reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Fajnie tak się czarować objawami w ciąży bo sama tak robiłam [emoji849] przez chwilę myślisz 'udało sie'. Sama mówiłam 'ta ciąża jest zupełnie inna niż pierwsza' , włosy nie rosły, miałam sucha skórę i włosy, inne mdłości, inne zachcianki : ) moja kuzynka miała zero mdłości i urodziła córeczkę, przyjaciółka miała strasznie wielkie i obolałe piersi i ma synka, każda z nas znajdzie w środ bliskich podobny przykład który potwierdzi to co chcemy : )
Trzymam kciuki za wasze upragnione zdrowie dzieci [emoji179]

reklama
Fajnie tak się czarować objawami w ciąży bo sama tak robiłam [emoji849] przez chwilę myślisz 'udało sie'. Sama mówiłam 'ta ciąża jest zupełnie inna niż pierwsza' , włosy nie rosły, miałam sucha skórę i włosy, inne mdłości, inne zachcianki : ) moja kuzynka miała zero mdłości i urodziła córeczkę, przyjaciółka miała strasznie wielkie i obolałe piersi i ma synka, każda z nas znajdzie w środ bliskich podobny przykład który potwierdzi to co chcemy : )

A to wiadomo :)
Ja to wsyztsko biorę z przymrozenien oka :) nie od dziś wiadomo że każda ciąża jest inna i nie koniecznie ma to związek z płcią :)
Ja tylko mówię tutaj o moich obserwacjach co nie znaczy, że mówię że to wsyztsko co się u mnie dzieje to na 100% będzie chłopiec. Przecież tak samo traktujemy wsyztskie inne zabobony na czele z obrączkami, soda itp :) ale wiadomo, że jeśli znajdziemy to samo u innych i jeszcze dopasujemy że płeć taka o jakiej marzymy to człowiek gdzieś tam głęboko w duszy ucieszy o da nieśmiała nadzieję, że może jednak się udało ... :)

Ja to się raczej nie czaruje a doszukuje objawów na chłopca u siebie[emoji12] [emoji23] zobaczymy w pon kto tam siedzi w brzuszku [emoji7]

Ja to się raczej nie czaruje a doszukuje objawów na chłopca u siebie[emoji12] [emoji23] zobaczymy w pon kto tam siedzi w brzuszku [emoji7]

Ja mam czekać do poniedziałku i wtedy będę wiedzieć kiedy mam badanie czy w wtorek czy w czwartek. Ehhh jakoś tak starsznie mi się duży ten czas :D

Dziewczyny trzymam kciuki, żeby maluszki w brzuszkach były zdrowe i wymarzonej plci [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Ja w ciąży z moją córcia też miałam i w sumie nadal mam, bo wciąż karmie, większe piersi. Mdłości miałam, ale nie za dużo. Najgorsza była zgaga na koniec ciąży.

Ja nadal czekam na okres i nic... Jutro rano zrobię znowu test [emoji6]

A czy któraś urodziła córeczkę nie mając w ciąży mdłości i wymiotow? Bo wmówiłam sobie ze przy córci trzeba je mieć a ja jak przy kaźdej poprzedniej ciązy bez mdłości.
zero wymiotów i delikatne mdłości ok 2-3 tyg, samopoczucie extra, wygląd ponoć extra ze wszyscy oprócz mojego syna twierdzili ze drugi chłopak, nawet mąż - ma być córeczka z synem okropne mdłości...żyć mi sie nie chciało, okropna nadwrażliwość na zapachy, uczucie metalu w ustach, spałam na stojąco.

a i dodam, ze prawie wszystkie moje koleżanki mają córki, a tylko jedna z nich wymiotowała w ciąży, reszta czuła sie świetnie szwagierka teraz w ciazy tez jest i bardzo źle zniosła pierwszy trymestr i wymioty i mdłości i okropna cera..ogolnie malo korzystnie wygląda, co każdy widzi i ma być chłop co kazdy wróżył ze dziewczynka

reklama
Ja przy synku spoko zadnych objawow.

A przy Jagodzie oooo matko rzyganie, naciaganie do 22tc nie raz juz beczalam z bezsilnosci.Zgaga tez duzzza! Szczegolnie po slodkim.Takze u mnie akurat sie to sprawdzilo.

A przeczucia od razu mialam zarowno z Jasiem i Jagoda.

Nawet jak przy Jagodzie mi w 15tc ginka sugerowala ze jednak cos odstaje i chyba chlopak to ja wiedzielam ze laska.

Takze goligor w tym tyg czesto cos odstaje trzymam kciuki za tutu z rozem!!

Imama powodzenia!! Trzymam kciuki! Za szybki porod !

Do góry