reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@baby_girl nie wiem co Ci napisać, długo już sie staracie? Może od nowa strategie przemyśleć i zrobić to kilka cykli z rzędu i może zaskoczy?
Przypomnij jak wyglądają Wasze starania może tu na forum wspólnymi siłami coś ogarniemy?
Może ten test to powtórz za dwa trzy dni.. dla pewności. Czasem bhcg słabo sie do moczu przedostaje i nawet dość wysoki poziom nie wychodzi na sikancach!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Luisa, tylko 2 staraniowe, ale na diecie, suplementach, robieniu dużych abstynencji - od listopada. To już 5 miesięcy bez kofeiny i mięsa u męża i też już zaczyna być ciężko. Jeszcze teraz jak przez dietę i suplementy zaczynam plamić przed @ (w zeszłym miesiącu i jeszcze poprzednim tylko 3 dni przed, a teraz będzie ponad tydzień) i mąż się delikatnie mówiąc buntuje.
Podziwiam Waszą wytrwałość przez tyle cykli Dziewczyny, ja chyba wysiadam.

Leeleeth a ile jesteś dpo?

Od owu kiedy ja myśle, ze była 3dpo.
1520847651-989b2e829656c6d5-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Baby girl no to już musisz sama zdecydować. Tutaj jak widzisz są przykłady ze można zrobić wszystko i nie mieć określonej płci jak i zrobić niewiele i mieć.

Ja męża nie mecze, kawę pije , nie będzie pił 2-3 dni przed staraniami ( ponoć 24h się utylizuje kofeina itp z organizmu ale głowy dać uciąć nie dam )

Ja tez nie katuje sie dieta za bardzo. Noe da się długo wytrzymać na niej. Ale ogólnie jemy wszyzstko, tylko te późne śniadania mi ciąża.

Leeleeth faktycznie dziwna sprawa z tym twoim cyklem.
Nie wiem co Ci poradzić ale według mnie testy powinny wyjść pozytywne przed owu A nie po owu. Chyba że do owulacji nie dochodzi i przez to wszystko tak się dzieje.

Leeleeth nie ma co się za bardzo sugerować tymi testami owu bo w jednym cyklu jest taki poziom LH a w drugim inny .Poprzednim razem w udanym cyklu test owu mi wyszedł dopiero 12 dpo i to ledwo bladzina a robilam co cykl te same bo zrobiłam zapas zielonych na all. Patrzac na wykres to myślę że dobrze obliczyl owulacje a teraz też w owu miałam spadek 36,35 na 36,12 a potem już było 36,48 znaczy że owu była w dniu spadku i wszystko na to wskazuje.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy owulacja mogła byc w tym samy dniu co pozytywny test?? wgl...wrzuce zdjecie ostatniego cyklu..sa zazanczone testy owulacyjne i cala reszta...wychodzi na to ze owulacje mialam w tym samym dniu co pozytywny test...a i dzis przyszła @ A zanim przyszła to owulacjaa teoretycznie była 27 lutego... ;(

Załączniki

• Screenshot_2018-03-12-12-15-48.png
    Screenshot_2018-03-12-12-15-48.png
    22,7 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
Baby_girl przykro ze nie ma pozytywu.
Czasem to trwa niestety a dieta i suplementy obniżają plodnosc.
Ja bym trzymała dietę i jeszcze raz spróbowała ale bez zakwaszania tylko rephresh trzy dni przed albo coś pokombinuj bo jednak nawet przy super warunkach szanse na ciąże to niecałe 40%. A kombinując mega spada
Leeleth wg temp to moim zdaniem owu dobrze wyliczona i masz staranka w sama owu. Testy różnie. Możesz mieć wyrzut lh a nie dojdzie do owu i wtedy się przesunie i zaś test wyjdzie pozytywny bo następny wyrzut będzie. Stres itd może to przesuwać jak i suplementy
Grabcia sproboj temp do innej aplikacji wbić. Bo mi się to tez bardzo różniło. Wg temp to owu była 27 a nie 26.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Leeleeth-ile testow zrobilas 6 marca? Kiedy ostatni zrobilas napewno nie byl pozytywny 6? A 7 marca od ktorej H zaczelas testowac a o ktorej wyszedl pozytyw? Test powinien pokazac lh jesli testujesz regularnie ale tez moglas.miec surge w nocy liedy nie testujesz bo śpisz ;), ja mysle ze masz 1 dzien cut off najwiecej , bo owu byla 7 na podstawie testow co zaznaczylas ale przypomnij sobie jak to wygladalo 6 marca,

Babygirl- ja zaczynam brac duphastpn po 2 wyzszych temp. Przez 10 dni, 1 tabl rano jedna wieczorem duphaston 10mg,

Napisze ci co ja sobie ułozylam na czerwiec: moze cos sobie wybierzesz

Maz:mad:-O :lukrecja , zurawina, szyszki , abstynencja 10 -12 dni, jeden stosunek 2 dni cut off,
Dieta:bez czerwonego miesa,ziemniakow,bananow , pomidorow,

Ja:zurawina i lukrecja @-O , diet coke @-O,
Aci jel co 3 dni ,ostatnia aplikacja 1-2 dni przed staraniami (alternatywnie vinegar douche 4 h przed bd )-j&d po 10 min(to nie wiem.czy do j&d sie jeszcze zalicza) , po 20 min finger aci jel, trzymac ph 4 do 2dni po Owulacji -ale tu jeszcze mysle czy tak zrobic czy dac sobie spokoj, pewnie zalezy jakie bede miala ph

Dieta -te no no foods 4, plus lekkie LE ale bez zabijania sie no i bez sniadan ale to u mnie norma i bez diety dziewczynkowej

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry