reklama
@Luisa2018 za to córka była mocno planowana udało się dlatego wierze w planowanie. Zaczęłam teraz suplementację siebie i męża i unikam chłopczykowych produktów. Pomyśle tez o zakwaszaniu. Tak jak Imama napisała i jak tez tak uważam ze zrobię tak samo jak przy córce.
asya
Zaciekawiona BB
Co Wy kobiety na to?
Badania mówią co innego..
Niemiecki producent komputera cyklu Lady-Comp baby (wysokiej klasy sprzętu medycznego precyzyjnie wyznaczającego dni płodne, niepłodne oraz owulację), zbadał empirycznie zależność między czasem współżycia a płcią urodzonego dziecka. Kobiety stosujące komputer cyklu Lady-Comp baby z zamiarem zajścia w ciążę (komputer można stosować także jako antykoncepcję), informowały komputer cyklu o momencie współżycia, a następnie po okresie ciąży - o płci urodzonego dziecka. Wyniki zdecydowanie zaskoczą wszystkich zwolenników obiegowej teorii, którą opisywaliśmy wyżej. Okazało się bowiem, że współżycie w czasie owulacji to szansa na poczęcie dziewczynki, a współżycie kilka dni przed owulacją skutkuje urodzeniem syna – czyli wyniki tego badania były dokładnie odwrotnie, niż powszechnie przyjęta teoria o planowaniu płci dziecka. Na podstawie tego badania komputer cyklu Lady-Comp baby został wzbogacony o funkcję planowania płci dziecka, której skuteczność określono na poziomie 80%, czyli dość wysoko.
Niemiecki producent komputera cyklu Lady-Comp baby (wysokiej klasy sprzętu medycznego precyzyjnie wyznaczającego dni płodne, niepłodne oraz owulację), zbadał empirycznie zależność między czasem współżycia a płcią urodzonego dziecka. Kobiety stosujące komputer cyklu Lady-Comp baby z zamiarem zajścia w ciążę (komputer można stosować także jako antykoncepcję), informowały komputer cyklu o momencie współżycia, a następnie po okresie ciąży - o płci urodzonego dziecka. Wyniki zdecydowanie zaskoczą wszystkich zwolenników obiegowej teorii, którą opisywaliśmy wyżej. Okazało się bowiem, że współżycie w czasie owulacji to szansa na poczęcie dziewczynki, a współżycie kilka dni przed owulacją skutkuje urodzeniem syna – czyli wyniki tego badania były dokładnie odwrotnie, niż powszechnie przyjęta teoria o planowaniu płci dziecka. Na podstawie tego badania komputer cyklu Lady-Comp baby został wzbogacony o funkcję planowania płci dziecka, której skuteczność określono na poziomie 80%, czyli dość wysoko.
belle81
Fanka BB :)
Ważne że było inaczejHej Grabcia123 w tym cyklu co się udało zajść w ciażę to byl tylko jeden raz,kolo 2 dni przed owulacja, maż przed goraca kapiel i tylko tyle, wiec za bardzo nic nie zrobilismy, poprzednich 2 chlopcow mamy z czestych staranek, a teraz tak naprawdę nie wiem co bedzie
Oczywiście życzę córeczki.
I czekamy z niecierpliwością na aktualizację tego kto się kryje pod serduszkiem
Ostatnia edycja:
belle81
PadłamCo Wy kobiety na to?
kitqa
Hey Katrinaa Gratuluję dziewczynki : ) widać tam rozgałęziony srom. Jesli nadal nie jesteś pewna to idź na 3d. Pokaż buzię dziecka., z czaszki też idzie poznać płeć.
Noami_24 ja współżylam co 3,4 dzień, nie przejmowałam sie liczeniem i wyszło
Luisa2018 masz jeszcze chwilę na zastanowienie się, jaka metodę wybrać. Ja myślę właśnie że ilość stosunków, timeing (choć wiem że obalony) i dieta maja znaczenie. Wszystko już wiesz
Imama ale malusi[emoji847] moja wcześniaczka ważyła 2750! I to była dopiero Kruszynka. Trzymam kciuki[emoji1307] nic się nie bój pójdzie szybko!
Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Noami_24 ja współżylam co 3,4 dzień, nie przejmowałam sie liczeniem i wyszło
Luisa2018 masz jeszcze chwilę na zastanowienie się, jaka metodę wybrać. Ja myślę właśnie że ilość stosunków, timeing (choć wiem że obalony) i dieta maja znaczenie. Wszystko już wiesz
Imama ale malusi[emoji847] moja wcześniaczka ważyła 2750! I to była dopiero Kruszynka. Trzymam kciuki[emoji1307] nic się nie bój pójdzie szybko!
baby_girl
Luisa, jak Twoja owu? Zbiera się coś? Bo chyba ja mam Twoją owu hehe dziś 8dc, miałam nie robić, ale zrobiłam test owu i co? Taki mocny już nie pozytyw, ale taki jak mi wychodzi wieczorem przed dniem, w którym mam pozytyw. No dupa z tym planowaniem. Jak faktycznie dzisiaj wyjdzie pozytyw w ciągu dnia, to nie wiem co zrobię. Tzn wiem co będzie w przyszłym cyklu - króliczki od końca @ do owu. Bez zabezpieczenia. Inaczej nigdy nie trafię
Imama, teraz jeszcze mocniej o Tobie myślę! W każdej chwili możesz rodzić, ale emocje tylko lepiej niech jeszcze posiedzi w brzusiu, jeśli to 36tc.
Która teraz testuje?
Dzisiaj jest wizyta Marzycielki, prawda? Trzymam mocno kciuki i czekamy na informacje! O której wizyta?
Katrinaa ja bym głowę dała, że widzę tam bardzo wyraźnie wargi sromowe. Aż w szoku jestem, że jednak może być chłopiec.
Imama, teraz jeszcze mocniej o Tobie myślę! W każdej chwili możesz rodzić, ale emocje tylko lepiej niech jeszcze posiedzi w brzusiu, jeśli to 36tc.
Która teraz testuje?
Dzisiaj jest wizyta Marzycielki, prawda? Trzymam mocno kciuki i czekamy na informacje! O której wizyta?
Katrinaa ja bym głowę dała, że widzę tam bardzo wyraźnie wargi sromowe. Aż w szoku jestem, że jednak może być chłopiec.
belle81
Mówisz? No jak czytam takie doniesienia które obalają wiekową teorię to mi szczeka opada. Przecież to zupełnie inaczej...ale czy możliwe biorąc pod uwagę wszystkie badaniaAsya, belle81 ja bym Niemcom nie wierzyla hahaha
reklama
Luisa2018
Babygirl faktycznie musisz mieć moja owu! Ale 8dc? Szybciutko faktycznie można oszaleć....
U mnie dziś 21 dc i w sumie wczoraj pojawił się śluz ale testy owu blade a dziś już śluz robi się kremowy także ....? Albo testy nic nie wykrywają, są badziewne albo owu się rozmyśliła. Wymiękam.
U mnie dziś 21 dc i w sumie wczoraj pojawił się śluz ale testy owu blade a dziś już śluz robi się kremowy także ....? Albo testy nic nie wykrywają, są badziewne albo owu się rozmyśliła. Wymiękam.
Podziel się: