reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny my mamy się dobrze. Dziękuje za gratulacje [emoji8]
Wczoraj w nocy kryzys, cycki sahara, do tego jakieś sluzy miał mały w gardełku i wymiotował. Ale już opanowana sytuacja.
Dzieci dobrze przyjęły brata, najmłodszy troszkę chciał mnie wyciągać ze szpitala ale w sumie bez płaczu dał buziaka i poszedł to ja zaraz płakałam hehe. Jutro lekarz i bilans wiec jak wyniki żółtaczki będą ok to do domku. Pogoda od jutra ponad 20 stopni wiec idealnie [emoji295]️
Ale emocje z tymi Waszymi usg! Kurde kiepski ten rok na te nasze pragnienia. Ale Szczypiorkowa, Kruszynka gratuluje zdrowych dzieciaczków! Marzycielka No to u Ciebie już musi być jakaś odmiana, obowiązkowo
Tutaj tez co chwile ktoś pyta o płeć dzieci w domu. Lekarka która mnie szyła to mówiła ze jej tata pragnął syna ale skoczył na 5(!) córek. Widzę ze niektóre położne które dzieci jednej płci maja bardz rodzeństwo właśnie maja inne podejście i tak z uśmiechem coś powiedzą. A niektóre to dziwny wzrok. Ja już dumnie mówię o moich synach. Boli wiadomo jak coś różowego w łóżeczku przejeżdża. No ale tak to jest już. Te aniołki nasze turaj są po coś, najważniejsze ze zdrowe [emoji173]️

reklama
Imama, a ja myślałam ze może już w domku jesteście. Cycki Sahara?- bez nawału?
Fajnie, ze bracia przyjęły dzidzie do drużyny. Niedługo domek, spacerki, żyć nie umierać! [emoji7] trzymam kciuki, żeby byli bez żółtaczki abyście jak najszybciej mogli się cieszyć sobą pełna para.

Szczypiorkowa... Znam to rozczarowanie doskonale... Ale kocha sie dziecko niezależnie od plci i to jest pewne :) dlatego gratuluje 3 księżniczki... no jest dokladnie tak jak u mnie... Bedziemy mialy pewnie wnukow do rozpieszczania i tyle... No niestety nie da sie zaplanowac płci i nic nie poradzimy... komentarzami sie nie przejmuj bo tu nie ma co sie smucic piekne zdrowe dziecko masz i to najważniejsze :)

Szczypiorkowa ja mam tak samo, tylko wkoło wszyscy mają kogoś z różem (no oczywiście poza nami;)

No nie jest trudno kochać swoje dziecko bez względu na płeć, trudno jest akceptować zmianę naszych planów i marzeń. Ja już widziałam siebie i swoją rodzinę nawet w większym aucie, którego jeszcze nie mamy;) widzialam jak córka dopelnia idealnie naszą rodzinę, także wiesz. Widzialam siebie w końcu kupującą coś cudnie dziewczęcego dla swojego dziecka bez omijania działu dziewczęcego, bez odwracania głowy i wzdychania, widziałam jak pichcę coś z małą a chlopcy majstrują coś z tatą, a potem jak tatuś jest opkręcony wokół palca małej księżniczki hihihi także wiesz, to nasze pragnienia.

Ja też widziałam siebie z dziewczynami, a tego jednego rodzynkami z tatą w garażu.
Dziewczyny u mnie 'problemem' jest po części to że ja nigdy nie myślałam o córce, nigdy nie czułam potrzeby bycia mama dziewczynki a co dopiero 3:) zawsze widziałam się w roli mamy chłopców, nawet jeśli miałoby ich być 3rzech. Nie lubię różu nigdy nie bawiłam się lalkami, zawsze bardziej interesowały mnie samochody i cała ta otoczka a tu masz :)
Dlatego u mnie to nie tyle chodzi o to, że 3ciacdziewczynka bo kochać będę okrutnie! :) ale raczej o to, że nigdy już nie będzie tego elementu układanki, że mąż 'będzie sam w swoim świecie garażu', że będą pernamentne przygryzki, itd itd
No ale muszę to ogarnąć bo żyje się dalej :)

Szczypiorek a ja dawno temu myślałam, że będę mamą dwóch dziewczynek hihihihi. Ps. Człowiek ma poczucie humoru po Stwórcy ;) zobacz jak to dumnie brzmi:jestem mamą trzech córek! Albo: mam czterech synów :)
Ps.ja mam głupie sny. Mam wrażenie że brzuszek mi przestał rosnąć i dzidzia się mało rusza a potem mam sny z makabrą w tle.
Imama-cudny czas przed Wami. Dużo zdrowia e-ciocie całują stópki nowego Ziemianina :-*

U mnie zdarzają się jeszcze takie sytuacje, że zauważam, iż nie wszyscy rodzice należycie cieszą się z córki. Albo wrzeszczą ciagle na nie albo traktują gorzej, niż synów, ale bywa że się poprawiają (może tylko wtedy) w moim otoczeniu, bo nagle czują się te matki wyjątkowo. Wiedzą, że mają kogoś o kim marzę ja bezskutecznie hihi. No nic, może i taka nasza mini rola-nas mam dzieci jednej płci.

Gosica tak zostałam sama :-) ja Inofem brałam przeszło 3 lata.
Początkowo tylko 1 saszetke o później już 2.
Na początku Inofem owu mi nie przyspieszył bo miałam dopiero w 24 dc ale później już zaczęło się wszystko normowac i owu była już 17/18 dc.
Tylko zastanawiam się jeszcze nad tym bo ovarin ma w 1 tab chyba 550mg tego inozytolu a w Inofemie w 1 sasz jest go 2000mg.
Może tu jest haczyk. Już nie wiem sama :-(
Musiałby Kruszynka napisać ile tab brała tego ovarinu.
Imama dziękuję :-*
Miciurka Kruszynka miała starania chyba w owu i po owu po 1,5 tyg abstynencji. Kruszynka popraw jeżeli coś pomieszalam :-)

@Gosica już jestem bardzo szczęśliwa szkoda mi tylko że dla dziewczynek tyle pięknych rzeczy jest a dla chłopców już mniej....
@Naomi_24 nie każda zajdzie w ciążę dzień przed owu u mnie nie było takiej opcji.
@Miciur-ka u nas abstynencja byla 12 dni (mąż w trasie był) a sex dzień po pozytywnym teście. Dzień po dniu.
@Imama pokarm pewnie przyjdzie z czasem czytałam że femalitiker super wspomaga laktacje jeśli chcesz karmić. Zadraszczam bobasa po drugiej stronie brzuszka[emoji4]
Mam nadzieję że wyjdziecie dziś do domku 3 maj się [emoji8]

reklama
Imama pobudz laktacje laktatorem, ściągaj 7' każda pierś. Nawał laktacyjne masz. A trzecia dobe.
Zdrówka dla was : )
Szczypiorkowa dzis w nocy moja miniaturka coś nie mogla spać i przez to myślałam o tobie cały czas... ;) poczekajmy jeszcze do polowkowych nie takie cuda się zdarzają!
Marzycielka leeleeth (kogoś pominelam?) w was jedyna nadzieja na wiarę że płeć można zaplanować, trzymajcie dalej dietę, suple i co tam jeszcze i pokazywać mnie tu dziewczynkowe nuby! [emoji178]
Leeleeth już dawno chciałam się ciebie spytać jak ogarniasz taka duża gromadke? Jakie były u ciebie 'wrażenia' jak pojawiło się drugie, trzecie, czwarte i piąte? dzieciatko i chcesz jeszcze : )
Nie boicie się takich przyziemnych spraw jak opłaty na studiach, wakacje itp itd

Do góry