reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Prawda Imama :) , zawsze pisza np. "Early girl with time for more development" (np.into a boy ;) )czyli po prostu wczesne stwierdzenie ze dziewczecy ale moze sie zmienic, a ponoc tez wszystkie nubki sa płaskie i chyba cirzej stwierdzic dziewczynke tak wczesnie, chyba najlepsze to potty shot juz w 15-16tyg. A w ogole najlepiej to test z krwi ale wiadomo jak to W PL z tym :/.

Leeleeth- spr. Czy cos widzisz pod mikroskopem?
Jak tam.co tam? Pisz !

Kurde do nas przyszedł mikroskop ale jest nie wystarczajacy zeby przez niego zobaczyc to co chce zobaczyc buuu :( ,taka bylam podjarana a tu taki zawod szok szok szok ,

Taka chetna jestem.na zakup mikroskopu a teraz tyle wydatkow, z samej ciekawości bym sobie kupiła,

reklama
Dziewczyny ratunku!! z moim synkiem cos nie tak..od wczoraj jak zasypia na noc wszystko jest jak zawsze..kapanie mleczko przytulaski buziaczki paciorek iii no wlasnie i jak mu sie juz "przysypia" to nagle atak histerii paniki...i nic nie jest w stanie go "ocucic" wczoraj pierwszy raz krzyknęłam przez co czuje sie fatalnie ale tylko do go na chwile obudzilo uspokoil sie i jak znow zaczal zasypiac od nowa to samo :( czuje sie jak wyrodna matka

Jeja przechodzilam przez to ze starszym. On to na jawie robi nie swiadomie. Nie pomozesz mu za bardzo ani go nie dobudzisz. A im bardziej peobujesz tym gorzej. Przytulaj daj pic. U nas pomagalo. Trwalo to po kilka kilkanascie minut.
A ile mlody ma? Moj mial wtedy niecale 2 latka... moze z 20mcy? Nie pamietam juz dokladnie

Jeja przechodzilam przez to ze starszym. On to na jawie robi nie swiadomie. Nie pomozesz mu za bardzo ani go nie dobudzisz. A im bardziej peobujesz tym gorzej. Przytulaj daj pic. U nas pomagalo. Trwalo to po kilka kilkanascie minut.
A ile mlody ma? Moj mial wtedy niecale 2 latka... moze z 20mcy? Nie pamietam juz dokladnie
15msc :( nie wiem jak mu pomóc :( czuje się źle że go wyburzanie :( masakra

U nas tak bylo jak corka emocjonalnie przezywala jakies sytuacje. Nie wiem co z moich staranek , aplikacja pokazuje owu za 5 dni a ja sie rozchorowalam na maksa..

Grabcia123 to są właśnie histerie u dziecka, dziecko coś przeżyło, zobaczylo w tv usłyszało i nie umie sobie poradzić z tą emocją. Dziecko w tym wieku nie potrafi powiedzieć co się dzieje, do tego dochodzi zmęczenie lub np też jak jest głodne i atak murowany. Wiem bo przez to przechodziłam [emoji849] to normalne, minie choć bardzo stresujące dla rodzica. Moja córcia to w nocy wybudzala się i płakala, pokazywała coś i umówiła... Ograniczyć wszelkiego rodzaju bodźce, TV, znajomi, nowe sytuacje. Coś musiało się wydarzyć.

Tzn o ten nub chodzi mi bardziej o to, że lekarz słowa wzdłuż ciała i płaski używał naprzemiennie a Wy macie dla tego dwa różne znaczenia. :) i nie robię sobie nadzieji, naprawdę przysyłam już do myśli o 3jce dziewczyn i nawet jestem gotowa na odpowiednie odpowiedzi :D oczywiście grzecznie ale tak żeby w pięty poszło :D póki co przekabacam męża na Inga albo Iga ... Jakoś tak mi 'najlzej' mówić do brzucha, tak naturalne ... Nic innego nie mogę wymyślić :) ale u tak nikomu nic nie mówię o płci do polowkowych i tyle.

@Grabcia123 h nas identycznie było kryzys starszej jak zaczęła chodzic/mówić tak porządniem/siadac na WC. Całość zbiegł się w czasie ok 13-15msc - dramat. Minęło ale co ja się strachu i nerwowo najadlam to moje :/

reklama
@Grabcia123 dzieci przeżywają emocje z dnia w nocy. Moj ma 10 lat i mu się to zdarza , budzi się z krzykiem ale nie jest świadomy co mówi czy robi musze wtedy zapalić światło rozbudzic Go i później jest ok. Jak był malutki bardzo często to miał. [emoji21]
@szczypiorkowa12345 Iga bardzo ładne imię Iga igunia [emoji7], Inga już bardziej dla dorosłej kobiety mi to pasuje[emoji6]
Nam kazal się na polowkowe umawiać za 7 tyg /2tyg przed 22 Tc... A co to do płci to wczoraj pierwszy raz zrobiło mi się przykro[emoji15] [emoji29] zobaczylam kobietę która ma dwóch synów z małą córeczką [emoji22] matko co za durne uczucie aż byłam zła na siebie [emoji35] te pragnie posiadania dziecka danej płci jednak siedzi głęboko w nas....
7 go idę do gina wtedy napewno potwierdzi płeć słyszałam opowiadania że w 12 Tc chłopak a potem jednak dziewczyna..... Sam lek pow że to jeszcze do potwierdzenia.... Jednak nadzieja matka głupich....
Pije kawę i jadę do endo
PS wczoraj znów mnie ten lek wkur! [emoji35] co za człowiek!

Ostatnia edycja:
Do góry