reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@Luisa2018 za to córka była mocno planowana udało się dlatego wierze w planowanie. Zaczęłam teraz suplementację siebie i męża i unikam chłopczykowych produktów. Pomyśle tez o zakwaszaniu. Tak jak Imama napisała i jak tez tak uważam ze zrobię tak samo jak przy córce.

Co Wy kobiety na to?

Badania mówią co innego..
Niemiecki producent komputera cyklu Lady-Comp baby (wysokiej klasy sprzętu medycznego precyzyjnie wyznaczającego dni płodne, niepłodne oraz owulację), zbadał empirycznie zależność między czasem współżycia a płcią urodzonego dziecka. Kobiety stosujące komputer cyklu Lady-Comp baby z zamiarem zajścia w ciążę (komputer można stosować także jako antykoncepcję), informowały komputer cyklu o momencie współżycia, a następnie po okresie ciąży - o płci urodzonego dziecka. Wyniki zdecydowanie zaskoczą wszystkich zwolenników obiegowej teorii, którą opisywaliśmy wyżej. Okazało się bowiem, że współżycie w czasie owulacji to szansa na poczęcie dziewczynki, a współżycie kilka dni przed owulacją skutkuje urodzeniem syna – czyli wyniki tego badania były dokładnie odwrotnie, niż powszechnie przyjęta teoria o planowaniu płci dziecka. Na podstawie tego badania komputer cyklu Lady-Comp baby został wzbogacony o funkcję planowania płci dziecka, której skuteczność określono na poziomie 80%, czyli dość wysoko.

Hej Grabcia123:) w tym cyklu co się udało zajść w ciażę to byl tylko jeden raz,kolo 2 dni przed owulacja, maż przed goraca kapiel i tylko tyle, wiec za bardzo nic nie zrobilismy, poprzednich 2 chlopcow mamy z czestych staranek, a teraz tak naprawdę nie wiem co bedzie:p
Ważne że było inaczej ;)
Oczywiście życzę córeczki.
I czekamy z niecierpliwością na aktualizację tego kto się kryje pod serduszkiem :)

Ostatnia edycja:
Co Wy kobiety na to?

Badania mówią co innego..
Niemiecki producent komputera cyklu Lady-Comp baby (wysokiej klasy sprzętu medycznego precyzyjnie wyznaczającego dni płodne, niepłodne oraz owulację), zbadał empirycznie zależność między czasem współżycia a płcią urodzonego dziecka. Kobiety stosujące komputer cyklu Lady-Comp baby z zamiarem zajścia w ciążę (komputer można stosować także jako antykoncepcję), informowały komputer cyklu o momencie współżycia, a następnie po okresie ciąży - o płci urodzonego dziecka. Wyniki zdecydowanie zaskoczą wszystkich zwolenników obiegowej teorii, którą opisywaliśmy wyżej. Okazało się bowiem, że współżycie w czasie owulacji to szansa na poczęcie dziewczynki, a współżycie kilka dni przed owulacją skutkuje urodzeniem syna – czyli wyniki tego badania były dokładnie odwrotnie, niż powszechnie przyjęta teoria o planowaniu płci dziecka. Na podstawie tego badania komputer cyklu Lady-Comp baby został wzbogacony o funkcję planowania płci dziecka, której skuteczność określono na poziomie 80%, czyli dość wysoko.
Padłam:szok::szok::szok:

Hey Katrinaa Gratuluję dziewczynki : ) widać tam rozgałęziony srom. Jesli nadal nie jesteś pewna to idź na 3d. Pokaż buzię dziecka., z czaszki też idzie poznać płeć.
Noami_24 ja współżylam co 3,4 dzień, nie przejmowałam sie liczeniem i wyszło :)
Luisa2018 masz jeszcze chwilę na zastanowienie się, jaka metodę wybrać. Ja myślę właśnie że ilość stosunków, timeing (choć wiem że obalony) i dieta maja znaczenie. Wszystko już wiesz :)
Imama ale malusi[emoji847] moja wcześniaczka ważyła 2750! I to była dopiero Kruszynka. Trzymam kciuki[emoji1307] nic się nie bój pójdzie szybko!

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Luisa, jak Twoja owu? Zbiera się coś? Bo chyba ja mam Twoją owu hehe dziś 8dc, miałam nie robić, ale zrobiłam test owu i co? Taki mocny już :o nie pozytyw, ale taki jak mi wychodzi wieczorem przed dniem, w którym mam pozytyw. No dupa z tym planowaniem. Jak faktycznie dzisiaj wyjdzie pozytyw w ciągu dnia, to nie wiem co zrobię. Tzn wiem co będzie w przyszłym cyklu - króliczki od końca @ do owu. Bez zabezpieczenia. Inaczej nigdy nie trafię :D

Imama, teraz jeszcze mocniej o Tobie myślę! W każdej chwili możesz rodzić, ale emocje :D tylko lepiej niech jeszcze posiedzi w brzusiu, jeśli to 36tc.

Która teraz testuje? :)

Dzisiaj jest wizyta Marzycielki, prawda? Trzymam mocno kciuki i czekamy na informacje! O której wizyta?:)

Katrinaa ja bym głowę dała, że widzę tam bardzo wyraźnie wargi sromowe. Aż w szoku jestem, że jednak może być chłopiec.

Asya, belle81 ja bym Niemcom nie wierzyla hahaha

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Mówisz?;) No jak czytam takie doniesienia które obalają wiekową teorię to mi szczeka opada. Przecież to zupełnie inaczej...ale czy możliwe biorąc pod uwagę wszystkie badania:o

reklama
Babygirl faktycznie musisz mieć moja owu! Ale 8dc? Szybciutko :) faktycznie można oszaleć....

U mnie dziś 21 dc i w sumie wczoraj pojawił się śluz ale testy owu blade a dziś już śluz robi się kremowy także ....? Albo testy nic nie wykrywają, są badziewne albo owu się rozmyśliła. Wymiękam. ;)

Do góry