reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@Grabcia plan jest taki, czekam do pozytywnego testu ovu i działamy z 10 dniową abstynencja. Ja łykam saw palmetto, kawa z cynamonem 3x dziennie, piję tylko wodę i herbatę mietową. Czekam na paski i zamierzam trzymac ph ok 4.5 z rephreshem. Starałam trzymać dietę, ale mam słabe wyniki glukozy, także, jem normalnie 5 małych posiłków z wykluczenie produktów chłopczykowych. Mąż bierze OLE i lukrecje, pije piwko w okresi okoloowulacyjnym. Reszta w rękach tego u góry ;) A jakie plany starankowe u Ciebie?

ja przed zajściem w ciążę jadlam przez ponad miesiąc czasu bardzo duzo bananów ok 2-3 dziennie, jadłam magnez wysoko przyswajalny, bardzo duzo warzyw zwlaszcza sałaty masłowej, dużo wędliny, po za tym zmniejszyłam sól do min. Piłam duzo ziół ale odstawiłam miesiąc przed staraniami. Współżyliśmy od 7 dnia cyklu srednio co 2 dzień: 7, 8, 10, 12, 14, 16... ma byc córeczka wczesniej z synem raz po okresie i nie dbalam o diete w ogóle.

@mihasiaaa my abstynencja od początku @ i przy pojawieniu sie 2-giej kreseczki działamy 1 raz..wykluczyłam produkty chłopczykowe (@kluseczka89 teraz mam zagwozdke z bananami bo uwielabim) rownież represh (ph 4-4,5) dodatkowo żurawit, lukrecja, magnez i wapn, w tabletkach. pije zielona herbatę, jedną kawę i cisowianke. przed starankiem maz do kapieli cieplutkiej zobaczymy ...moze jeszcze cos doradzicie?

reklama
Do góry