reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ostatnio wpadają mi w oko matki z samymi synami....zazwyczaj są albo wychudzone albo znerwicowane albo jakieś połamane życiowo....

moi chłopcy są naprawdę fajnymi małymi człowieczkami, wymagającymi i to bardzo, czasami zbytnimi indywidualistami, no można się przy nich zmęczyć, ale są najcudowniejsi pod słońcem i też marzą o siostrze....przecież męża nie zmienię, a chyba tylko to by zadziałało :p choć jeśli plan Najwyższego na naszą rodzinę jest inny, no to już raczej nic nie da się zmienić.

reklama
Gorli nie wiem co napisać. Ja Cie rozumiem i myśle, ze każda z nas. Wiesz na wiele rzeczy mamy wpływ, możemy decydować i sterować swoim życiem. Na płeć niestety nie. I tez czasem sovie myśle ze chyba pragnę tak niewiele. Nie oglądam się za samochodami, nie marze o lepszej pracy, wyjazdach zagranicznych. Ja tylko marze by do naszej rodziny dołączyła córka. Czy to tak wiele? Przecież proszę o coś co większość ludzi ma ot tak i nie docenia. A ja codziennie wieczorem dziękuje Bogu za cudownych synów, męża, zdrowie i cichutko proszę o córkę, zaznaczając, ze zgadzam się z jego wola..... eh

Gorli nie wiem co napisać. Ja Cie rozumiem i myśle, ze każda z nas. Wiesz na wiele rzeczy mamy wpływ, możemy decydować i sterować swoim życiem. Na płeć niestety nie. I tez czasem sovie myśle ze chyba pragnę tak niewiele. Nie oglądam się za samochodami, nie marze o lepszej pracy, wyjazdach zagranicznych. Ja tylko marze by do naszej rodziny dołączyła córka. Czy to tak wiele? Przecież proszę o coś co większość ludzi ma ot tak i nie docenia. A ja codziennie wieczorem dziękuje Bogu za cudownych synów, męża, zdrowie i cichutko proszę o córkę, zaznaczając, ze zgadzam się z jego wola..... eh
To podobnie jak ja....i staram się nad wiarą pracować, naprawdę i nad ufnością w Panu, ale z każdym kolejnym boyem, to tak jakbym dostawała odpowiedź "kochana, wiem czego pragniesz, ale nie tym razem";), a może moje cierpienie akurat związane z tą tęsknotą i nie mocą zrealizowania tego marzenia, to może właśnie to też jest moja misja....cierpienie (czy fizyczne, czy psychiczne) ma dużą wagę w życiu (zwłaszcza tym nadprzyrodzonym), no może i na mnie padło....

a z wielu marzeń zrezygnowałam, inne odłożyłam "na półkę i się kurzą...."
Wierzcie, bądź nie, ale ja akurat wierzę, że Bóg ma plan dla każdego z nas i wysłuchuje naszych modlitw i próśb i skoro czegoś nie spełnia (troszkę opisuję skrótowo i upraszczam, ale Wy rozumiecie o co mi chodzi) , to widać taka wola Nieba, a jakto pisał dowcipnie Fredro bodajże..."z nią się zawsze zgadzać trzeba"......trzeba to jeszcze przetrawić i zaakceptować i tu jest zonk :p

Dziwny ten moj obecny cykl.. @ trwala 3 dni (3 dzien bardzo skapy) pozniej plamienie w 5 dniu cyklu i dzis znowu jakies dziwne plamienie. Nie wiem, moj organizm zwariowal.

Nazwaliłam :( pierwszy raz za 15 Msc życia mojego synka nawalilam jako matka :( wyprowadzil mnie mój skarb z równowagi doprowadził do łez :( czuje się fatalnie

Szczypiorkowa wiem że Ci ciężko, sama oglądam się za ciuszkami chłopiecymi są takie boskie [emoji847] a chłopca w domu nie będzie :/ także fajnie byłoby (jak dla mnie) gdybym została matka chrzestna jakiegoś chłopaczka[emoji7] to bym się 'wyżyła' hehe
No ale poczekaj jeszcze do połówkowych! Ale nastaw się na dziewczynkę.

Dziewczyny wierzcie jeszcze w te swoje wymarzone dzieci! Jeszcze jest szansa że będziecie je mieć i tulić.

A mnie się lżej na sercu zrobiło że wyzbylam się pragnienia 'posiadania' synka. I odepchnelam te myśl o 3dziecku. Jak będzie to będzie a jak nie to nie :) trudno.

No i! Napawam się myśla że to mnie koleżanka zazdrości że mam córeczki : ) dziś powiedziała mi tak na placu zabaw ma syna i córkę, zawsze chciała mieć córki, jak dowiedziała się że będzie synek to strasznie to przeżyła.

I wcale nie uważam że dziewczynki są lepsze od chłopców, każde płeć jest dobra. Tylko te nasze pragnienia i tęsknoty są złe :' (

reklama
Do góry