reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Wiesz Miciurka ja to tak pół żartem pół serio gadam :)
Pewnie ze lepiej naturalnie i tego ci właśnie życzę [emoji110]
Kinga_z1 muszę dopytać, ilu dniowe użyliście plemniki? I czy przed próba docelowa mieliście inne stosunki, jak to zaplanowalas? : )

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a załóżmy jeden stosunek 24h przed owu to dziewczynkowo czy na chłopca ? No niby jeden to girl ale blisko owu ...

To 50/50 chyba z przewagą na chłopca?

Wiesz Miciurka ja to tak pół żartem pół serio gadam [emoji4]
Kinga_z1 muszę dopytać, ilu dniowe użyliście plemniki? I czy przed próba docelowa mieliście inne stosunki, jak to zaplanowalas? : )

@kitqa Ty specjalistka od zawartości spermy, ja jak przed stos min 5 dni abstynencji to bardziej dziewczynkowo? Jak to sie zarysowuje?
@Miciur-ka mi by było szkoda rezygnować, potem zaczynać na nowo. Odpocznij może od forum i znajdź zajęcie (ale rada!!! [emoji23][emoji23][emoji23][emoji85])
Przykro mi, że testy nic nie pokazały, byłam przekonana, że coś sie zadziało [emoji17]

@kinga_z1 to kiedy testujesz?
@Gosica jak tam? Jak samopoczucie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@leeleth wg tego co czytałam to sperma 2-6dniowa to chłopczykowa. Po 7dniu ilość plemników meskotworczych drastycznie spada. Ja proponuję na dziewczynkę użyć plemniki ok 12 dniowe. 14dniowe to chyba maks

Luisa-wg bdm to 50/50 ,

Kitqa-wiem ;)

Leeleeth-no moze.tak zrobie hehe , ale zebyscie nie tesknily za mocno [emoji14] haha pozatym jak ja bym mogla nie wiedziex czy ktoras z was zaciazyla :)? No jak [emoji23] [emoji14] , wlasnie znalazlam juz sobie zajecie bede mebel przerabiac ,malowac dorabiac drzwi itp. No i kupilam jeszcze farby olejowe i płotno bede xos moze tworzyc [emoji23]

Zawsze jak nowa o abstynencji to polecaja plemniki starsze jak tydzien czyli jakby min 8 dni

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

A czy przy porodzie naturalnym to przeszkadzało bo ja dwie moje poprzednie ciążę nie miałam czegoś takiego i teraz się ogromnie boję porodu przez to spojenie?!
Przy porodzie tego nie odczuwalam. Ale tak jak pisałam jak lezalam i miałam się poprawić to nie mogłam tego bólu znieść i jeszcze brzucha nie miałam a już bolało. To była moja druga ciąża miałam 32 lata wtedy.

Wiesz Miciurka ja to tak pół żartem pół serio gadam :)

U nas było 5 dni przerwy. Tak wyszło ale do końca myślałam że żadnych starań nie będzie. No właśnie sama nie wiem teraz bo jak czytam to jedne artykuły mówią o 7 dniach przerwy że najlepsze a inne artykuły że wymieniane codziennie. Już głowa mi pęka bo tyle się naczytalam a teraz nic nie wiem. Mam nawet książkę Wójcika w pdf to ten już w ogóle o przerwie mówi konkret że minimum 7 dni. Zwariować idzie. Testuje w dniu miesiączki czyli na ten moment jak liczę 22 marca...

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Luisa no u nas bylo bez odstepu bo mi juz po prostu bardzo zalezalo na dziecku:)co do diety to nie jedlismy miesa od roku jakos a tak to ograniczylismy troche ziemniaki,pomidory,banany.Maz pil piwko,ja czasem tez.Mysle ze najbardziej mi pomogly castagnus i saw palmetto.Ph mialam mimo to jak zwykle 5.5
Szczypiorkowa na dziewczynke przepis:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka ja sama bym poczekala na czerwiec żeby w marcu rodzic, ale mnie tak nosi że od końca kwietnia zaczniemy żeby najwcześniej w styczniu dziecko było.

Drugiego syna mam z lutego dla mnie to super pora na dziecko. Parę tygodni i wychodzisz z dzieckiem na zewnątrz jak ciepło. Pierwszy syn z pazdziernika to dopiero było, pół roku uwiezienia.:hmm:

Nie wiem czy suplementy (lukrecje, a mąż ole chmiel i lukrecje) mamy brać ciągle czy przerwy robić jak się jeszcze nie staramy?:confused:

reklama
Aha Kitqa moje plany to takie że miało nic nie być. Po prostu wieczorem siedziałam i myślałam że mam owulacje i z mężem pogadaliśmy i kawę siekiere mu zrobiliśmy a za godzinę do dzieła. Ja też użyłam tego żelu pre seed. Potem do rana spałam z. Wcześniej wiadomo dieta i suple. Nie wiem co z tego wyszło. Jedyną nadzieję teraz pokładam w diecie bo metoda ta sama co z córką. Bonyyy, jaki stres!

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry