! Ludzie nie zastanawiaja się co plotą[emoji849]

@Kruszynka123 u nas w sumie aż tak wielkiego zaskoczenia z 3go dziecka nie ma, bo my zawsze mówiliśmy że kroki sytuacja finansowa i mieszkaniowa pozwoli to na pewno będzie. Bardziej, że tak szybko (bo wyjdzie 20msx różnicy), no ale ja czekać nie miałam na co... Tym bardziej że miałam taką możliwość w pracy.

U mnie teść aż się boję jak zareaguje na wieść o dziewczynie. Ostatnio w Święta BN jam weszliśmy do pokoju gdzie wszyscy siedzieli za stolami (jakieś 25 osób) weszła szwagierka z 3jka dziewczyn, my z 2jka i spały się teksty że dziadkiem nie jest, że trzeba mojego męża i Męża szwagierki dzieci robić, że ostatnia Nadzieja z moim mężu i takie tam. Niby w zartach ale czuć było, ze mówią to poważnie :( tak więc wyobraźcie sobie co będzie w te święta ... Ja się chyba z domu nie ruszę byleby tam nie jechać :/

@Kruszynka123 u nas w sumie aż tak wielkiego zaskoczenia z 3go dziecka nie ma, bo my zawsze mówiliśmy że kroki sytuacja finansowa i mieszkaniowa pozwoli to na pewno będzie. Bardziej, że tak szybko (bo wyjdzie 20msx różnicy), no ale ja czekać nie miałam na co... Tym bardziej że miałam taką możliwość w pracy.

U mnie teść aż się boję jak zareaguje na wieść o dziewczynie. Ostatnio w Święta BN jam weszliśmy do pokoju gdzie wszyscy siedzieli za stolami (jakieś 25 osób) weszła szwagierka z 3jka dziewczyn, my z 2jka i spały się teksty że dziadkiem nie jest, że trzeba mojego męża i Męża szwagierki dzieci robić, że ostatnia Nadzieja z moim mężu i takie tam. Niby w zartach ale czuć było, ze mówią to poważnie :( tak więc wyobraźcie sobie co będzie w te święta ... Ja się chyba z domu nie ruszę byleby tam nie jechać :/
Powiem Ci tak miej wylane na te debilne komentarze i już.
U nas wszyscy wiedzieli od maja tamtego roku że planujemy i się steramy a jak poronilam to im wszystkim mówiłam że chce być w ciąży bardzo a będzie co Bog da.. Bo to nie koncert życzeń!

Oj co ja za historie tutaj czytam...jak babcia nie jest babcia wnuczka a dziadek nie jest dziadkiem wnuczki [emoji849] ja już nic nie rozumiem...
Płeć jak widać jest ważna.
Wczoraj pojechałam z dziewczynakami do męża chrzestnej gdzie był jej syn też z dwiema dziewczynkami. Fajnie się małe bawiły :) dopiero gdy wychodziłam nagle ciotka wypalila do mnie: 'nic się nie martw trzeci będzie chłopiec' aż mnie wcięło odparłam tylko 'ooo nieee' hehe :) cięta riposta no nie? :) dlaczego ludzie zaglądają nam do łóżek? Na bank ta ciotka 'zmusi' syna aby robił 3bobasa, bo ma straszne parcie na szkło.
W moim mężu też ostatnia nadzieja na przedłużenie nazwiska, ale on (w sensie mój mąż) ma to gdzieś, jego rodzice nie naciskają a my podchodzimy do sprawy z rozsądkiem. Decyzja jest taka że 'zamykamy' fabrykę : |

Hej dziewczyny! My kurcze znów przekładamy starania. Decyzja męża. Na za dwa miesiące. Chce się odrobić z remontem Jemu się wydaje że odrazu ustrzeli :cool2: I cały czas gada ze będzie trzeci chłopak, ale córkę będzie robil. :eek:
Poobserwuje cykl dokladniej.
Jak wam dieta dziewczynkowa idzie bo nic nie piszecie o niej, a to najtrudniejszy punkt.

Ja jem mniej wiecej w tej skali kalorycznosci. Duzo warzyw. Ogolnie nie jemy z synkiem.nabialu i itp alergenow. Odsyepek od regoly to czasami indyk lub ser kozi ale to nie na codzien. Ale nie mam takich przerw w jedzeniu mega. Ja potrafie przy dzieciach sniadanie jest godzine czy dwie wiec niestety... jedynie sniadanie wlasnie staram sie rpzetrzymac do 10-11

reklama
Szczypiorkowa raczej tak, choć dom wybudujemy z 4 pokojami jakby co ;)
Dokładnie, również wolę zięciów niż inne kobiety panoszące się po moim domu : ) hehe
Będę fajną teściowa [emoji4] a. Nie jak moja Pani teściowa...
Choc poniekąd tak jest że częstsze konflikty są na lini Pani mamy męża vs nowa kobieta syna, [emoji848]

Do góry