reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Luisa, bo to jest tak, że zapładniają więcej niż jedno jajeczko. Jedno mi dają, a co z resztą... Nie dadzą do ręki "masz i wracaj do domu" ;-) ;) zostawić... Może to samolubne, ale nie jestem w stanie żyć z myślą, że gdzieś po świecie chodzą :hmm: w pl chyba się zrzeka i idą do bezpłodnej pary, ale - jak wyżej :hmm:

reklama
Gosica to chyba jak ze wszystkim w większych ilościach. Ale No o Lukrecji tak pisało. Tez wcześniej dużo mięty piłam i na pl necie nic nie pisze ze może tam szkodzić.
Poczytaj jeszcze sobie na spokojnie o Lukrecji. Bo ja aż tak się nie zaglebialam w temat ale Miciurka pisze ze dziewczyny biorą i dobrze w statystykach wiec może warto.
Kruszynka ja bym już bety nie robiła. Szkoda nerwow.
Mihasia wiesz nie wiadomo do końca co brać co nie. Wcześniej na forum jednak brały dziewczynyduzo wapna i magnezu. I maja tez z tego córki. Chodzby Airfix. Także każda musi pomyśleć sama. Ja posłałam tylko te najnowsze info. Ale na IG dalej biorą i wg nich to dziewczynkowe.
Saw palmetto jak masz kupione to bierz. Nie ma co nagle rezygnować. Ja tez akurat brałam.
Baby_girl a masz jakieś problemy z płodnością ze chciałaś in vitro? Czy na płeć typowo?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Baby girl rozumiem. Tak jak nie mogłabym być dawczynią komórek. Wiem ze to samolubne troszkę ale no niestety.

Imama a kiedy masz sesje ciążowa ? A co sądzisz o wit b6?

Aha mam jeszcze pytanie w diecie dziewczynkowej tylko białe pieczywo? Bo mam taki chlebek ziarnisty i wielu moim znajomym nie podnosi on cukru itp wiec byłby ciagle nisko ale zaś ziarnisty a nie biały wiec czasem zaczynam się gubić. Białe pieczywo bardzo podnosi poziom insuliny

Imama, próbowałam cos poczytać na temat tej Lukrecji dla kobiec i nie mogłam niczego znaleźć. Zdałam się na Miciurce, bo ona wszelkie starystyki związane z lukrecja ma z zamkniętego forum facebookowego. Zaczęłam sobie już wkręcać ze mi się kręci po tym w głowie. Dzisiaj jeszcze wzięłam 750mg, ale jeszcze zastanowię się czy nie zmniejszyć dawki. Panika ze mnie, ładnie chce przedabrzac.
Ach czego to takie trudne.
Miciurka, teraz ostatni cykl starankowy? Nie żal Ci włożonych supli itd? A potem suple od nowa...

@baby_girl dla mnie in vitro to też juz za dużo. Co innego jak nie mozesz miec dzieci i chcesz mieć malutką istotke nieważne jakiej płci. Rozumiem ogromną potrzebę macierzyństwa i wtedy zrobiłabym wszystko...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Luisa, no dokładnie.

Imama nie mam tfu tfu problemów z płodnością. Tzn do tej pory nie było ;) po ślubie i pierwszej decyzji o powiększeniu rodziny zaszłam od razu w pierwszym cyklu starań - poroniłam, ale na mega wczesnym etapie z powodu niedoczynności tarczycy i kosmicznie wysokiego wyniku - o czym wtedy nie wiedziałam. Zaczęłam brać euthyrox i od tego czasu tarczyca opanowana - odpukać. Z synkami zaszłam też od razu w pierwszych cyklach. Także na in vitro byłam zdecydowana tylko i wyłącznie ze względu na płeć.

Luisa czesto chlebek ziarnisty jest zrobiony z maki pszennej tylko ma trochę ziaren, wg mnie wtedy jak najbardziej ok.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak znajdzie się klinika, gdzie jeden żeński plemnik męża połączą z jedną moją komórką i mi ją potem zaaplikują, to ja będę pierwszą klientką z kasą w zębach na ich wycieraczce spać byleby mnie tylko przyjęli :-D może kiedyś hahaha

reklama
Baby_girl No ja tez z mężem zastanawiałam się nad invitro ale wkoncu doszliśmy do wniosku ze to troszkę za dużo. Ale sama nie wiem czy nie „zaluje”, jednak myslalam ze naturalnie będzie ta córka a teraz No cóż.... za późno
Luisa b6 różnie z tym. Zależy. Jak chcesz brać to na wydłużenie fazy lutealnej to Ok ale na dziewczynkę typowo pod tym katem to bym nie brała bo czytałam o różnych efektach.
Co do chleba no to niby przy PCOS ziarnisty a tak lepiej biały bo ma mniej tych wartości odżywczych. Ale z drugiej str to teraz te ziarniste to już nie takie typowo ziarniste i właśnie jak Mihasia pisze watro popatrzeć na skład.
Gosica ja bym pewnie tez próbowała tej Lukrecji znając siebie hehe. Ale chyba tak jak clo do 7 dc i tyle ewentualnie do 9 dc.

Do góry