reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Fajnie tak się czarować objawami w ciąży bo sama tak robiłam [emoji849] przez chwilę myślisz 'udało sie'. Sama mówiłam 'ta ciąża jest zupełnie inna niż pierwsza' , włosy nie rosły, miałam sucha skórę i włosy, inne mdłości, inne zachcianki : ) moja kuzynka miała zero mdłości i urodziła córeczkę, przyjaciółka miała strasznie wielkie i obolałe piersi i ma synka, każda z nas znajdzie w środ bliskich podobny przykład który potwierdzi to co chcemy : )
Trzymam kciuki za wasze upragnione zdrowie dzieci [emoji179]

reklama
Fajnie tak się czarować objawami w ciąży bo sama tak robiłam [emoji849] przez chwilę myślisz 'udało sie'. Sama mówiłam 'ta ciąża jest zupełnie inna niż pierwsza' , włosy nie rosły, miałam sucha skórę i włosy, inne mdłości, inne zachcianki : ) moja kuzynka miała zero mdłości i urodziła córeczkę, przyjaciółka miała strasznie wielkie i obolałe piersi i ma synka, każda z nas znajdzie w środ bliskich podobny przykład który potwierdzi to co chcemy : )

A to wiadomo :)
Ja to wsyztsko biorę z przymrozenien oka :) nie od dziś wiadomo że każda ciąża jest inna i nie koniecznie ma to związek z płcią :)
Ja tylko mówię tutaj o moich obserwacjach co nie znaczy, że mówię że to wsyztsko co się u mnie dzieje to na 100% będzie chłopiec. Przecież tak samo traktujemy wsyztskie inne zabobony na czele z obrączkami, soda itp :) ale wiadomo, że jeśli znajdziemy to samo u innych i jeszcze dopasujemy że płeć taka o jakiej marzymy to człowiek gdzieś tam głęboko w duszy ucieszy o da nieśmiała nadzieję, że może jednak się udało ... :)

Ja to się raczej nie czaruje a doszukuje objawów na chłopca u siebie[emoji12] [emoji23] zobaczymy w pon kto tam siedzi w brzuszku [emoji7]

Ja to się raczej nie czaruje a doszukuje objawów na chłopca u siebie[emoji12] [emoji23] zobaczymy w pon kto tam siedzi w brzuszku [emoji7]

Ja mam czekać do poniedziałku i wtedy będę wiedzieć kiedy mam badanie czy w wtorek czy w czwartek. Ehhh jakoś tak starsznie mi się duży ten czas :D

Dziewczyny trzymam kciuki, żeby maluszki w brzuszkach były zdrowe i wymarzonej plci [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Ja w ciąży z moją córcia też miałam i w sumie nadal mam, bo wciąż karmie, większe piersi. Mdłości miałam, ale nie za dużo. Najgorsza była zgaga na koniec ciąży.

Ja nadal czekam na okres i nic... Jutro rano zrobię znowu test [emoji6]

A czy któraś urodziła córeczkę nie mając w ciąży mdłości i wymiotow? Bo wmówiłam sobie ze przy córci trzeba je mieć a ja jak przy kaźdej poprzedniej ciązy bez mdłości.
zero wymiotów i delikatne mdłości ok 2-3 tyg, samopoczucie extra, wygląd ponoć extra ze wszyscy oprócz mojego syna twierdzili ze drugi chłopak, nawet mąż - ma być córeczka z synem okropne mdłości...żyć mi sie nie chciało, okropna nadwrażliwość na zapachy, uczucie metalu w ustach, spałam na stojąco.

a i dodam, ze prawie wszystkie moje koleżanki mają córki, a tylko jedna z nich wymiotowała w ciąży, reszta czuła sie świetnie szwagierka teraz w ciazy tez jest i bardzo źle zniosła pierwszy trymestr i wymioty i mdłości i okropna cera..ogolnie malo korzystnie wygląda, co każdy widzi i ma być chłop co kazdy wróżył ze dziewczynka

reklama
Ja przy synku spoko zadnych objawow.

A przy Jagodzie oooo matko rzyganie, naciaganie do 22tc nie raz juz beczalam z bezsilnosci.Zgaga tez duzzza! Szczegolnie po slodkim.Takze u mnie akurat sie to sprawdzilo.

A przeczucia od razu mialam zarowno z Jasiem i Jagoda.

Nawet jak przy Jagodzie mi w 15tc ginka sugerowala ze jednak cos odstaje i chyba chlopak to ja wiedzielam ze laska.

Takze goligor w tym tyg czesto cos odstaje trzymam kciuki za tutu z rozem!!

Imama powodzenia!! Trzymam kciuki! Za szybki porod !

Do góry