reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Prawda Imama :) , zawsze pisza np. "Early girl with time for more development" (np.into a boy ;) )czyli po prostu wczesne stwierdzenie ze dziewczecy ale moze sie zmienic, a ponoc tez wszystkie nubki sa płaskie i chyba cirzej stwierdzic dziewczynke tak wczesnie, chyba najlepsze to potty shot juz w 15-16tyg. A w ogole najlepiej to test z krwi ale wiadomo jak to W PL z tym :/.

Leeleeth- spr. Czy cos widzisz pod mikroskopem?
Jak tam.co tam? Pisz !

Kurde do nas przyszedł mikroskop ale jest nie wystarczajacy zeby przez niego zobaczyc to co chce zobaczyc buuu :( ,taka bylam podjarana a tu taki zawod szok szok szok ,

Taka chetna jestem.na zakup mikroskopu a teraz tyle wydatkow, z samej ciekawości bym sobie kupiła,

reklama
Dziewczyny ratunku!! z moim synkiem cos nie tak..od wczoraj jak zasypia na noc wszystko jest jak zawsze..kapanie mleczko przytulaski buziaczki paciorek iii no wlasnie i jak mu sie juz "przysypia" to nagle atak histerii paniki...i nic nie jest w stanie go "ocucic" wczoraj pierwszy raz krzyknęłam przez co czuje sie fatalnie ale tylko do go na chwile obudzilo uspokoil sie i jak znow zaczal zasypiac od nowa to samo :( czuje sie jak wyrodna matka

Jeja przechodzilam przez to ze starszym. On to na jawie robi nie swiadomie. Nie pomozesz mu za bardzo ani go nie dobudzisz. A im bardziej peobujesz tym gorzej. Przytulaj daj pic. U nas pomagalo. Trwalo to po kilka kilkanascie minut.
A ile mlody ma? Moj mial wtedy niecale 2 latka... moze z 20mcy? Nie pamietam juz dokladnie

Jeja przechodzilam przez to ze starszym. On to na jawie robi nie swiadomie. Nie pomozesz mu za bardzo ani go nie dobudzisz. A im bardziej peobujesz tym gorzej. Przytulaj daj pic. U nas pomagalo. Trwalo to po kilka kilkanascie minut.
A ile mlody ma? Moj mial wtedy niecale 2 latka... moze z 20mcy? Nie pamietam juz dokladnie
15msc :( nie wiem jak mu pomóc :( czuje się źle że go wyburzanie :( masakra

U nas tak bylo jak corka emocjonalnie przezywala jakies sytuacje. Nie wiem co z moich staranek , aplikacja pokazuje owu za 5 dni a ja sie rozchorowalam na maksa..

Grabcia123 to są właśnie histerie u dziecka, dziecko coś przeżyło, zobaczylo w tv usłyszało i nie umie sobie poradzić z tą emocją. Dziecko w tym wieku nie potrafi powiedzieć co się dzieje, do tego dochodzi zmęczenie lub np też jak jest głodne i atak murowany. Wiem bo przez to przechodziłam [emoji849] to normalne, minie choć bardzo stresujące dla rodzica. Moja córcia to w nocy wybudzala się i płakala, pokazywała coś i umówiła... Ograniczyć wszelkiego rodzaju bodźce, TV, znajomi, nowe sytuacje. Coś musiało się wydarzyć.

Tzn o ten nub chodzi mi bardziej o to, że lekarz słowa wzdłuż ciała i płaski używał naprzemiennie a Wy macie dla tego dwa różne znaczenia. :) i nie robię sobie nadzieji, naprawdę przysyłam już do myśli o 3jce dziewczyn i nawet jestem gotowa na odpowiednie odpowiedzi :D oczywiście grzecznie ale tak żeby w pięty poszło :D póki co przekabacam męża na Inga albo Iga ... Jakoś tak mi 'najlzej' mówić do brzucha, tak naturalne ... Nic innego nie mogę wymyślić :) ale u tak nikomu nic nie mówię o płci do polowkowych i tyle.

@Grabcia123 h nas identycznie było kryzys starszej jak zaczęła chodzic/mówić tak porządniem/siadac na WC. Całość zbiegł się w czasie ok 13-15msc - dramat. Minęło ale co ja się strachu i nerwowo najadlam to moje :/

reklama
@Grabcia123 dzieci przeżywają emocje z dnia w nocy. Moj ma 10 lat i mu się to zdarza , budzi się z krzykiem ale nie jest świadomy co mówi czy robi musze wtedy zapalić światło rozbudzic Go i później jest ok. Jak był malutki bardzo często to miał. [emoji21]
@szczypiorkowa12345 Iga bardzo ładne imię Iga igunia [emoji7], Inga już bardziej dla dorosłej kobiety mi to pasuje[emoji6]
Nam kazal się na polowkowe umawiać za 7 tyg /2tyg przed 22 Tc... A co to do płci to wczoraj pierwszy raz zrobiło mi się przykro[emoji15] [emoji29] zobaczylam kobietę która ma dwóch synów z małą córeczką [emoji22] matko co za durne uczucie aż byłam zła na siebie [emoji35] te pragnie posiadania dziecka danej płci jednak siedzi głęboko w nas....
7 go idę do gina wtedy napewno potwierdzi płeć słyszałam opowiadania że w 12 Tc chłopak a potem jednak dziewczyna..... Sam lek pow że to jeszcze do potwierdzenia.... Jednak nadzieja matka głupich....
Pije kawę i jadę do endo
PS wczoraj znów mnie ten lek wkur! [emoji35] co za człowiek!

Ostatnia edycja:
Do góry