reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kruszynka, wiem co czujesz. Ja tez oglądam z każdej strony te sukieneczki i takim żal ze nie mam tej nawet jednej coreczki, tego dziewczęcego świata. Podpowiesz jeszcze ile zażywałam ovarin?
Marzycielka, Wow ake brałaś długo ten Inofem. Chyba miałam zbyt wygórowane oczekiwania co doinformuję. Ja teraz będę miała ovu w 23/34 dc a miałam nadzieje ze ten supl od razu przesunie termin.

reklama
Kitqa była susza już jest mleczko. Kryzys w pierwszej dobie wiec już caleszczesie jest. On ssał wiec laktator zbędny tylko nie leciało poprostu.
Moim zdaniem nie da się tego zaplanować- myśle jak Maran [emoji6][emoji85]. Teraz znajoma. Maja dwóch synów i rok temu córki bliźniaczki im się trafiły. W szoku byłam bo u jej męża tylko synowie i kuzyni, on ma 3 braci. A teraz niespodzianka bo w sierpni rodzi- córkę!! Jaki obrót sprawy hehe dwóch synów, bliźniaczki córki i zaś córka [emoji7] nic nie planowane, sexy przy każdym inaczej
Szczypiorkowa u mnie tez od pierwszej ciąży tylko żeby była córka. Jako 21 latka o niej marzyłam i po badaniach prenatalnych płakałam już. A to pierwsze dziecko! W życiu bym nie pomyślą ze będę miała tylko chłopców.

Kitqa chyba mnie pomylilas z Gosica bo ja już jestem w ciąży ;-) A ze starających się to właśnie Leeleeth, Gosica i jeszcze parę dziewczyn ale już nie pamiętam dokładnie które zostały na placu boju.

Miciurka, zrobiłam małą przerwę, bo uważam, że tylko działania na 100% mogą zwiększyć szansę na daną płeć. A nie takie trochę tego trochę tamtego ;) jak działam, to ze wszystkich sił. A że lada moment będzie sezon owocowy, który uwielbiam (na dziewczynkę za dużo witamin), mój mąż wiosną i latem jeździ do pracy rowerem (spory kawał drogi), bo to uwielbia - więc testosteron się podniesie do góry. To stwierdziłam, że zaczniemy się znowu starać jesienią. A w wakacje gdzieś jeszcze skoczymy na urlop, bo w ciąży pewnie będę głównie w domu siedzieć (jak przy poprzednich - może być różnie, ale wolę przyjąć gorszą wersję). Teraz będę sobie brać inofem, lukrecję pewnie ze dwa/trzy cykle przed staraniami, to samo dieta, mąż też. Więc się dobrze przygotuję :)

Szczypiorkowa z informowaniem o płci jeszcze poczekaj, bo 12+5 to na grupach nubowych jeszcze powiedzą, że jest czas aby się nub podniósł. W drugą stronę nie ma opcji, ale z dziewczynki może się chłopiec zrobić. Chyba od 13+1 wzwyż można powiedzieć, że girl na 100%. Nie chcę robić absolutnie nadziei, ale może jeszcze chwilkę z mówieniem ludziom warto poczekać ;) oczywiście gratuluję zdrowego dzidziusia, bo to jest najważniejsze!

Witam Was dziewczyny,
przepraszam, dawno się nie odzywałam, ale musiałam odpocząć od forum, nabrać trochę dystansu. Śledzę w miarę możliwości Wasze poczynania:)

@Imama, gratulacje! Niech się zdrowo chowa!

@Kruszynka123 nub wg mnie chłopczykowy faktycznie, ale ja to jestem średnia w te klocki. Odpisał ktoś na fb?

@szczypiorkowa12345 nuba nie widzę na tym zdjęciu. A Ty widziałaś? Lekarz też powiedział,że dziewczynka? Poczekaj, jest jeszcze wcześnie więc może się zmienić. Na tym etapie może być różnie. Ja tak jak Ty wszędzie widzę chłopców. Ale jest też tak naprawdę, od 3 lat nie urodził nikt z moich znajomych dziewczynki.

@kitqa, jak Twoje dziewczynki? Plany na chłopczyka są?

@leeleeth, nie smuć się. Każdy ma chwile załamania. Nie poddawaj się.

@Marzycielka86 u Ciebie jeszcze nic nie wiadomo kto mieszka w brzuszku? Kiedy się dowiecie?

@gorligorligor gratuluję zdrowego synka. Przyznam szczerze, że jak napisałaś że jesteś w ciąży od razu czułam chłopczyka. Ty chyba zaszłaś w grudniu tak? No z moich obserwacji często grudniowe staranka przynoszą chłopczyków. Może jeszcze za jakiś czas jeszcze się zdecydujecie na dziewczynkę?

@Katirl, urodziłaś? (pisałaś? przepraszam być może umknął mi twój wpis) co wyszło z niespodzianki?

Moje starania przełożone na sierpień. Także będę informować. Choć nie wiem czy się uda, bo FL nadal 10-11 dni i nie ma rady mimo, że przyjmuję od stycznia magnez i witB6. Nawet przy braniu Duphastonu po owu dostaje w trakcie @. Więc nie wiem. badania hormonów też dobre. Mój gin rozkłada ręce. No zobaczymy. W sierpniu pierwsza próba. Potem w listopadzie.
Dziewczyny, chyba nie ma żadnej metody. A jak komuś się udało to wskoczył w te 50% szans które każdy ma. Ja nabrałam trochę oddechu. Nie przeraza mnie juz mysl jeśli miałabym druga córkę. Bardzo chciałabym synka i będę starać się go zaplanować jak się da, ale rozpaczy nie będzie. Ostatnio w moim otoczeniu rodzi się tyle chorych dzieci, że człowiek nabiera pokory.
Życzę Wam z całego serca powodzenia w spełnianiu marzeń.

Baby girl- nie wiem.czy slyszałas ze faceci jezdzacy na rowerze maja w wiekszosci corki ,to moze warto dac mezowi pojeździć troszke ty najedz sie teuskawek i wio [emoji23] , hehe jak kest cieplo to lepiej mozna przegrzac sprzecik łatwo, Tobie by mikroskop sie przydał zeby ogarnac jak to w srodku wyglada , hehe z reszta komu by sie nie przydal,:) taka babka na grupie robi egs po 3 chlopcach i pokazaywala pod mikroskopem a tam multum dziewczynek smigało szok -ze tak sie moze wszystko zmienic, a jak juz sie mysli bp 3 synow to pewnie same chłopy w nasieniu a tu taka niesppdzianka, w szoku bylam a to bylo przed robieniem czegokolwiek z ta probka, ale mysle dokładnie tak samo wole robic tak zeby miec.pewnosc i czuc sie ze zrobilam co mogłam a płec.bedzie jaka bedzie ostatecznie ;), dlatego ja tez wlasnie chcialam.poczekac do czerwca a wszystko juz sie zdazyło pokomplikowac, dzis dzwonie do gina !znowu boli mnie jajnik :/ moze mnie wcisnie na jutro ugh ciekawe co tam sie dzieje ... pewnie nic dobrego :(

Plec z nuba mozna okreslic od 12+3 ,lepiej 12+5 bo moze sie zmienic jeszcze wszystko wiadomo takze szczypiorkowa i kruszynka bym poczekała jeszcze z oznajmianiem o płci :),

Kruszynka i Szczypiorkowa gratuluję zdrowych dzieci i naprawdę Wam zazdroszczę że jesteście w zdrowych ciążach. Będziecie mamusiami po raz kolejny i to sie liczy najbardziej. Rozumiem Wasz żal co do płci, bo sama pragnę córki, ale na razie najbardziej na świecie pragnę być w ciąży.

@kinga_z1 przybij piątkę! Ja tez chcę zacząć w sierpniu ew. we wrzesniu . Jak dobrze pójdzie w lipcu planuję zejść z leków które biorę i postarac się o dzidzię.

U mnie sprawa wyglądała tak, że niby w lutym poczułam się lepiej, ale jednak ponownie mnie nerwica zaczęła męczyć i musiałam zwiększyć dawkę leku. Teraz jest ok. Chcę podleczyć się jeszcze te dwa miesiące i spróbować odstawić.

Imama moje gratulacje! cudny synek, niech się zdrowo chowa.
U mnie już 28 tc, coraz ciężej.
Przeczytałam kilka stron wstecz i też jestem zdania, że tego chyba nie da się zaplanować.
Życzę jednak wszystkim spełnienia marzeń i zdrowych dzieciaczków w brzuszkach.

reklama
Marzycielka86 ale dałam ciała sorry, ale nieprzespana noc robi swoje.
Imama cieszę się że mleczko jest, teraz to już będzie lecieć że ho ho
Ale nr u twojej znajomej! Układ idealny.
Kinga cześć, czekałam na Ciebie. Tak myślałam że odpoczywasz od forum. Czuć od Ciebie nowa energię i siłę do starań: )
A u mnie... No cóż chyba zacznę sprzedawać ubranka i wszystkie inne rzeczy po dzieciach bo...raczej nici z planowania [emoji55]

Do góry