reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jeju jakby ja chciała żeby u nad to było takie proste na chłopca :( kawa speed owu i bam! Jest boy ... No trudno boya nie będzie ... Za to córki nam wychodzą z wsyztskiego ehhh :)

Chętni bym sie zamieniła [emoji17]

Matko jaki mam zły dzień, normalnie tak mu sie płakać chce ze tej dziewczynki mieć nie będę [emoji24]

Szczepienie przeżyłam, do powtórki za tydzień z nowym zestawem dzieci [emoji85]

reklama
Grabcia, super Song! Uwielbiam piosenkę, s ten aranż jest mega. Bocelli jak się podtarzal[emoji19] ake ciagle głos wysokich lotów.
Szczypiorkowa, ja wszędzie widzę dziewczynki. I jak tu się od tego wyzwolić.

Ale no naprawdę SAMI CHŁOPCY, aż mnie skręca jak widzę te ciuszki w traktory i inne takie :( źle mi tak poprostu mi źle. Nie dlatego, że jednak to nie chłopiec tylko cora :) ale dlatego, że wiem, że kolejnych szans nie będzie... I to będzie taka strefa bez wejścia dla mnie, żeby się spełnić jako mama :( byłam w Lidlu dziś i były takie cudowne buciki chłopięce ale nie kupiłam, już nie 'zaklinam rzeczywistości'.

Dobra nie smutam Wam :) koniec wywodów żalu ;)

Ostatnia edycja:
Ale no naprawdę SAMI CHŁOPCY, aż mnie skręca jak widzę te ciuszki w traktory i inne takie :( ja wiem, że
Eee tam przestań! Masz zdrowe dziecię pod sercem pomysł czy wolala byś zdrowa córkę czy syna np z zespołem downa.....
Z koleji ja widzę wszędzie pełno różu niestety dla chłopców nie ma tylu rzeczy marzyly mi się różowe ciuszki wózek z dodatkiem różu ale będzie z dodatkiem mięty adamex wicco r9 mi się bardzo podoba[emoji6]

Eee tam przestań! Masz zdrowe dziecię pod sercem pomysł czy wolala byś zdrowa córkę czy syna np z zespołem downa.....
Z koleji ja widzę wszędzie pełno różu niestety dla chłopców nie ma tylu rzeczy marzyly mi się różowe ciuszki wózek z dodatkiem różu ale będzie z dodatkiem mięty adamex wicco r9 mi się bardzo podoba[emoji6]

Już wł dokończyłam wypowiedź :D
Tu nie chodzi o to, że będzie cora!!! Bo ja już gadam do brzucha na per 'córeczko' hahaha Tylko o to, że ta Marczyński miłość do chłopca już zostaje w strefie marzeń :) bo na 4rte dziecko ani nie jesteśmy gotowi, ja to już wogole, ani przygotowani finansowo. Więc same rozumiecie ;)

Dlatego tak trochę zazdroszczę dziewczynom możliwości starania :D to wszytsko :)

Już wł dokończyłam wypowiedź :D
Tu nie chodzi o to, że będzie cora!!! Bo ja już gadam do brzucha na per 'córeczko' hahaha Tylko o to, że ta Marczyński miłość do chłopca już zostaje w strefie marzeń :) bo na 4rte dziecko ani nie jesteśmy gotowi, ja to już wogole, ani przygotowani finansowo. Więc same rozumiecie ;)

Dlatego tak trochę zazdroszczę dziewczynom możliwości starania :D to wszytsko :)
No i uszy do góry jak zobaczysz to małe szczęście to pewnie zapomnisz o wszystkim a starania nie dają żadnej pewności co do płci sama widzisz...

Dziewczyny padłam i nie wiem co robić...
Dzoeni do mnie koleżanka popytać jak się czuje itd mówię jej ze wł w poniedziałek byłam u lekarza na prenatalne j i że wszytsko fajnie, dzieć zdrowy. Oczywiście pytała o płeć ale powiedziałam, że nie wiemy i się nie nastawiamy na żadną. I potem ona pyta u kogo byłam i gdzie, odpowiadam a ona do mnie żebym lepiej podała zr badania jeszcze raz.
Pytam dlaczego, że podobno fachowiec (online znalazłam o gościu tylko kilka opinii, w sumie dziwne jak na takiego fachowca ale stwierdziłam, że widać tak jest i tyle). A ona i mówi, że facet spr szybko i pobieżnie i u jej znajomej np nie dziecko ma za krotkie nóżki i na polowkowym okazało się że ma coś z stopami. A u jej bratowej, facet nie spr dokładnie serca dziecka a na polowkowym wyszła jakąś wada - obie dowiedziały się że nie było opcji aby tego nie zauważyć na etapie 12tyg... O płeć mówila że się nie spr tej bratowej ale to akurat teraz dla mnie ma naorawde najmniejsze znaczenie. I teraz nie wiem co robić. 26.04 mam wizytę ale teraz i tak i tak już zapozno na badania bo parametry są za wysokie na prenatalne ale zaczęłam się stresować. Mąż stwierdzil że jak trzeba to pójdziemy drugi raz do kogoś innego ale najbliższy termin to za 2tyg a do tego konwalia na ten czw ale oczywiście się nie wybieram ...

reklama
Szczypiorku, mi Pamiętam że powiedziano że w 12 tygodniu serca się nie sprawdza dokładnie. Patrzy się tylko czy bije ale serce dopiero bada się na polowkowych. Tak naprawdę prenatalne są właściwie tylko od przeziernosci karkowej i sprawdzenia czy jest kość nosowa bo znowu w kolejnych tygodniach tego nie widac. Więc ja uważam że nie ma co panikowac. Skoro przeziernosc ok to badanie jest zrobione tak jak być powinno.

A ja tam nadal czuje u Ciebie synka. Naprawdę! Jeśli dla płci chcesz iść do lekarza to pójdź ale czy masz pewność że Ci powie? Na tym etapie lekarze często nie chcą mówić jaka płeć.
Pomyślcie sami z mężem.
Na pewno wszystko jest ok.

Do góry