reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, widzisz człowiek w desperacji łapie się czego może.
A dlaczego uważasz ze ta lukrecja tylko do 9dc a nie do ovu? Imama, moze jeszcze za pare latek zechcecie wrócić do tematu czwartek dziecka i pomyślicie o in vitro. Jesteście młodzi, wszystko przed Wami [emoji123]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
poroniłam, ale na mega wczesnym etapie z powodu niedoczynności tarczycy i kosmicznie wysokiego wyniku - o czym wtedy nie wiedziałam.
Mi wykryto niedoczynnosc przez przypadek w grudniu miałam wtedy 5,8 bralam eurtox spadło do 1,5.A skad się dowiedzialas o tym ze przez to poronilas? Ja gdy w lipcu poronilam nie robilam tsh dopiero w grudniu gdy zaczelo mnie ciagnac na szyji czulam sztywnosc i jakby ucisk i wtedy wyszlo wysokie tsh mimo że usg bylo ok.Zastanawiam się czy w lipcu już mogłam z tego właśnie powodu stracic ciaze ☹️

Kruszynka ja tez mialam podwyzszone tsh i pierwsza ciaze biochemiczna. Moja gin uwaza, ze mogla byc tego przyczyna.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Kruszynka, bo miałam od razu badanie krwi, m.in. na tarczycę cały profil i wyszło. Nie pamiętam teraz jak wysokie, bo to kilka dobrych lat temu, ale aż powtórzyli wyniki dla pewności. I tak mi powiedzieli, że to przez to. Być może przez co innego, nie dociekałam dalej, uczepiłam się myśli, że to tarczyca, tak mi było łatwiej. W ciążę ze starszym synkiem zaszłam od razu, dosłownie, po tym wydarzeniu. Już na euthyroxie. Moja tarczyca nie dawała żadnych objawów, poza tym w ten niecały miesiąc tak szybko spadło tsh, że bez problemów donosiłam kolejną ciążę.

O i Miciurka coś o mikroskopie. Ale nie chce mi się czytać całego [emoji85] ale tu oczywiscie ogólnie o XX i XY różnicach. Nie wiem jak się ma to do tego białka itd
What are the REAL differences between X sperm and Y sperm??
Link do: What are the REAL differences between X sperm and Y sperm?? ale mi się rzuciło przy okazji tej Lukrecji jak szukałam

Gosica co do in vitro to jeszcze myślałam o tym nie dawno. Ale chyba „dorosłam” dla tego mojego syna i zdam się na los i sile wyższe. Nic na sile [emoji172] bałabym się wiesz ze mnie kiedyś „pokara”.....

Baby_girl- wybacz nie widzialam ! Ostatnio tak wchodze 3po3, juz masz odp.na te pytania co zadalas ? :) , tez mam 2 chlopcow i walcze o corcie ! Faktycznie twoj maz nardzo cierpliwy , moj to samo hah - chociaz mysle czy nie zmienic strategii ma ostatnia chwile bo z abstynencji mialam ciaze w listopadzie ale pecherzyk byl w jajniku, troche strach teraz znowu - nie wiem.czy ryzykowac - tylko ze jak ja robie abstynencje to staram sie lekko po wypuszczeniu jajeczka (kilka h) a jak bez abstynencji to 2 dni przed, tak 1-2 dniowe plemniki

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama tez do tego tak podchodzę na dodatek już czuje ze przesadzam z tymi suplementami i boje się ze właśnie bóg mnie pokara za takie
Kombinacje i jak się modlę to go przepraszam za moje cudowanie i ze jestem tylko człowiekiem z jakimiś tam marzeniami ale nie powiem bywa mi ciężko na duszy.

Do góry