reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No nieeee ... Jakaś złośliwość :/
Dziś wyszłam z szpitala idzie małżeństwo z małym dzieckiem - niebieski kocyk, buciki ciemne no chłopiec, wchodzę do sklepu przysięgam na 10 dzieci 9 to chłopcy, wchodzę na fb i pierwsza rzecz jaką ki się wyświetla to zdjęcie usg kolegi oczywisxie chłopiec, i zdjęcie urodzonego synka koleżanki z wczoraj. No litości .. :/

reklama
No nieeee ... Jakaś złośliwość :/
Dziś wyszłam z szpitala idzie małżeństwo z małym dzieckiem - niebieski kocyk, buciki ciemne no chłopiec, wchodzę do sklepu przysięgam na 10 dzieci 9 to chłopcy, wchodzę na fb i pierwsza rzecz jaką ki się wyświetla to zdjęcie usg kolegi oczywisxie chłopiec, i zdjęcie urodzonego synka koleżanki z wczoraj. No litości .. :/

Uwierz mi ze mam tak z dziewczynkami, zaczynam mieć lęki. Wszędzie dziewczynki [emoji24]

Patrząc na Wasze usg odpowiedź na główne pytanie wątku "Czy można i jak zaplanować płeć dziecka?“ brzmi nie ;) u góry jest już napisane co jest nam dane i nie mamy na to wpływu.

Najważniejsze, że maluszki w brzuszkach się maja dobrze i zdrowo rosną :)

Ja swoje starania też na razie odkładam przynajmniej do wakacji.

Szczypiorkowa ja mam tak samo, tylko wkoło wszyscy mają kogoś z różem (no oczywiście poza nami;)

No nie jest trudno kochać swoje dziecko bez względu na płeć, trudno jest akceptować zmianę naszych planów i marzeń. Ja już widziałam siebie i swoją rodzinę nawet w większym aucie, którego jeszcze nie mamy;) widzialam jak córka dopelnia idealnie naszą rodzinę, także wiesz. Widzialam siebie w końcu kupującą coś cudnie dziewczęcego dla swojego dziecka bez omijania działu dziewczęcego, bez odwracania głowy i wzdychania, widziałam jak pichcę coś z małą a chlopcy majstrują coś z tatą, a potem jak tatuś jest opkręcony wokół palca małej księżniczki hihihi także wiesz, to nasze pragnienia.

A mój dzidziuś jakoś mało ruchliwy...podobno leży miednicowo, ale czuję, że mało się rusza. Wiecie co a ja nie mam tym razem zadnej fajnej fotki maluszka. Raz mi moja gin wydrukowała w 8 tyg.bodajże i takie niewyraźne i pionowo, a potem już nie. 5 maja mam połówkowe, to może będę miała jakieś ładne zdjęcie.
Leelee nie pękaj ;) pamiętaj, że w ciąży też będzie jazda hormonalna. Wczuwaj się; )

@kruszynka gratulacje, najważniejsze, ze dzidziuś jest zdrowy.
@szczypiorkowa123 nie łam się, może jeszcze wyrostek się podniesie, najważniejsze, ze zdrowa dzidzia.
Po dzisjejszym dniu nie wierzę już w planowanie ;)
Ja jednak przerywam starania do odwołania, musze najpierw wyprostować sprawy w małżeństwie :(...

Kitqa, masz racje dla dzieci jest fajniej jak są te samej płci. Widzę po swoich chłopakach ze łapią swój świat. Ale już jako trzecie dziecko chciałoby się tego rodzynka/rodzynke [emoji4] ale jak widac wpływu na to nie mamy.
Kruszynka, brawo za podejście. Trzymam kciuki za wyniki testów czwartkowych. Zobaczysz ze jak dowiesz się, ze z dzidzia OK to będziesz najszczęśliwsza kobieta pod słońcem.
Miciurka, wciąż jakoś do mnie nie dociera ze tak łatwo rezygnujesz z marzeń. Mam nadzieje, ze jak plany finansowe Wam się zrealizuje to przyjdzie czas na trzecie bobo. Niestety usg pokazuje jeszcze mały pęcherzyk-13mm. Działania przesunięte na środę lub czwartek [emoji19] masakra ze tak duuuugo trzeba czekac.
Marzycielka, niedługo Ty dowiesz się kto mieszka w brzuszku, zostałaś sama na placu boju usg. Ja wierze, ze będzie córcia. Możesz wspomnieć czy ovu przy inofemie Ci się opóźniała? Jak długo brałaś go przed zajściem w ciaze? Ja mam18dc, byłam na monitoringu i pęcherzyk dominujący 13mm. Prawdopodobnie ovu dopiero w 23dc. Opóźnienie o kolejne 3 dni, a mam pierwszy cykl z inofemem.
Monia, miło ze zajrzałas. Oj tak, nadal walczę ze starankami. Ostatnio biochemiczna, a teraz strasznie długi cykl i czekam na ovu jak na zbawienie. Cieszę się, ze nadal się staracie i oczywiście trzymam mocno kciuki.
Szczypiorkowa, cieszę się ze dzidzia zdrowa. Oj wiem, ze bardzo liczyłas na chłopczyka i pamiętaj olewaj komentarze. Twarzyczka przesłodka,taka kształtna. Oj rozmarzyłam się...
Leeleth nie jest jedyna która Ci zazdrości córci, ja również [emoji57]
Kitqa, tez sobie zadaje to pytanie. Dlaczego nasze pragnienia tak ciężki zrealuzowac, dlaczego? [emoji19]
Marzycielko, Leeleth jak teraz odczytałam ze Kruszynka brała ovarin tak długo to już tez mocno powątpiewam w planowanie. I jest to chyba loteria tak jak napisała Alex811-kiedy poznasz płeć dzidzi?

reklama
Dziewczyny ja mam jedna obserwacje. Planowałam córkę za czasów piranhi i ja starałam się na króliczki. Codziennie od końca okresu do dnia owu. Znam wiele osób które tak maja córkę.
Ale tez wiadomo mój entuzjazm już nie jest tak dużo co do planowania.
Dzieczyny jesteście super !!!

Do góry