reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka, no właśnie wiem, że rower może dziewczynkowo działać, ale taki wysiłek podniesie testosteron hmmm co myślisz?
A truskawki jak będę jeść hurtowo, to nie za dużo witamin będzie?

Co ten Twój jajnik odstawia ehhh leć do gina jak najszybciej, sprawdzaj co tam piszczy.

reklama
@gorligorligor
U nas z racji, że w rodzinie same dziewczynki to chłopiec byłby naprawdę ogromną radością. Wiem, że absolutnie każdy liczył na chłopca, póki co nie mówimy nikomu o płci. Nie jestem jeszcze gotowa i nie mam siły na odbijanie piłeczki, tłumacząc, że dziewczynynki też mogą być fajne. A do szwagierka to chyba przez rok po porodzie nie pojadę, bo znów się mapa toczy ta baba a my się wysypiemy z domu z całą 6stka dziopek to przecież ona zacznie tam na miejscu zdrowaśki odmawiać w naszej intencji, za takie nieszczęście. Baba jest durna i ja to wiem, i wcześniej czy później na bank się zetnieny ale muszę mieć tą chwilę dla siebie.

Dziewczyny muszę chwilę odpocząć i załapać dystansu :)

Kinga U mnie jeszcze nie wiadomo kto mieszka, może 25 kwietnia się dowiem ale przyznam że boję się nawet zapytać o to :-)
Kruszynka ile tab dziennie bralas ovarinu?
Kitqa mnie też się mylą nie które dziewczyny ;-)

Ja nuba nie widziałam, nawet nie wiedziałam na co patrzę, bo lekarz tak szybko robił badanie, że ani ja ani mąż nie ogarnialasmy co się dzieje. Widziałam tylko głowę dziecka ehhh
Dziewczyny, ja nie robię sobie naidzieji, patrzę bardziej zyciowo :) jeśli zdarzy się jakoś cud to będę cholernie szczęśliwa że cuda się zdarzają. Ale na ten moment na to nie liczę, lekarz powiedział że nub ładnie ułożony przy ciele i z takiej pozycji to będzie dziewczynka. Oczywiście dał sobie 'furtkę' że do 15 tygodnia może się coś zmienić, że wł z dziewczynki chłopak może być o nub jest naorawde różny i niejednokrotnie zdarzało się że tam bylo ale @Kruszynka123 on widział też że nub się 'przyklejał' :)

Jak mówię, ja powoli się przyzwyczajam z myślą o 3ciej dziewczynce.nikt nie wie poza mną, mężem, mama, moja przyjaciółka. Mama to w sumie się domyślila no została z dziewczynkami jak byliśmy na badaniach i jak weszłam to jak byłyśmy na osobnosci że wie że mi ciężko i wie że dziewczynka :) a nawet nie wiedziała na jakie badanie pojechałam hahaha :D jednak więź matki i dzieła w każdym wieku nie przestaje zadziwiac :) póki co mówię że nie wiem jaka płeć, że dziecko się nie pokazuje i tyle :) jak bedzieny już w 100% pewna to moooze ale i tak zobaczymy.

Miciurka, no właśnie wiem, że rower może dziewczynkowo działać, ale taki wysiłek podniesie testosteron hmmm co myślisz?
A truskawki jak będę jeść hurtowo, to nie za dużo witamin będzie?

Co ten Twój jajnik odstawia ehhh leć do gina jak najszybciej, sprawdzaj co tam piszczy.

Baby_girl kardio na dziewczynkę czyli jak się spała tłuszcz a dźwiganie ciężarów czyli budowa masy mięśniowej na chłopczyka. Rower i bieganie napewno są dziewczynkowe [emoji6] Tymabrdziej właśnie te sporty bo jednak jajca się im pocą wiec ilość nasienia się zmiejsza. Ja bym działała przy takich warunkach. Jedynie ze faktycznie wakacje i odpoczynek. Albo na koniec sezonu dawajcie.
Wiem sama chciałam wszystko zrobić zeby nie żałować. Także i tak trzymam kciuki za wszystkie

Baby_girl kardio na dziewczynkę czyli jak się spała tłuszcz a dźwiganie ciężarów czyli budowa masy mięśniowej na chłopczyka. Rower i bieganie napewno są dziewczynkowe [emoji6] Tymabrdziej właśnie te sporty bo jednak jajca się im pocą wiec ilość nasienia się zmiejsza. Ja bym działała przy takich warunkach. Jedynie ze faktycznie wakacje i odpoczynek. Albo na koniec sezonu dawajcie.
Wiem sama chciałam wszystko zrobić zeby nie żałować. Także i tak trzymam kciuki za wszystkie

Dziękuję Ci dobra Mamusiu :D

A co z tymi moimi truskawkami? Resztę owoców mogę odpuścić, ale truskawy koooocham :oops: i pochłaniam w mega ilościach co sezon.

Baby_girl No zależy jak na to patrzeć. Żurawina tez jest wartościowa a jednak mega dawki biorą dziewczyny. No ja odpuściłam wit i żurawinę przez LE dietę a chłopczyk. Wcześniej to właśnie pisano an forum i dziewczyny się zapadały truskawkami. Elena ma córkę i wiem ze pisała ze mega dużo truskawek pochłaniała. Do końca nigdy nie wiemy ale myśle ze szkoda tych cykli Tymabrdziej ze chcesz na 100% wiec dużo czynników i male szanse na ciąże

Kinga- odstaw witamine b i zobacz czy to nie zmieni ci cyklu, moze sie unormuje , mojej znajomej prenatalne witaminy namieszaly w cyklu! Zwykle.witaminy!

Kitqa-tez chce sie pozbyc ciuchów po chlopcach, juz te po młodszym chowam.w worki i wyciagam powietrze, ale napewno chce sprzedac i niech juz nie lezakuja u nas - ja chce roż :D hehe - mimo ze rozu nie lubie [emoji23]

Baby girl- a zeby tak patrzec co podnosi co nie to tylko takie.kropelki w.morzu, a clo dziewczynkowe a bez sniadan tez dziewczynkowe i trzeba nazbierac takich kropelek w conajmniej kałuże [emoji23], moj kolega jezdzi na triathlonach i ogolnie duzo na rowerze i maja corke :), truskawki sa wg starych staranek jeszcze, ale.mysle ze.mozna , ja bym dala.mezowi pojezdzic z miesiąc na rowerze ty w tym czasie suple, (bez witamin) i bym działała, jak jwst upał to tym bardziej !

Ja to wczoraj banana zjadlam.szok jaki dobry [emoji14] juz dawno nie jadlam hehe

Gorligor-zawsze myslalam.ze bede mama 3 dziewczynek! Bo u nas same laski w kolo, wszyscy maja a tu wysyp chłopów :) hehe

Szczypiorkowa-po czaszce az tak sie nie da stwierdzic, najlepiej nub, mi sie zdarzy ze po rysach twarzy rozpoznam ale to musi byc 3d badanie, najlepiej poczekaj troche, tam naprawde foto nie wyrazne i az tak nie widac , ale z tego co piszesz to lekarz cos tam nuby ogarnia, ale sa tez takie tricky nubs ze jakis tam cien cienia moze widac moze nie i nie wiadomo tak naprawde takze ja bym poczekala jeszcze,

reklama
@kitqa najtrudniej było z dwoma pierwszymi, mimo, ze różnica wieku była spora to nie ogarniałem i bardzo sie frustrowalam. Poza tym bardzo bałam sie oceny innych, to na jaka matkę wyjde [emoji12] głupie to ale prawdziwe. Potem była adopcja i totalnie oszalałam na punkcie Mikołaja, góry mogłam przenosić, i ciąża z nienacka, totalne zaskoczenie bo przez 10 lat nic a nic. Wtedy było trochę trudno, Mikołaj przeżywał swoje bóle i żałoby i wył nocami, i trzeba było go nosić, lulac a tu coraz większy brzuch i zmęczenie. Po urodzeniu bajka, Mikołaj pierwsze co to do braciszka a i Witus w niego wpatrzony. Teraz Emilek dziecko ideał. A Ci trochę dokazuja ale ogólnie najgorsi nie są [emoji12]
Co do opłat za studia, to cóż uczymy nie liczyć na innych i samemu większość ogarniać. Najstarszy studiuje i pracuje. Wie, ze mu pomożemy ale pomoc z czasem będzie coraz mniejsza bo sam musi byc za siebie odpowiedzialny. Właśnie rozmyśla nad kupnem mieszkania [emoji6]
Co do wakacji, to na zagraniczne ekstra wakacje nas nie stać, wiec korzystamy z takich jak np vacansolei - kempingów [emoji23] z reszta nam wszędzie dobrze byle razem [emoji16]
@Miciur-ka ja już ogarnelam mikroskop i będę oglądać czy ten mój to sie wogole nadaje do spłodzenia dziewczynki [emoji6]

Do góry